Att spegla det jag gillar.

Finvädersbilder..

Inte konstigare än så.. I söndags bjöds det bara på fint väder hela dagen här i Stockholm, och på många andra platser har jag sett här bland bloggarna, tack för det! Mina finvädersbilder innehåller också en massa dimbilder, men för mig som fotar en del så är även detta 'finvädersbilder'.. Den här söndagen var fantastisk, det bjöds på allt från tät dimma i det stilla vädret till uppklarning och slutligen strålande sol i stilla väder där mängder av människor var ute och njöt av den lilla vinter som dagen bjöd på, med allt från pulkaåkning till bad..

Här är en hel del bilder från min fina söndag i mitt närområde Tantolunden och utefter Årstavikens strand..  Dimma, men ändå en hel del blå himmel mot norr..

En fin Rödhake visade sig i en sekund..

Från Tantoberget sett ner mot 'mitt' bostadsområde..

Södra sidan av berget.. så vackert det blev när bakgrunden är försvunnen..

Solen orkar inte riktigt än, sett genom Lärken..

Plötsligt hördes ljudet från Knölsvanar i dimman..

Dom hade riktning mot Ringvägen..

Tågbroarna över Årstaviken, den äldre ser man bara valvet av..

Nere vid Tantobadet matade man änder..

Och så badade man.. så klart! Vad annars?

Och dimman låg tät, men ibland ändå halvt genomskinlig över mot Liljeholmskajen..

Nere vid badet stod folk hänförda och njöt av det vackra..

Konstigt att alla är svartklädda nu för tiden..

Sen gick jag hem och åt lunch, och under tiden försvann dimman..

Så det blev till att gå ut igen och njuta av det fina, men denna gång med vidvinkelzoomen 14-24 mm. Nere i parken åktes det pulka för fullt..

Än så länge står ju solen rätt så lågt, så det är utefter Årstavikens solbelysta strand som gäller..

Och dimman försvann helt..

Vid badet matades det fåglar även nu..

Säga vad man vill, men vädret var fint.. och badade det gjorde man tydligen hela dagen..

Till och med solnedgången hemifrån blev extra fin.. :-)     Hägerstensåsen..

Tack för mig!

