Att spegla det jag gillar.

Så länge turister finns så finns det också motiv..

Enklast är att själv se ut som en turist med kameran på magen.. och fota lite här och där.. lite 'flugan på väggen' över det hela, blir mest spontant då, och motiven blir mest opåverkade! Fotat i Stockholm med mitt 85 mm. f/1,8 , nu i augusti.

Gäller att styra rätt i tillvaron..

En av Söders vackra små gator..

Hornsgatan

Ovanlig cab..

På Djurgårdsfärjan..

Fler som har kamera..

Bestämd..

Rallarros vid Wasahamnen..

Mode på Strandvägen..

Någon har haft en fin fikaplats..

Mer mode..

Mer citynära..

Mode och design kanske..

Det kom en skur..

Sen gick jag Hornsgatan hem..     Tack för mig!

Inlagt 2017-08-16 19:24 | Läst 2248 ggr. | Permalink
Bild 16 "Mer mode..." blev min favorit! Det är ett skarpt objektiv du fått tag på, och passande för gatufoto med lagom bokeh.
Svar från ehrsa 2017-08-16 21:24
Hej! Gillar också den bilden extra mycket! Även kameran där passar fint in i det vackra modet i den bilden.. 85:an är verkligen ett bra objektiv i dom här sammanhangen, det ger en fin skärpa på bara det som är motivet! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Och så underbara foton på alla dessa människor som är i sina egna tankar och sysslor.
Jättefina suveräna Streetportraits :)


Ha de / Öhrnen
Svar från ehrsa 2017-08-16 21:27
Hej! Tack så mycket Joakim! Jag gillar också de här bilderna som ger så mycket åt fantasin för mig/oss som betraktare! Man dras med i folks uttryck och eventuella tankar dom har.. det är kul! Ha det så bra!
Hälsn!
Det er rigtigt Jan - der er også mange turister her i Roskilde i disse dage.
Du har fanget mange fine motiver - jeg synes bedst om nummer 2, 15 og 16.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2017-08-16 23:09
Hej! Jag tror att det är mer turister här i 'sommarstockholm' än jag någonsin har sett tidigare.. och jag har ändå bott här i 35 år.. Men det kanske är så att nordens huvudstäder lockar mer turister nu för tiden! Hela Köpenhamn med omgivning är ju fantastiskt fint så det förvånar mig inte om det är mer turister där också än tidigare! Tror att det kommer vara en hel del turister här även i september innan det börjar lugna ner sig.. Håller med om bilderna du gillar extra! Tack! Erik.
Hilsen!
Det är som vanligt en fröjd att sitta och bläddra igenom dina gatubilder!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-08-17 10:11
Hej! Jag gillar själv de här 'spontana' bilderna på folk som inte vet att dom blir fotade, man fryser verkligen människor mitt i sina rörelser och uttryck, och lämnar över helt till betraktaren att fantisera om vad folk tänker och gör.. det blir rätt kul faktiskt! Och sen så är ju också mitt relativt nya 85 mm. f/1,8 ett riktigt bra objektiv i dom här sammanhangen.. det visste jag inte förut, det blev en trevlig överraskning, ett väldigt bra porträttobjektiv helt enkelt! Och inte speciellt dyrt heller. Tack! Björn.
Hälsn!
Många fina bilder, den som jag fastnade för direkt var flickan med huvudduken, även den sjunde bilden från slutet.
Svar från ehrsa 2017-08-17 22:04
Hej! Tack så mycket! Ragnar. Jag gillar såna här 'gatubilder' där folk inte vet om att dom fotas, det blir mer spontanitet då! Tycker det känns som 'betraktarens' egna fantasi kommer igång när man ser alla människors 'uttryck' fångade med en snabb slutartid, så är det för mig när jag ser dessa frusna ögonblick på människor!
Hälsn!
Mycket fina bilder från din gatufotografering :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2017-08-18 10:04
Hej! Tack! Fredrik. Tycker det blir rätt så trevliga 'ögonblicksbilder' på människor när jag fotar så här, gillar det 'spontana och opåverkade' som motiven här uttrycker.. Ha det bra!
Hälsn!