Att spegla det jag gillar.

Klart man blir lite fosterländsk..

En så här fin dag som den 6:e juni får man väl bjuda till lite och försöka se det fina som Sverige både har och står för! Har man varit utomlands en del så är det aldrig betungande att återvända hem.. Tvärtom, det slår allt!

Bilder från en fin dag i Stockholm den 6:e juni.. Den tidigare 'Svenska flaggans dag' började hemma..

Mycket folk nere i parken i det fina vädret..

De flesta flaggade..

Även vackra båtar och fartyg, som Gladan..

af Chapman

Själv så cyklade jag ut på Djurgården och njöt av den fina grönskan..

Utanför Hundudden är känslan skärgård..

Isbladskärret med hägrarna.. dom finns ju där men kärret är lite tråkigt nu, det är för lite med vatten där.. några Snatteränder ses också..

Även ett par Svarthakedoppingar ses..

Ute i saltsjön sågs en ensam Brunand..

Ut mot Blockhusudden, Nacka på andra sidan..

När jag passerade i höjd med Skansen insåg jag att något var på gång..

Avspärrat och alla tycktes vänta på något..

I väntan på kungen så klart.. som ska besöka Skansen!

Och där kom dom..

Så även deras barn..

Och här är kanske den finaste flaggan av alla.. den tretungade..

Tack för mig!

Inlagt 2017-06-08 00:00 | Läst 2417 ggr. | Permalink
En riktigt härlig, vacker, mysig bildserie. Förstabilden gillas mycket. Och kungen med familj var en riktig bonus. Fint med kungahuset.
Svar från ehrsa 2017-06-08 20:39
Hej! Det var ovanligt fina förhållanden för årets nationaldag, så turen hjälper till mycket! Försökte fånga 'stämningen' efter bästa förmåga, och kungafamiljen blev en extra bonus, dom var inte inplanerade.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Det är en vacker flagga vi har.
Svar från ehrsa 2017-06-08 22:32
Hej! Visst är det så! Tycker dess färger stämmer väl in med många färger man också ser i naturen, och även ihop med den blåa himlen.. förhoppningsvis! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Det var ett mycket svensk blogginlägg med hela kungahuset. Mycket gult och blått, fast den kvinnliga huvudbonaden ser rätt fånig ut. Din balkong ser jättemysig ut.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-06-08 22:39
Hej! ja, här drog jag på med det Svenska.. Tanken var att fota många olika Svenska flaggor under cykelturen, och det fanns en hel del på de flesta ställen! Sen att de kungliga förstärkte det Svenska med rätt så många procent.. det blev en rejäl bonus i sammanhanget..! Hade inte räknat med dom.. He he, ja jag vet inte vad man ska säga om deras huvudbonad Som en tillvikt tygservett kanske.. Ja, nu blommar det rejält på balkongen! Börjar misstänka at Penséerna snart kanske har vuxit för mycket.. känns ovanligt tidigt det brukar normalt ske i juli! Tack! Lena.
Hälsn!
Härliga bilder från en dag med både pompa och fest. Överhuvudtaget är du duktig på att fotografera det levande Sthlm så som det är idag.Glada, vackra och levande bilder!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-06-08 22:43
Tack så mycket! Björn. Ibland har man lite extra tur.. idag var turen att de kungliga råkade komma i stort sett när jag passerade Skansen, det hade jag inte koll på! Med hjälp av dom bilderna så förstärktes det Svenska ytterligare med bra så många procent.. Tanken var annars att fota många flaggor under min cykeltur! Ha det så bra!
Hälsn!
Fin sammanfattning av det vackra dagen, här kan man verkligen säga att "vi hade tur med vädret" flör i går var det minst av allt fint väder.
hela kungafamiljen fick du med också.
Svar från ehrsa 2017-06-08 22:47
Hej! Vädret är ju det viktigaste under en sån här högtidsdag, och det var väldigt bra! Sen hade jag turen att råka komma förbi Skansen när de kungliga dök upp, och det var som sagts bara tur! Men det förstärker verkligen 'Nationaldagskänslan' rejält! Tack! Margareta.
Hälsn!
Vackra bilder från ett Stockholm som visade upp sin vackraste sida och roligt att du blivit "Hovfotograf" också och de bilderna skäms inte för sig. Mycket fint bildreportage.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-06-08 22:51
Hej! Det var verkligen extra fin dag med ett perfekt väder dessutom, 'någon' tycks ha beställt helt rätt väder.. Ja, man kanske skulle 'fokusera' lite på de kungliga framöver.. det var ju hur lätt som helst.. alla visade upp sig fint! :-) Nä, det var den gamla vanliga 'devisen', rätt plats rätt tid och rätt utrustning.. och en himla massa tur! Tack! Stig
Hälsn!
Det är helt okej att vara lite hemmakär en sådan dag! Kul att du fick bra bilder på kungafamiljen också. Toppenfint på balkongen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-06-08 22:56
Hej! Bjarne. Tack så mycket för kommentaren! Mitt fokus vara att fota Svenska flaggan lite överallt, att sen de kungliga plötsligt dök upp förstärkte det Svenska rätt så rejält, men det var bara tur, visste inte alls att dom skulle komma just då.. Balkongen riskerar att bli övervuxen i sommar börjar jag tro.. Sommaren har ju bara börjat..
Hälsn!
Fin du har det på balkongen, och visst är vårt gamla land värt att fira! Sköna bilder! Hälsn, LO
Svar från ehrsa 2017-06-08 23:01
Hej! Ja, nu känns det som det kan bli en rejäl växtlighet på balkongen framöver, den har nog bara börjat egentligen.. Nog är Sverige ett av de absolut bästa länderna att leva i, och det har nog bara de övriga Nordiska länderna som konkurrenter i det sammanhanget! De övriga länder i 'världen' som jag har varit i har alla varit rejält mycket knäppare än vi i Norden är! Det går nästan inte att jämföra.. Tack! Lars Olov.
Hälsn!