Att spegla det jag gillar.

Det blåser i regeringskvarteren..

Det har väl inte undgått någon i dessa dagar att det kan vara blåsigt på 'toppen'.. Såg detta tydligt redan för ett par dagar sedan, speciellt syntes det här på Riksbron mellan Rosenbad och Riksdagshuset här i Stockholm.. förmodligen var det ett järtecken..

Men det mojnar säkert framöver.. nån gång..     Tack för mig!

Inlagt 2017-07-26 21:45 | Läst 2248 ggr. | Permalink
Kul foton och även det där med järtecken!

Mojnar gör det väl någon gång på något sätt men jag befarar långvarig kris.
Svar från ehrsa 2017-07-26 23:19
Hej! Ja, fotona kändes passande just idag.. och troligen imorgon också.. Det blåste verkligen rejält från väster när jag passerade dessa 'regeringskvarter' för ett par dagar sedan! Jag tror också att detta kan bli långvarigt och 'osäkert' framöver.. allt är så komplicerat nu för tiden.. inte bara här, utan överallt känns det som.. Trump.. Brexit.. EU länder som inte bryr sig om att följa regler som dom tidigare skrivit på.. Polen.. Grekland.. Förändrat klimat.. Nog var allt enklare förr! Tack! Måns.
Hälsn!
Så sant som det är sagt. Utmärkta bilder, är det fortfarande 85:an?
Svar från ehrsa 2017-07-27 10:55
Hej! Ja det stämmer! 85:an f/1,8 och troligen lägsta ISO som finns. 85:an ger väldigt trevliga bilder i dom här sammanhangen har jag märkt nu! Har aldrig haft en 85:a förut, så det var trevligt att den är så bra! Tack! Björn.
Hälsn!
Järtecken har jag aldrig hört förstår vad det betyder skall slå upp det sedan i min synonymbok.
Visst har det blåst men enligt experter som jag lyssnat på i P 1 så var det mycket bra det vår statsminister gjorde. Kanske de kan hålla SD utanför hoppas det.
Härliga bilder till denna dag vad kunde passa bättre.
Ha fin kväll
Gun-Inger
Måns H 2017-07-27 21:29
Järtecken: Tecken som förebådar olycka/ofärd.

Exempel: Vädersolstavlan från 1535 i Stockholms Storkyrka visar märkliga formationer i skyn vilka biskopen tolkade som Guds varning till Gustav Vasa att inte härja med kyrkan.

Jag är inte sosse men gillar att se bra hantverk. Löven gjorde ett mycket bra jobb. Erkände att allt inte varit perfekt, accepterade att de två ministrar som väl hade något litet ansvar fick avgå (men Ygeman bli vallokomotiv), satte in nytt bra folk och sen lät alliansen och SD bestämma om försvarsministern ska motas bort. Det vore helt orättfärdigt och inte bra för Sverige eftersom vi behöver en stadig försvarsminister.
Svar från ehrsa 2017-07-27 22:06
Hej! Det ligger nog mycket i vad Måns skriver angående ordet "järtecken", men jag läser också att 'järtecken' är ett "förebud eller tecken på något", det kanske inte alltid behöver förebåda något negativt.. kanske även annat! Vi får se hur det hela 'landar' framöver i politiken.. Om det blir bra eller ej är svårt att säga! Det är ju väldigt mycket politiskt spel nu för tiden.. svårt att hänga med i alla turer! Tack! Gun-Inger. Ha det så bra du också!
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2017-07-27 23:29
Jag förstod vad det betydde men vi använder inte det i Skåne vad jag vet.
Trevligt med nya ord..brukar höra Språket.
Gun-Inger Arvidsson 2017-07-27 23:30
Vi får se vad som händer..vi har det så bra i Sverige på de flesta områden..
jag är lycklig vara född här.
gia.