Att spegla det jag gillar.

På andra sidan berget..

Då menas 'Tantoberget', den kulle som skiljer mig från Årstavikens stränder, här i mitt närområde.. Nästan hela hösten har jag sett Gråsiskor i träden utefter Årstavikens stränder, och dom finns fortfarande kvar nu när vi passerat årsskiftet.. Senast jag såg dom var nere vid 'Tantobadets strand' där några få individer som vanligt först höll sig uppe i grenarna bland Alens små kottar, men sedan flög dom ner till strandkanten och fortsatte sitt födosökande där.

Men först promenerar jag vidare i Tantolunden, från förra bloggen: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/i-mitt-naromrade-del-2.htm

Här finns en hel del lövträd som skuggar fint sommartid..

Paviljongen..

På väg mot 'toppen'..

'Toppen', där Kråkorna gärna håller till..

Utsikten ner mot Hornstull och Liljeholmsbron.

På väg ner på södra sidan, bland kolonilotterna..

Tantobadet, här höll Gråsiskor till denna dag, först i Alträdet till höger och sedan i strandkanten bland stenarna..

Bland Alens kottar.. Gråsiskor!

Sen flög dom ner till stranden, där dom också hittade frön från Alens kottar..

Tack för mig!

Inlagt 2018-01-06 10:02 | Läst 1440 ggr. | Permalink
Alltid spännande för oss andra att få gå på promenad i nya miljöer. Stockholm verkar grönt, rent välsignat att de som bestämmer kan spara så mycket natur.
Svar från ehrsa 2018-01-06 16:37
Hej, håller med dig, det är trevligt att få följa med lite på en 'utflykt', gärna bara i 'närområdet'! Kan tycka att det är lite för lite med detta.. det är nästan trevligare än utlandsresor som visas! Utlandet lockar inte så mycket längre för mig. Stockholm är inte alls så tokigt, det finns en hel del gröna områden som man kan ta sig till på enkelt sätt, det är bra! Man kan nog säga att själva innerstaden är 'färdigbyggd' sedan länge och de gröna lungor som finns försöker man bevara! Däremot så byggs och förtätas det väldigt mycket straxt utanför tullarna här i Stockholm just nu, så i förorterna där försvinner en hel del grönområden.. det är synd! Men befolkningen ökar ju, och någonstans måste man bo.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Trevlig promenad genom Tantolunden. Det var ett tag sedan jag var där, senast var det på 80-talet då jobbade jag granne med "Lunden" och Hornstull. Då byggdes ett kvarter med bostäder(kv. Filen) och jag plus några arbetskamrater installerade ett antal hissar där. Det ligger kanske granne med ditt bostadsområde också.
Det blev nog inte så många besök i Tantolunden än vid någon rast när det var glassväder. Kul att du visar lite nytagna bilder där ifrån. det ser ganska mysigt ut i de små gränderna, och jag kan tänka mig att under sommaren prunkar det säkert i kolonilotterna.
När jag var grabb på 40-talet så fanns det koloniområden i Hammarbyhöjden också, och där Dalens Sjukhus ligger finns det ett stort koloniområde, men en del försvann vid sjukhusbygget.
https://stockholmskallan.stockholm.se/post/6550
Fina bilder på Gråsiskorna bjuder du på också.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-01-06 18:44
Hej! Vad roligt att höra om 'gamla tider'! Det är nog ändå en del som har förändrats, känns som en del kolonistugor egentligen är små sommarstugor.. men det är ju fint, speciellt sommartid när allt grönskar! Fast det är trevligt även den här årstiden, bara vädret är ok.. Det är i alla fall fint att ha det här grönområdet inräknat Årstaviken, så nära! Det känns inte riktigt som man är innanför 'tullarna'.. Tack! Stig.
Hälsn!
Fina områden i din närmiljö...du får ju en och annan misstänksam blick från dom små liven..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-01-06 23:56
Hej! Tack! Gunte. Visst tittar dom på mig, de är väl mellan 2-3 meter ifrån mig.. lika nära har dom till joggande människor, cyklister, hundar med hundägare.. det var jämn ström på människor där, ändå så sitter dom kvar, oräddare än Gråsparvar.. Känns som dom alltid är orädda som individer, men nervösa i flock!
Hälsn!