Att spegla det jag gillar.

Tid till eftertanke..

Det behöver vi alla.. och antagligen mer än vad vi förstår.. det är viktigt att varva ner!

Jag gör det just nu..

Efter 44 års hårt slit..

Gick på dagen.. kändes som ett lyft!

Tack för mig!

Inlagt 2018-01-11 11:38 | Läst 949 ggr. | Permalink
Härligt! Njut!
Svar från ehrsa 2018-01-11 17:18
Hej! Tack! Lena. Jodå, varje morgon är underbar nu när inte klockan ringer vid 04/05-tiden.. :-)
Hälsn!
Härligt Jan ta nu vara på din egen tid med allt och mycket foto såklart!
Svar från ehrsa 2018-01-11 17:20
Hej! Ja, att slippa stress och press och väckarklockor som ringer tidigt är redan fantastiskt skönt, och foton blir det ju allt som oftast.. Tack! Dan.
Hälsn!
Ja, det är underbart. Det kan jag intyga.
Svar från ehrsa 2018-01-11 17:21
Hej! Ja, du är väl 'proffs' på detta.. :-) Jag njuter redan.. Tack! Stefan
Hälsn!
Välkommen i gänget Jan! Skönt att efter så många år få vara fri och slippa planera efter klocka och arbetstider och i stället gå mer efter lusten😀Kanskefår vi ser fler av dina fina bilder nu., önskardig en härlig tid!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-01-11 17:28
Hej! Hade tänkt att jobba ett par år till, men arbetsgivaren hade satt upp mig på att jobba två nattpass i mellandagarna.. Jag jobbar inte natt längre, anser mig för gammal för det.. Det blev 'droppen' för mig.. Känner rent 'kroppsligt' att det räcker nu.. Ja, jag lär väl inte fota mindre än tidigare i alla fall.. fast å andra sidan så kan det nog bli för mycket också! Det får aldrig kännas som ett 'tvång', att jag måste fota varje dag, då försvinner 'lusten', och då är det risk att man kanske tröttnar.. Tack! Björn. Det känns i alla fall bra nu!
Hälsn!
Jag säger bara:
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-01-11 17:30
He he! Tack Stig, du är väl proffs på detta..! :-)
Hälsn!
Stican 2018-01-11 18:17
Efter 17 år så har jag fått en viss erfarenhet av det fria livet.
Ha det gott/Stig
Önskar dig en härlig tid med fotografi och med livet. Hälsn! Lasse
Svar från ehrsa 2018-01-11 17:33
Tack så mycket! Lasse. Inget 'stort' kommer ändå att hända nu, det mesta rullar på.. Men jag slipper att väckarklockan ringer tidigt på morgnarna titt som tätt.. den 'pressen' känns bra att vara utan! Ha det bra!
Hälsn!
Härligt! Nu kan du göra dina skärgårdsturer och promenader i Lunden närhelst du vill och när vädret är som bäst. Njut väl förtjänt fritid.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-01-11 17:43
Hej! Lena. Visst är det så, man rår sin egen tid på ett helt annat sätt.. Hade egentligen tänkt jobba ett par år till men jag känner att det inte går.. Arbetsgivaren hade satt upp mig på att köra två nattpass i mellandagarna.. Jobba natt slutade jag med för nästan 7 år sedan.. är för gammal för det! Detta blev 'droppen' för mig.. Det är underbart att inte ha väckarklockan inställd på någon tidig tid nu.. :-) Annars så ändras nog inte så mycket framöver.. är vädret trivsamt så blir det väl en och annan promenad i närområdet eller någon annanstans.. utan någon tidspress, det känns bra! Tack!
Hälsn!
Hej Jan. Efter 44 - år så har du da også fortjent det !
Pas nu på, at du ikke vænner dig til at ligge for længe i sengen om morgenen :-)
Jeg gik på "efterløn" i 2004 og blev folkepensionist i 2010 - så jeg har stor erfaring med at bestemme over min egen hverdag :-)
Det sidste billede viser den gryende dag og passer til emnet i dit indlæg.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Håber du kan forstå det danske - ellers må du spørge.
Svar från ehrsa 2018-01-11 18:50
