Att spegla det jag gillar.

En promenad upp i 'lunden'..

För mig innebär det en promenad i mitt närområde Tantolunden här i Stockholm. Har nog inte gått där mer än tre gånger sedan midsommar.. Gillar egentligen kommande årstid bäst med en del 'vinterfåglar' som kan dyka upp, och så finns de 'vanliga' fåglarna så som lite Steglitser och kanske en och annan Duvhök som gör sina ofta dagliga förbiflygningar, och nån gång även nån Sparvhök dessutom.. Igår flög Duvhöken förbi en bit utanför mina fönster innan jag ens hade hunnit ut.. Väl i lunden så såg jag en mindre flock på kanske 15- 20 fåglar som flög förbi en bit bort med en 'flocktäthet' och storlek på fåglarna som endast Sidensvansar och Starar brukar ha, men i för svårt motljus för att kunna artbestämma helt säkert.. Men det var troligen mina första Sidensvansar för säsongen, Starar ska inte vara här nu.. Å andra sidan så såg jag två fina Starar för tre dagar sen en bit söder om stan.. Och 'vinterfågel' nummer två igår blev en liten flock på kanske 15 st. Gråsiskor som 'traditionellt' visade upp sig nere på Tantobadets sandstrand, där visade dom sig i mängd förra året, också det i oktober! Kul! På stranden hade det fallit ner en hel del kottar från Alträden som växer där, och även en hel del frön. Orädda som vanligt, men skräms så klart när 'okänsliga' hundägare låter sina hundar gå där.. men dom flyger ändå inte så långt bort. En trevlig dag i fint väder i alla fall!

Detta blev blogg 500 för mig, undrar om man får en ny Leica eller nått annat då..

En del bilder från Tantolunden igår..   Vintersäsongens Gråsiskor är nu här..

Bland kolonilotterna så blommar det fortfarande en del..

Och så finns höstens fina färger fortfarande där, även om de är på väg att blåsa bort..

Tack för mig!

