Att spegla det jag gillar.

Igår var det 'inte så mycket' vår.. Idag var det massor av vår..

Tänk vad mycket som kan hända bara på ett dygn! Den enda vårfågel jag såg igår, och också den första vårfågeln för mig var en blygsam Ringduva.. här i Tantolunden på Södermalm, men det kändes ändå fint! Idag tog jag mig till Gärdet ute på Djurgården i hopp att det kanske kunde ha kommit nån Sånglärka, dom brukar vara tidiga även om dom inte alltid sjunger så mycket redan nu.. Men Björn T. skrev att han både hört och fotat Sånglärkor, så det fanns hopp!

Och jodå, hörde sjungande Sånglärka nästan direkt när jag hade stigit av bussen i höjd med 'Sjöhistoriska'! Och när jag gick ut på Gärdet och närmade mig en av de små dungar som finns där så slog ett annat läte emot mig..

Starar! Vad glad jag blev, detta hade jag inte förväntat mig! Kanske vår vackraste vårfågel.. som en 'färgpalett' med extra fräsch fjäderdräkt just nu! En hel liten flock, smånervösa i flock men ändå inte så väldigt rädda..

Och så var det Sånglärkorna.. dom kom nästan i skymundan när jag fick se Stararna..

Svåra att upptäcka, litar på sin kamouflagedräkt..

Jagandes varann..

Fick se ännu mer vårtecken, men det får bli en senare blogg..     Tack för mig!

Inlagt 2017-03-14 23:26 | Läst 2273 ggr. | Permalink
Fina bilder Jan. Kul med stararna, som brukar ha de mest underliga läten, efter som de har tagit intryck av andra fåglar på sina utlandsresor.
Ha det fint
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2017-03-15 10:48
Hej! Känns som Starar är lite av 'milstolpe' när det gäller våren, likaså Sädesärla som alltid kommer 1:a eller 2:a veckan i april.. sen väller det ju in med andra arter också, men just dessa känns lite speciella tycker jag! De här Stararna sjöng litegrann, men det var mest det 'gnisslande' lätet som dom själva har, tror dom mest håller på att sjunga upp sig lite nu under flytten, riktigt härmande kommer nog vid deras häckningsplatser. Tack! Bengt.
Hälsn!
Sant som du säger, det är här nu. Stararna är väldigt färggranna nu, sjunger vackert också, liksom lärkan. Gillar bilden där en stare visar framfötterna.
Svar från ehrsa 2017-03-15 10:52
Hej! Starar är verkligen fina så här på våren, deras fjäderdräkt är makalöst vacker, speciellt när solen skiner och dom skimrar i alla möjliga nyanser! Dom är inte heller så rädda för oss människor, så det går att komma dom riktigt nära ibland! Trevliga fåglar! Blev förvånad att dom redan nått hit, men det kanske är normalt.. har inte riktigt koll på detta. Har annars bara sett nån enstaka bild på nätet från Sydsverige på Starar, så det här var roligt! Tack! Stefan.
Hälsn!
Bilden av sånglärkan med en passerande vandrare bakom är superbra! En bild som skulle passa in i fototävlingar med temat människa och natur.
- hawk
Svar från ehrsa 2017-03-15 10:57
Hej! Så där är det ofta med Sånglärkorna här på Gärdet, man ser dom inte förrän man är väldigt nära och då skrämmer upp dom.. Just den här lärkan såg jag bara för att jag råkade se den när den landade.. Insåg att det kanske kunde bli en bild med människa i också, en beskrivande bild på hur det ofta 'är'.. Tack! Håkan.
Hälsn!
Stararna är ju oerhört vackra i sina glänsande fjädrar. Kul att få se dessa vårtecken.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-03-15 11:12
Hej! För mig är Starar en av de stora 'milstolparna' som visar vårens framsteg, så är även Bofink och Sädesärla, men det är ju rent subjektivt.. sen väller det ju snabbt in massor av andra fina arter också så klart.. och sist kommer 'mina' Tornseglare.. och dom har kommit exakt 20:e maj de senaste tre åren, innan dess hade jag ingen koll på datumet, ska bli kul att se om dom kommer exakt samma datum detta år.. Tack! Lena.
Hälsn!
Ja, nu blev det vår fort. Stararna är verkligen vackra, skimrar nästan i kolibrifärger!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-03-15 11:20
Hej! Björn. Det var dina bilder på lärkan som lockade mig till Gärdet denna fina dag, i hopp om att också få se och kanske höra Sånglärkan, och det fick jag! Att det sen också bjöds på årets första Starar var en riktigt fin bonus! Dom är så otroligt vackra den här årstiden, precis som du säger så skimrar dom som kolibrier, speciellt när solen skiner! Starar är för mig en riktig 'milstolpe' vad gäller vårens ankomst, men stararna kan komma ganska tidigt på våren också, när det fortfarande riskerar att snöa lite.. Tack! Björn. De här bilderna är din förtjänst!
Hälsn!
Oj vilka fina bilder på Stararna och visst är de granna med sina glittrande färger, och att du fick några bilder på Lärkan blev kanske en bonus.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-03-15 23:16
Hej! För mig var det Stararna som blev dagens bonus.. hade inte alls räknat med att få se dom redan, men det kanske ändå är normalt.. Har själv sett så lite med vårfåglar hittills, och plötsligt finns Stararna ändå där.. Målet var i alla fall Sånglärka och kanske med lite sång dessutom.. och det gick ju nästan för lätt att hitta och få njuta av deras sång den här tisdagen! Hade även en del annat trevligt under den här dagens promenad, men det får bli i en senare blogg.. Tack! Stig.
Hälsn!
Du verkar vara en mästare på att hitta de fina fåglarna.
Får kanske ta och smyga i dina fotspår någon gång när jag blivit självgående igen.
Lärka brukade jag se och höra på golfbanan på den tiden jag spelade golf, vet inte om det var sånglärka eller någon annan sort. Inte lätta att upptäcka på backen ser jag av dina bilder.
Svar från ehrsa 2017-03-17 10:26
Hej! Det gäller att orka ta sig ut mycket, och just den här gången visste jag att chansen var stor att få se och kanske få höra Lärkor ute på Gärdet, dom brukar komma tidigt på våren och Björn T. hade redan lyckats fota dom, också här i Mellansverige, så det var hans förtjänst att jag stack dit! Men att jag också skulle få se Starar blev en extra fin bonus, det var jag inte beredd på.. även om jag för ett par år sedan råkade se och fota mina första Starar just där den gången också! Vissa fåglar trivs bra på öppna fält, och Starar ihop med Sånglärkor är just såna fåglar! Kan mycket väl tänka mig att Sånglärkor också trivs vid golfbanor, där är det ju bra med öppna fält, och hörs gör dom ju ordentligt från nu och in i sommaren.. En härlig tid! Tack! Margareta.
Hälsn!