Hej! Erik. Det låter som du är 'proffs' på att vara pensionär.. Jag njuter varje morgon när jag vaknar c:a 07 - 07:30.. då ligger jag oftast kvar lite till.. :-) Om det inte är 'blå himmel'.. då går jag upp och vill ut! Det känns i alla fall väldigt bra nu, lämnade mitt arbete 21/12, årets kortaste dag.. Råkade 'redigera' dessa bilder idag, tagna efter nyår, och insåg då att dom skulle passa bra till det jag skriver om här.. det skulle kunna vara jag som sitter där.. Jag förstår din 'Danska' bra, när det är skrivet! Det är lite svårare när man hör det.. om det går fort.. :-) Förstår jag inte så 'klistrar jag in i 'Google översätt'.. den fungerar bra! Tack! Erik.
Hilsen!
Jag får bara önska välkommen in i ”friherrelivet”. Det är inte alltid så bekymmerslöst, saknar ibland sammanhanget. Men man vänjer sig. Ha det gott!
Svar från ehrsa 2018-01-11 22:31
Hej! Tack så mycket Gunnar! Tror inte det blir något problem nu vad gäller 'sammanhanget', mycket beroende på att jag bor där jag bor. Och 'sammanhanget' i tidigare yrke var inte mycket att hurra för.. tvärtom! Men det ska jag inte gå in på här.. Behöver bara gå utanför porten här hemma och vidare åt något håll, så upplever jag det alltid som intressant och trevligt! Trots att jag bott här i 17 år.. eller kanske just därför..
Hälsn!
Åh, det lät skönt !
Just det där med klockan som ringer, det är det som tynger mig mest.
Är stundtals avis på dom som går i pension, men i ärlighetens namn så tyckte jag det var rätt skönt att gå till jobbet efter lite julledigt :-)
Och fr.o.m. i år så får vi ( om vi vill ) ta sex extra semesterdagar om vi avstår sem. ersättningen. Det nappade jag direkt på :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-01-11 23:52
Hej! Det är verkligen skönt att inte ha väckarklockan igång, hade alltid två för säkerhets skull.. Nu är det tre veckor sen den ringde senast.. det är fantastiskt! Tyckte också egentligen om mitt 'sista' jobb, men villkoren har blivit sämre och stressen har ökat de senaste åren, hann inte återhämta mig på de lediga dagar jag hade, och jag blir inte yngre.. och 'hälsan' känns inte heller som den blir bättre.. så beslutet var enkelt! Skulle också ha valt extra lediga dagar istället för semesterersättning! Lediga dagar har varit en stor bristvara för mig de senaste 8,5 åren, en väldigt stor bristvara! Har tangerat 'väggen' flera gånger.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Härligt att höra att du nu blir heltidsledig och då får jag önska en frisk och långvarig "semester". Själv har jag bara jobbat 43+ så jag har lite kvar...Väckarklockan har jag dock aldrig haft problem med, den ringen bara när jag ska möta gryningen med kameran :) Jobbet börjar ju 16.00
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-01-12 17:21
Hej! Ja, det känns bra att slippa väckarklockan, kan tänka mig att göra som du, den får ringa när jag vill upp och fota.. :-) 43+ är också respektingivande.. Och som du antyder, mycket hänger på hälsan.. det finns en del problematik där, så det finns också med i beslutet.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Härligt Jan! Bara njut!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-01-12 21:52
Hej! ja, visst ska man njuta.. tror att jag är ganska bra på det.. behöver inte så mycket.. Att slippa höra väckarklockan vid 04:00 är en riktig njutning bara det! Tack! Johnny.
Hälsn!
Ja, säger som Lena, njut.
Fast det brukar ändå bli att man skaffar dig då mycket annat att pyssla med att tiden inte vill räcka till.
Svar från ehrsa 2018-01-13 10:42
Hej! Tycker att jag alltid har mycket att göra, nu kanske jag hinner göra och fixa med mycket som jag inte hunnit göra de senaste åren t.o.m.. Det känns bra! Det fina är att slippa väckarklockan som ringer tidigt, och att slippa all negativ stress.. Känner att jag blivit sämre att hantera stress de senaste åren.. Och njuter det har jag alltid gjort så fort som jag är ledig, det räcker för mig att vara ledig.. behöver inget inplanerat! :-) Tack! Margareta.
Hälsn!