Att spegla det jag gillar.

Våren är här.. och därmed kärleken!

Det är uppenbart.. naturen har sällan fel! Så fort ljuset har återvänt så kommer hoppet tillbaks.. Medans de andra Sidensvansarna berusade sig på jästa fallfrukter och lögade sig i en naturlig vattenpöl så kunde inte känslorna stå tillbaks för dessa tu.. sittandes på en egen gren i fint eftermiddagsljus.. Allt hände sig idag i Tantolunden här på Södermalm. Fler Sidensvansar kommer framöver i en annan blogg!

De här två var oskiljaktiga.. flög en iväg så kom genast den andra efter..

Mon amour..

Tack för mig!

Inlagt 2017-01-30 21:31 | Läst 3274 ggr. | Permalink
Fina bilder Jan, speciellt sista! Love is in the air....
Svar från ehrsa 2017-01-31 10:16
Hej! Ja, det är uppenbart att våren närmar sig.. Tack! Mikael.
Hälsn!
Fin bildsvit och den sista är jättego.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-01-31 10:18
Hej! De här två Sidensvansarna var fantastiskt fina mot varann, dom satt på fler grenar och 'småpussades' än de jag visar här, så det måste ha varit kärlek mellan dem.. Tack! Stig.
Hälsn!
Vilken underbar liten historia. Bara någon som verkligen tar sej tid att titta på fåglar lägger märke till en sån här episod. Sista bilden är ett fint bildbevis.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-01-31 10:29
Hej! Ibland har man tur.. det är mycket tillfälligheter som ger sådana här bilder! Har väntat länge på att få se lite mer av Sidensvansar här denna vinter, eftersom jag har sett dom i villaområdena söder om stan nästan hela vintern, dessutom har det funnits rejält med äpplen här fortfarande.. Har hållit speciell utkik mot ett träd som dignat av frukter varje gång jag gått förbi där, och inte förrän nu hade äpplena fallit till marken, förmodligen ett tecken på att dom var lagom 'jästa' för att Sidensvansar skall gilla dom.. Igår hörde jag det härliga 'silvriga' lätet på håll som 'indikerar' Sidensvans! En flock på kanske 20 st. där de flesta satt på marken och åt av äpplena, utom de här två som satt i ett träd bredvid och mest var intresserade av varann.. Dom satt även på fler grenar och 'småpussades' lite.. Det var i alla fall väldigt roligt att få se Sidensvansarna så bra denna gång, jämfört med de 20 sekunder jag såg dom här någon gång i november.. Tack! Lena.
Hälsn!
Kände lite så gentemot hustrun igår, även om det var mulet.
Härligt romantisk bildserie.
Svar från ehrsa 2017-01-31 10:34
He he, det låter bra Stefan! Det här Sidensvansparet var uppenbart förtjusta i varann, dom satt på fler grenar än den jag visar här, och dom var väldigt 'ömma' mot varandra.. medans de andra mest hackade i sig äpplen nere på marken! Trevligt var det i alla fall! Jag har saknat bra möten med Sidensvansar denna säsong, men jag har sett dom i flock söder om stan när jag rört mig där i mitt arbete. Nu var tydligen äpplena lagom 'jästa' så att Sidensvansarna gillade dom.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Turturduvor menar turtursvansar..
Ljuvliga bilder som värmer min själ..
Kan inte bli bättre just i dag.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-01-31 22:14
Hej! Ja, dessa fina Sidensvansar var verkligen kära i varann, det var helt uppenbart! Sidensvansar kan ofta bråka lite med varann när det är konkurrens om födan, men det här var något helt annat.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2017-02-01 23:32
Ville vara Sidensvans.
Gia
En fin liten bildsvit..
Mv/G
Svar från ehrsa 2017-01-31 22:16
Hej! Det kändes lite ovanligt att se detta, dom småhånglade lite med varann även på andra grenar kunde jag se.. så det verkade 'äkta'.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Vårkänslorna flödar och kärleken med den, så fint med det vackra förälskade paret.
Väl fångat och sett av en riktig fågelvän.
Svar från ehrsa 2017-01-31 22:20
Hej! Ja, det var nog de första fåglar jag sett denna vinter, som redan verkade ha vårkänslor för varann.. Trevligt var det i alla fall! Tack så mycket! Margareta.
Hälsn!
Vår och kärlek - häääärligt!
Fin bildserie dessutom.
Må så gott!!!
Svar från ehrsa 2017-01-31 22:22
He he, ja, nu kommer vi närmare våren för varje dag.. Imorgon är det februari, sen kommer den lilla vårmånaden mars.. den kan ibland vara väldigt fin och varm.. Tack! Lena. Ha det gott!
Hälsn!
Härligt med lite romantik ! Kul att se att dessa också kan vara vänner eller rent av kära, vanligtvis så ser man dom mest när dom kivas om maten.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-02-03 19:25
Hej! Håller med dig, när Sidensvansar är nära varann brukar det mest bli lite hotfulla beteenden, även om det mest verkar vara att 'den som gapar mest principen' som vinner.. Har aldrig sett någon som gått längre än till hot, och det verkar bara vara i samband med föda.. Dessa två struntade i födan.. eller så var dom redan berusade av de jästa äpplena, som en fredagskväll med lite vin.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!