Att spegla det jag gillar.

En fullt ut regnig dag.. händer något då?

Visst, det hade regnat hela dagen igår i lite varierande mängd, men ändå hela tiden.. Vet inte hur mycket som kommit här i Stockholm men det är nog en hel del, vilket var välbehövligt! Klädde mig ändå i regntåliga kläder och gick en promenad här runt halva Södermalm med min helt vattentäta Nikon 1 AW1, via Årstaviken, Götgatan, och hem via Hornsgatan. Det var riktigt varmt och riktigt skönt trots regnet..

Lite bilder från gårdagens promenad..  Inte någon aktivitet på minigolfbanan vid Tanto..

Ändå så hade dom öppet..

Ingen aktivitet vid badet heller..

Men motionärer det finns det alltid här.. och det var faktiskt riktigt varmt ute!

Vem vågar bo här..

Den nya boulebanan  med restaurang nere vid Årstaviken.. låg aktivitet, men öppet..

Färgmatchning..

Broarna..

Under broarna, här händer något..

Någon gifter sig.. även en regnig dag..

Man förvånas att så många även ger sig ut en regnig dag..

Men det är vackert även när det regnar!

En färgpalett..

Under broarna vid Skanstull pågick något arrangemang, men konserten tog slut precis när jag kom..

Sett åt andra hållet..

Götgatsbacken..

Färgmatch..  Mariatorget

Kul med regn..

Annars hände inget.. så jag gick hem!    Tack för mig!

Inlagt 2016-06-19 11:54 | Läst 976 ggr. | Permalink
Verkar ju hända en hel del även regniga dagar.
I höst blir även jag Södermalmsbo så då hoppas jag återupptäcka ön.
Jag bodde vid Mariatorget under 80-talet.
Svar från ehrsa 2016-06-19 22:24
Hej! Ja, visst hittar man motiv även dagar som är regniga.. Känns som man egentligen aldrig vågar gå ut utan att åtminstone ha en liten kamera med.. det dyker alltid upp något att fota! Är glad att jag har en vattentät variant, då behöver man inte bry sig om vädret! Vad trevligt att flytta tillbaks till Söder! Det blir nog bra, även om det kanske har förändrats en del sedan du bodde vid Mariatorget.. Och det är ju så, ingenting är beständigt.. det är väl något man har lärt sig genom åren man har levt! Jag gillar mångfalden här på Södermalm, har bott här i 15½ år nu.. Känns bra, så som vid den här regniga promenaden, att man kan njuta av både en del natur vid Årstaviken, och likaså en del 'storstad', på en och samma promenad..! Tack! Bengt.
Hälsn!
Det hände ju väldigt mycket under din regniga dag verkar det som. Ett brudpar mitt i allt och flera fina färgkoordinationer. Det kan vara fint fast det regnar men jag höll mej inomhus och pysslade ihop en fotobokspresent som bara måste bli klar.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-06-19 22:31
Hej! ja, det känns som man aldrig vågar gå ut utan att ha någon liten kamera med i alla fall.. det dyker alltid upp något som är värt att fota! Och det var verkligen fint igår trots regn! Det var så milt väder att det var riktigt skönt, och det var vackra färger i naturen trots väder, eller kanske tack vare.. Brudparet var en bonus, vem hade trott det.. en regnig dag! Jag har också nyttjat ett par dåliga dagar tidigare, till att göra det som 'måste' göras.. det är väldigt bra! Då blir man av med en del 'måsten' som tynger en.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fina färgrika regnbilder! Mvh, LO
Svar från ehrsa 2016-06-19 22:35
Hej! Det var väldigt fint igår trots heldagsregn, eller kanske tack vare.. Det var ett mycket fint ljus och färger på något sätt! Det är väl så, det är inte alltid som soliga dagar ger bäst exponering och färger.. Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Klara fina bilder fick du i regnet. Jag vet inte vad mina kameraprylar tål så jag är lite rädd för det blöta.
Du upptäcker en hel del, skylten o regnkläder i samma färg tycker jag var läckert, det skulle jag aldrig ha lagt märke till.
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2016-06-19 23:01
Hej, Tack! Ing-Marie. Det blir förvånansvärt fina bilder med min lilla vattentäta Nikon 1 AW 1, och med ett litet likaså vattentätt zoom. Den tar bilderna i RAW och det förbättrar nog bilderna en del också. Jag vågar inte heller ta med mig nån av de större kamerorna när det regnar så här.. Den blåröda skylten med samma färger vara bara slump och tur, när jag kom runt hörnet St. Paulsgatan/Mariatorget.. la jag märke till direkt hur lika färgerna var, men förstod att det gällde att vara snabb, trodde inte heller att jag skulle få båda motiven skarpa, det skiljer en hel del i avstånd mellan dom.. sekunderna efter så sprang den lilla tjejen bort till vattenpölen istället.. Mycket tur där.. :-)
Hälsn!
Regniga dagar ger mycket mustighet i färgerna ..många trevliga bilder blev det ju.
Vattenpölen med lövkrans var extra trevlig.
Mv/G
Svar från ehrsa 2016-06-20 20:01
Hej, du har rätt, det blir ofta lite extra fint med löv och annan växtlighet när det regnar! Och ljuset blir ju lite jämnare också på något sätt.. Tack! Gunte. Det fanns mer att fota i regnet än jag förväntade mig.
Hälsn!