Inlagt 2018-01-23 00:31 | Läst 2821 ggr. | Permalink
Många vackra bilder från Tantolunden! Hälsn! Lasse
Svar från ehrsa 2018-01-23 18:34
Hej! Ja, det var verkligen en fantastisk dag den här söndagen! Kan nog inte bli bättre fotoväder än så här egentligen.. Tack! Lasse.
Hälsn!
Fina bilder. Det var ett makalöst ljus, jag var också ute i soluppgången men för en gångs skull hade jag ingen kamera med (det var fortfarande mörkt när jag gick ut så jag hade ingen aning om vilket ljus som väntade), typiskt! :)
Svar från ehrsa 2018-01-23 18:43
Hej! Den här söndagen måste ha bjudit på vinterns finaste fotoljus tror jag! Det är svårslaget när det först bjuds på dimma och sedan får man långsamt se hur dimman löses upp och det slutar med strålade sol och stilla väder.. Bättre blir det inte! Men en plats som jag sett också kan vara helt fantastisk, det är att stå på Västerbron när det är ett sånt här väder med dimma, och det sedan förväntas att dimman lättar och det blir soligt.. Jag passerade en gång för några år sedan i en buss över Västerbron när det var exakt sådana förhållanden, det var magiskt vackert! Får se om man kan pricka in ett sånt väder där nån gång.. Tack! Affe.
Hälsn!
Jag fastnade en stund vid bild 4 som jag tyckte om! 😀
Svar från ehrsa 2018-01-23 18:44
Hej! Det bjöds verkligen på ett fantastiskt fotoväder den här dagen, dimma är inte alls så dumt.. Tack! Ragnar
Hälsn!
Fina vinterbilder med det klara ljuset!
Svar från ehrsa 2018-01-23 18:46
Hej! Tack! Dan. Bättre fotoljus, både med och utan dimman blir det nog inte.. Dimma som lättar kan vara det vackraste ljuset som finns!
Hälsn!
Söndagen var fantastiskt och du har fått med allt från det dimmigaste till det soligaste och slutligen en skön solnedgång. Fjärde bilden tycker jag är en av de finaste och så kan jag inte motstå en rödhake. Man ser klart att folk njuter på många av dina bilder och det gjorde man även vid Råstasjön och i Knivsta. Läckert även med svanarna i dimman och att man hör dem innan man ser dem.
HÄlsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-01-23 19:01
Hej! Det blev verkligen en heldag med alla mina kameror.. Telezoomen 200-500 mm. + den lilla Nikon1 med vidvinkelzoomen på förmiddagen och sedan min andra FF kamera med vidvinkelzoomen 14-24 mm på eftermiddagen, detta ihop med den fantastiska dimman som lättar och blir en strålande solig dag är fantastiskt! Bäst hittills denna vinter! Jag håller med dig till 100% om bilden på Rödhaken och bild 4 ! Det är konstigt att inte Rödhaken kan sitta still lite längre.. det blev bara den här bilden.. Den visade sig flera gånger, men jag hann inte med innan den flyttade på sig återigen.. efter 10 minuter gav jag upp.. Svanar är bra, hör man vingarna så vet man.. hörs det inget från vingarna så vet man då också.. men Sångsvanar brukar nästan alltid höras med sina fina läten, även när dom flyger.. det är bra! Tack! Lena.
Hälsn!
Väldigt trevlig läsning och bilder du bjuder på! Mycket fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-01-23 19:02
Hej! Tack! Johnny. Söndagen var verkligen något extra, så fina dagar får man inte så många på en säsong..
Hälsn!
Sol och dimma är en magisk kombination, bland det bästa som finns att ta landskapsbilder i. Här i dina bilder är flera fullträffar. Dessutom behöver stadens befolkning solen när de går ut och laddar inför veckan, fungerar som en stärkande kur.
Svar från ehrsa 2018-01-23 19:06
Hej! Kan bara hålla med, dimma är verkligen fint! Men det ska helst vara dimma med inga moln ovanför.. det är då det magiskt vackra ljuset ofta uppstår! Är det dimma och mulet då är det inte lika kul.. det blir mest bara grått och mörkt då.. Vinterns hittills finaste dag var det nog i alla fall!
Tack! Stefan.
Hälsn!
Finvädersbilder i all ära men tredje rutan är helt makalöst snygg.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-01-23 19:10
Hej! Tack! Gunte. Kan bara hålla med, det är den bilden som jag själv tycker blev bäst! Det är också på gränsen att jag själv kan känna igen var bilden är tagen, trots att jag gått där under många år.. Detta bara för att den 'riktiga' bakgrunden är helt utraderad av dimman.. Dimma är verkligen bra när man vill fota!
Hälsn!
Vilken godispåse du bjuder på! och jag gillar nog dimbilderna bäst...det är verkligen fint med dimma som mjukar upp och suddar ut konturer....
Svar från ehrsa 2018-01-23 19:15
Hej! Ja, här var det en palett av godis/foto/vädervarianter.. Dimma är verkligen fantastiskt när man fotar, men det ska helst vara dimma med inga moln ovanför, det är då det bästa ljuset uppstår! Dimma och molnigt ovanför ger bara mörkt och murrigt fotoljus.. det vill jag egentligen inte ha! Tack! Lena.
Hälsn!
Oh, vilken dag !
Drömväder för den som gillar att vara ute och fota. Tror att det är det här som gör det så spännande med att fota djur och natur, det varierande ljuset och vädret. Fotade man "bara" i en studio så kan man ju fota när man vill och då blir det inte lika mycket sport över det hela.
Bild fyra är nog vinnare. Så härligt när dimman tar bort bakgrunden som man kanske inte så gärna vill ha med.
Även dom andra dimbilderna är väldigt läckra, både med fåglar och människor.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-01-23 23:58
Hej! Ja, det här var vinterns hittills finaste dag utan tvekan! Det märks tydligt också att ljuset är starkare nu, om molnen är borta.. bara det blir man ju glad av! När vädret skiftar så här från dimma till fullt solsken på ett par timmar så blir vädret i sig en fantastisk upplevelse! Det är nog den 'vädertyp' jag gillar mest, från dimma till strålande solsken, det har jag varit med om en hel del i skärgården genom åren, ofta sker det med svaga vindar dessutom.. precis som nu i söndags. Naturen blir aldrig tråkig skulle man kunna säga, det finns alltid något fint! Jag gillar också bild 4 bäst, den blev väldigt bra! Men motivet är så olikt hur det ser ut utan dimma att jag hade svårt att hemma vid datorn se var jag hade tagit den, kände inte igen det alls.. men i vänsterkant på bilden så anar jag spåren till båda tågbroarna söderut över Årstaviken.. Vi får hoppas på fler såna här 'uppklarningar' framöver, dom är magiska! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Där fanns det mycket fint att se, men båda i kylan..brrr. De svartklädda kanske har blivit inspirerade av alla som gått på gala svartklädd.
Svar från ehrsa 2018-01-24 17:07
Hej! Det var en makalöst vacker dag den här söndagen! Dimma brukar vara fint att fota i men ännu bättre är just när dimman håller på att lätta! Och att det sedan blir en strålande vinterdag med i stort sett vindstilla är rena lyxen.. Ja, så var det nog, dom var '#metoo svarta'.. Bra i så fall! :-) Tack! Margareta.
Hälsn!