Inlagt 2017-10-31 09:07 | Läst 2479 ggr. | Permalink
Grattis till nr 500! Och fina bilder som så ofta. Skarpt ljus är det nu, men du tog vara på det.
Svar från ehrsa 2017-10-31 22:44
Hej! Tack! Stefan. Blev själv förvånad när jag nyligen såg att jag närmade mig 500 bloggar.. De senaste 100 känns som det har gått väldigt fort.. Det är en fin tid nu, som en slags brytningstid mellan höst och vinter.. Blommor finns fortfarande i koloniträdgårdarna, men löven på träden är på väg att blåsa bort.. och vinterfåglarna är på väg att börja dyka upp i omgivningen.. Vilket fantastiskt klimat vi har.. flera gånger om året så byter hela naturen kostym! Kan det bli bättre? Det blir aldrig tråkigt! Gäller att hinna fota allt det fina bara..
Hälsn!
Tror du får köpa den kameran själv för att fira, jag föreslog tårtkalas då fotosidan fyllde 10 år men de nappade inte. ;) Men något år senare fick vi som varit med 10 år en present ändå med förlängt medlemskap.
Vi får fira dina 500 inlägg med att njuta av vackra fåglar. Gråsiskan har jag ännu inte lyckats se, men har nog inte varit tillräckligt enträgen heller.
Svar från ehrsa 2017-10-31 22:49
Hej! Du har nog rätt.. här får man ingen Leica.. :-) Ja, jag nöjer mig med att få se och fota siskorna! Man blir glad av att få se dom återigen, även denna höst! Det är väl lite av en brytningstid i naturen nu, den byter 'kostym' och delvis fågelliv vilket är fantastiskt! Det är egentligen ett enastående klimat vi har med denna variation några gånger per år! Tack! Margareta.
Hälsn!
Fina höstbilder du bjuder på så en Leica är du nog värd!
Svar från ehrsa 2017-10-31 22:53
Hej! Tack! Dan. Ja, jag väntar och ser om Post Nord kommer med nån överraskning framöver.. :-) Det är en fin tid nu när naturen byter 'kostym' och delvis fågelliv.. Det blir egentligen aldrig tråkigt med vårat klimat!
Hälsn!
Vilka fina bilder på hösten och gråsiskan har inte kommit till fågelmataren ännu här i Skåne Vackra blom bilder ha en bra kväll Gert
Svar från ehrsa 2017-10-31 22:56
Hej! Tack! Gert. Visst är det fantastiskt vackert med våra förändringar i naturen! Omväxlingen där naturen byter kostym och delvis fågelliv är verkligen en förändring att vara glad åt! Det blir aldrig tråkigt här i Sverige..
Hälsn!
Det var kul att se lite småfågelbilder från Tanto igen, och Gråsiskorna är jättesöta som t.ex. bild 1 och 2 blir mina favoriter.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-10-31 23:08
Hej! Tack! Stig. Ja, nu får det bli lite fler besök i lunden framöver! Nu vet jag att det börjat komma lite vinterfåglar även hit, då blir det lite intressantare att se vad som händer från gång till gång, det kan förändras mycket! Nu när vi fått 'vinter/normaltid' så hinner jag ofta inte så mycket längre bort innan det börjar bli mörkt.. så Tantolunden och strandpromenaden utefter Årstaviken brukar vara ett bra område att besöka, det är också intressant att se vad naturen tänker visa upp just denna vinter.. det vet man ju ingenting om? Ha det så bra du också Stig!
Hälsn!
Hej Jan.
Tillykke med blog 500. Du klarer dig udmærket uden en Leica :-)
Nummer 2 er min favorit bland alle de flotte billeder i denne serie.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från ehrsa 2017-10-31 23:12
Hej! Tack! Erik. Såg ganska nyligen att jag närmade mig 500 bloggar.. jag blev förvånad, har inte reflekterat över att det var så pass många! Ja, vi får se om det kommer nån Leica med PostNord.. :-) Trevligt i alla fall att det börjar dyka upp lite vinterfåglar nu! Det känns lite som en uppmuntran i kommande vintermörker..
Hilsen!
Grattis till 500...- det vore något, att få en Leica =) Undrar vad man skulle få vid 1000 blogginlägg...
Och tack för titten från Tantolunden, jag behövde lite vackra höstbilder. Har ledigt för studier nu i en vecka och då gäller mest läsa och sitta vid en dator. har inte varit ute på två dagar!
Må så gott!
Svar från ehrsa 2017-10-31 23:19
Hej! Tack så mycket Lena! Blev förvånad när jag nyligen såg att jag närmade mig 500.. de senaste 100 verkar ha gått rätt så fort är min känsla! Så nu väntar jag bara på Leican.. :-) All heder åt dig och ditt pluggande, jag imponeras! Din tid kommer när kameran åker fram fullt ut igen, jag är övertygad om det! Håll ut! Men gå gärna ut nån timme på dan om vädret är bra, det lönar sig i längden.. av hälsoskäl!
Hälsn!
Fina bilder från lunden.
Följer den lite knepiga serien Jordskott, och dom var vid Tantolunden i senaste avsnittet. ( dom hittade en jordkällare under en stuga där det hänge påsar med kremerade kroppar )
Hua !
Gråsiskorna är fina tycker jag, såg ett gäng i söndags som verkligen fick klamra sig fast i sina små kottar i den hårda vinden. Men för högt upp i dåligt ljus så några bilder blev det inte.
Jag missade min nr 500, är visst uppe i 557 nu.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-10-31 23:39
Hej! Tack! Ing-Marie. Det verkar som det börjar dyka upp vinterfåglar nu även här, det förgyller verkligen dessa 'mörkertider' vi har nu och framöver! Men om det sen blir lika bra som förra året det är jag inte säker på.. Det var ett exceptionellt 'inflog' från öster med fåglar förra året med dom östliga vindar som rådde i flera veckor då, tror inte vindarna har varit lika gynsamma detta år, men vi får se.. Gråsiskorna var i alla fall väldigt roligt, och att dom fanns på exakt samma ställe som dom oftast höll till även förra året.. men då var dom uppblandade med många Grönsiskor också, så var det inte just denna gång!

Jordskott tycker jag är bra, känns som den serien är välgjord! Blev själv väldigt förvånad när jag i första avsnittet såg att dom höll till nere vid Årstaviken på andra sidan Tantolunden, där de två tågbroarna går.. där går jag förbi hur ofta som helst! Såg den där 'läbbiga' människan under isen vid en av de 'badbryggor' som finns där innanför Årsta Holmar. Där brukar jag ofta sitta och njuta..! En bit bakom det där huvet under isen ligger en stor fin Bäverhydda ute vid Årsta Holmar som inte så många vet om, den syns knappt fast den är rejält stor.. Det lustiga är att man kallade området vid tågbroarna för 'Skanstull'.. det ligger egentligen ytterligare 1,5 km längre bort utefter strandpromenaden.. men det är ju 'fiction'.. Senaste avsnittet har jag inte sett än, men har det inspelat.. låter spännande med jordkällaren under en stuga.. Hua, man kanske inte vågar gå upp mot kolonistugorna längre.. :-) Minns att även seriens första säsong var väldigt välgjord och med bra skådespelare, då blir det ofta bra! Kul, nu måste jag titta på senaste avsnittet inom kort!!
Hälsn!