Att spegla det jag gillar.

Hängrännan.. hmm..

Det är nått mystiskt här.. vad händer.. nått är på gång..

Aha.. någon badar.. ja det har ju regnat ganska mycket för ett par dagar sen.. så 'badvatten' finns det!

Se där, det är en Gärdsmyg som tar sig ett dopp.. Sveriges 'näst' minsta fågel.. efter Kungsfågel.

Det var trevligt, den är ju oftast svårsedd och far mest runt och vill varken sitta still, eller så här öppet..

Stjärtlös..

Där fanns den visst..

Och så där ser det ju oftast ut..

Ett dopp till.. sisten i..

En sista gång..

Näe, en gång till..

Så var man helgfin då..

Sett och fotat vid en kolonistuga i Tantolunden, Södermalm.     Tack för mig!

Inlagt 2016-10-29 16:14 | Läst 3060 ggr. | Permalink
En helt underbar serie bilder av en badande Gärdsmyg, påpassligt av dig att fånga det i bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-10-30 08:04
Hej! Tack så mycket Stig! Badande fåglar är alltid roligt att få se och kanske kunna fotografera! Dom gör det med sån inlevelse och verkar alltid kunna njuta tillfullo, att det dessutom var en så trevlig fågel som Gärdsmyg gjorde det verkligen extra roligt!
Hälsn!
Grattis Jan, ett helt underbart reportage om en badande gärdsmyg, troligen unikt. En älsklingsfågel, jag blir glad varje gång jag ser en. Och bilderna blev duktigt bra också. Man måste nog ha fågelögon för att upptäcka dem.
Svar från ehrsa 2016-10-30 08:12
Hej! Ja, Gärdsmyg är ju inte helt enkelt att kunna fotografera i vanliga fall, kanske det är så här som det går bäst.. att överraska den vid ett bad.. Det har jag aldrig haft tillfälle till tidigare! Fåglar verkar också alltid njuta så mycket när dom tar sig ett dopp, det syns så tydligt! Men det är mycket tur också, råkade gå förbi och såg att något rörde sig uppe i rännan.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Jättefint bildreportage!
Svar från ehrsa 2016-10-30 08:15
Hej! Hade mycket tur där.. råkade gå förbi och såg något som rörde sig, och den flög inte iväg heller.. Gärdsmyg är rätt svåra att fota annars, dom kan komma nära men sitter nästan aldrig still.. Kanske det är lättast att fota dom vid ett bad.. Tack! Ernst Göran.
Hälsn!
Mycket trevlig serie på den badande lilla vännen!
Svar från ehrsa 2016-10-30 08:17
Hej! Ja, det här var roligt! Det är svårt att fota Gärdsmyg dom sitter sällan still.. Man ska ha tur ibland.. Tack! Sture.
Hälsn!
Vilken fin bildserie på Gärdsmygen Ha en fin kväll Gert
Svar från ehrsa 2016-10-30 08:19
Hej! Att få fota en badande Gärdsmyg får man vara nöjd med.. Det är ju svårt att fota dom i vanliga fall, dom sitter ju aldrig still.. Tack! Gert.
Hälsn!
Gärdsmygen (Winter Wren) är en av mina favoritfåglar. När jag ser den, allt för sällan, tänker jag på den engelske författaren Nevil Shute och boken "Reqiuem for a Wren" till Minnet av Janet i svensk översättning. Ingen stor litteratur, men har något. Annars brukar väl smygen mest hålla till i täta snår. Renlighet är dock en dygd.
Svar från ehrsa 2016-10-30 08:23
Hej! Gillar också Gärdsmyg, det finns något 'busigt' över den och är en liten utmaning att kunna fota, den sitter ju aldrig still, och som du säger så ser och hör man den mest inne i snår och buskage.. hur lätt är den att fota då? Tack! Gunnar.
Hälsn!
Den var ju riktigt rolig, jag sitter häroch småskrattar när jag ser igenom den trevliga serien!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-10-30 08:26
Hej! Känns som badande fåglar ofta får en att le.. Dom gör det med sån intensitet och tycks verkligen njuta av det hela.. Och att det just var en Gärdsmyg som jag fick fota här gör det lite extra kul! Tack! Björn.
Hälsn!
Sicken liten filur! Gärdsmygen är ju lätt att känna igen med sin uppåtstående stjärt.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2016-10-30 09:07
Hej! Gärdsmygen 'sticker ut' lite extra bland våra vanliga fåglar tycker jag! Den är svår att fota även fast den inte är så väldigt skygg, men den gömmer sig ofta i täta buskage och sitter nästan aldrig still.. utom här! Så det var lite extra kul med det här tillfället! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Vilken underbar bildserie ! Gärdsmygen som är så himla svårfångad och här sitter den på första parkett och badar. Toppenfina bilder och jag blir verkligen avundsjuk. Det gäller att vara ute så ofta man kan.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-10-30 09:50
Hej! Ja, ibland bara händer det.. känns som det ofta är just så.. Jag har stora 'problem' med att få tillfälle att fota Gärdsmyg här uppe i 'lunden', dom finns ju här! Och sen plötsligt så finns det en här när jag kommer gående.. Det tog nog inte mer än ett par minuter, sen for den iväg igen.. och det gick så fort så jag hann inte ens med att fota när den drog iväg.. Men det är ofta så tycker jag, det händer nästan alltid någonting när jag tar min promenad upp i lunden, gäller bara att gå rätt så sakta, annars missar man mycket känns det som! Tack! Lena. Nu ska jag faktiskt gå ut en sväng, får se om det bjuds på nått..?
Hälsn!
Kul bildserie och inte så dåligt med en takpool.
Svar från ehrsa 2016-10-30 22:03
Hej! Ja, där hade jag stor tur! En Gärdsmyg är inte lätt att fota normalt sett, men den här bjöd lite extra på sig.. Sånt uppskattar man! Tack! Margareta.
Hälsn!
Oh, så sött ! Vilket härlig serie !
Jag skulle vara glad om jag hade en av dessa bilder.
Har nämligen bara en suddis på denna lilla pippi.
Bild 6 nerifrån är ju bara för skön, även om man kanske inte direkt ser vad det är för fågel.
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-10-31 21:32
Hej! Känns som alla badande fåglar blir lite speciella.. dom får liksom nått busigt och njutningsbart i blicken.. eller så är det vi människor som läser in det.. Bild 6 nerifrån är också min favorit, det är just den blicken som är så härlig! Jag har nog inte heller någon bra bild på Gärdsmyg tidigare, vad jag minns nu.. så det här var väldigt mycket tur! Tror allt var över inom två minuter eller kanske bara en minut..? Annars så hör jag dom då och då bland kolonistugorna i Tantolunden, men det är sällan man får se dom.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!