Att spegla det jag gillar.

En prommis på stan, i förra veckan..

Ja, nu blir det väl inte mörkare egentligen.. eller bara obetydligt mörkare i alla fall.. nu är det bara några få veckor kvar så vänder det! Känns faktiskt uthärdligt nu tycker jag! Gick hem från city (Stockholm) i veckan, och det var fint även nu i slutet på november, men det krävde höga ISO och största bländaröppning..

Här är några bilder från den promenaden..     Mot city..

Gäller att packa snön rätt.. på insidan..

Det blev en fisksoppa, så klart..

Lite Julpynt även detta år..

Gråa november..

Bosse Ringholm.. vad gör han nu för tiden.. nära Riksdagshuset.. trodde han var pensionär..

Turister, finns även i november..

Belamrat..

Aha! Julmarknad även mitt i veckan, innan advent.. det får nog bli lite glögg och en peppis!

För de som gillar emaljskyltar..

Under construktion..

Tack för mig!

Inlagt 2016-11-27 22:30 | Läst 2564 ggr. | Permalink
Det var en fin serie. Det är trångt i stan i dessa tider....
Svar från ehrsa 2016-11-28 23:51
Hej! He he, det är 'lagom' trångt en dag så här mitt i veckan, skulle man kunna säga.. annars kan det nog bli lite för trångt.. Tack! Tommy.
Hälsn!
Kul och utmanande att gå ut och ta mörkerbilder, testa både sig själv och kameran. Resultatet blev utmärkt, dessutom fick du en bild på ett sällsynt exemplar!
Svar från ehrsa 2016-11-28 23:56
Hej! Faktiskt så fungerade det rätt så bra även med bilder under gråaste november, jag har nog inte testat det riktigt fullt ut tidigare, men nu vet jag! Jag hade en Nikon D750 och objektivet var ett fast 20 mm, med f/1,8 och den ljusstyrkan behövdes verkligen! Jag vill gärna ligga på åtminstone 1/500 sek. vid sån här fotografering, när folk och jag själv ofta rör på sig.. Bosse Ringholm känns som en 'skalp'.. det var längesedan man hörde något om honom! Tack! Stefan.
Hälsn!
Oh, gillar dina första rader här i inledningen :-)
Gillar bilderna också naturligtvis !
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-11-29 10:11
Hej! Ja, visst är det härligt att det inte är så långt kvar tills det vänder nu.. tiden går fort! Vi får hoppas att det också bjuds på många klara dagar fram till dess, då kommer det att kännas ännu lättare! Det är ju egentligen väldigt fint ute nu, bara det bjuds på lite sol emellanåt..
Tack! Ing-Marie. Hälsn!
Fin bildserie på en promenad genom ett jul pyntat Stockholm. Roligt att se att det fanns så mycket folk i rörelse.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-11-29 10:15
Hej! Det känns faktiskt rätt så stämningsfullt när man rör sig genom stan den här årstiden, speciellt i Gamla Stan där det är extra fint och ger en slags Julkänsla, detta också för att dom redan hade dragit igång Julmarknaden på Stortorget, vilket jag inte visste om.. Tack! Stig.
Hälsn!
En samling riktigt fina Stockholmsbilder du fick till här i decembermörkret.
🙂
Svar från ehrsa 2016-11-29 10:19
Hej! Fast än är det bara november.. :-) Men det var riktigt fint att gå genom stan nu, i det sena höstmörkret! Julmarknaden på Stortorget förstärkte det hela ytterligare.. Visste inte alls att dom redan hade öppnat, dessutom mitt i veckan! Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Fina stadsbilder! Gillas! Högt ISO funkar bra med rätt grejer. Här har utvecklingen gått framåt de senaste åren.
Svar från ehrsa 2016-11-29 10:23
Hej! Det var väldigt fint att gå genom stan även i novembermörkret, men visst hade det varit ännu finare med lite snö också.. men här i Stockholm kan man ju aldrig räkna med snö.. Jag hade en Nikon D750 + ett 20 mm f/1,8 och det fungerade bättre än väntat trots mörkret! De flesta bilder är tagna 'i farten' medans jag och andra promenerade. Försöker ligga på åtminstone 1/500 sek, då blir det ändå hyfsat skarpt. Tack! Sture.
Hälsn!
Fina promenadbilder du bjuder på och har man bra utrustning som du funkar det med högt ISO!
Svar från ehrsa 2016-11-29 10:35
Hej! Tack! Dan. Utrustningen har stor betydelse i såna här sammanhang, absolut! Jag hade en Nikon D750 + ett 20 mm f/1,8, det gjorde att jag kunde använda mig av mestadels 1/500 sek, vilket krävs för att kunna ta bilder 'i farten' utan att det blir för mycket oskärpa.. och det gick rätt så bra!
Hälsn!
Ser ut att ha varit en skön promenad! Det blir fina bilder trots att det är så lite ljus. Skyltaffären är en riktig sevärdhet!
Svar från ehrsa 2016-11-29 23:20
Hej! Det var faktiskt riktigt fint att gå här även nu i det gråa november.. Det fanns någon slags 'dov' Julstämning i luften, speciellt i Gamla Stan.. 'Gråa november' är inte så tokigt när man är ledig och kunde promenera utefter den här fina sträckan.. ja, du vet nog.. Tack! Ylva.
Hälsn!