Att spegla det jag gillar.

Motiv fotat från en fikaplats..

Platsen är Gamla Stan i Stockholm, i hörnet Järntorgsgatan och Södra Bankogränd vid Järntorget.. där finns en bra plats på hörnet där det går att sitta och fika utomhus.. Och där passerar mycket folk förbi, både turister och 'vi andra'..

Här är det hörnet..

Och här följer en hel del motiv tagna därifrån, vid det närmsta bordet där, sittandes med en fika men vid olika tillfällen..        Moamar Khadaffi 'look alike'..

Marianne Ahrne, det var längesedan man såg henne.. en färgstark kvinna!

Akta mina tår..

Du med..

En Stadsduva flög in i ett fönster en våning upp och störtade.. En man tog sig an den och flyttade den till ett mer skyddat läge.. Tror den klarade sig, det såg ut så, även om smällen var hård..

Andra brydde sig också!

Andra snodde soffor..

Tack för mig!

Inlagt 2017-10-03 21:30 | Läst 1997 ggr. | Permalink
Hej Jan - det ligner en meget hyggelig cafe.
Det var mange gadeportrætter og en lille dramatisk historie med i købet.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2017-10-03 22:04
Hej! Erik. Upptäckte i somras att den här platsen var synnerligen bra om man vill fota människor medans man själv tar en fika, och fika vill man ju.. :-) Där kommer och går väldigt mycket människor, mest hela tiden! Kändes som det också hände saker hela tiden där.. och första parkett var det! Tack! Erik.
Hilsen!
Hej Jan - hörnplats med paparazzi-zoomobjektiv på kamera..skämt åsida, Många bra bilder! Tack för tips! Hälsn!
Svar från ehrsa 2017-10-03 23:09
Hej! Ja, här kunde man sitta och fika och bara vrida sig lite med kameran på magen, och trycka av med 'fjärren'.. det gick oftast väldigt bra! Om inte det räckte så kunde man grovrikta lite ytterligare med hjälp av ena handen, och kaffekoppen i den andra.. Tror att objektivet var min 85:a på alla bilderna.. Ett superställe att sitta på hörnet där! Möjligen har dom tagit in utemöblerna för säsongen nu.. men detta vet jag inte säkert! Tack! Lars Ove.
Hälsn!
Härliga glimtar från storstan, kul att se Jan! /Per
Svar från ehrsa 2017-10-04 21:10
Hej! Tack så mycket Per! Det finns verkligen en hel del fint att fota här i stan också, även om jag gillar naturen mest, som i dina bilder! Det svåra att fota människor är att kunna göra det utan att dom 'känner sig fotade'.. När det sker så blir det inte så 'spontant' längre! Folk som vet att dom fotas stelnar oftast till och blir obekväma.. Men ändå sällan här i stan, det är så mycket turister som rör sig här med sina kameror så knappt någon bryr sig när folk går omkring här och tar bilder nästan överallt..
Hälsn!
Det var många bra bilder från Järntorget, och bilderna på Duvan och människors medkänsla och undran hur det gick med den är fina.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-10-04 21:16
Hej! Tack! Stig. Visst är det trevligt med dessa bilder på människor! Människor som är opåverkade av min kamera dessutom.. Det blir bilder som känns spontana och äkta på något sätt tycker jag! Duvan piggnade till men jag lämnade platsen innan den eventuellt flög iväg, men man får hoppas att det ändå gick bra!
Hälsn!
Ser ut som en mycket bekväm och bra plats för fotografering, med mängder av tacksamma motiv omkring. Och lagom vardagsdramatik.
Svar från ehrsa 2017-10-04 21:21
Hej! Platsen är ovanligt strategisk, det är väldigt mycket folk som passerar just där från olika håll, nära dessutom! Och själv kan man sitta där med en fika och låta 'motiven' komma till en istället för tvärtom.. Kändes som det hände saker där mest hela tiden, det var bara att sitta där och spana.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Ser ut att vara ett ställe där det händer en hel del och mycket folk passerar.
Många som brydde sig om duvan och lite mat fick drn visst också.
Tjejen med Italien på ryggen som en adresslapp var kul.
Svar från ehrsa 2017-10-11 22:08
Hej! Det är en väldigt 'strategisk' plats det här hörnet! Många som kommer via Slussen eller Västerlånggatan och Österlånggatan går förbi just här bara några meter ifrån, så det är bara att sitta där med en fika och trycka på avtryckaren när 'lämpligt' fotoobjekt dyker upp.. Ja, det var rätt många som hörde smällen när duvan for in i fönstret och sedan ner i backen.. men det såg ut som den kvicknade till vartefter tiden gick, men jag lämnade platsen innan jag såg den röra på sig ordentligt.. Kanske att tjejen med 'Italy' på ryggen var en guide för Italienska turister.. men det var bara en gissning från mig.. Tack Margareta för kommentaren!
Hälsn!