Att spegla det jag gillar.

Det handlar väl om ljuset..

Hade lite tur med eftermiddagsljuset i tisdags, var uppe i 'närområdet' Tantolunden vilket jag sällan är på eftermiddagarna men nu var det så, och den nedåtgående solen bjöd på varierade och lite överdrivna men ändå fina färger, i speglingarna mot Årstaviken..

Det började redan på södra sidan av Tantoberget..

Som guld..

Här kunde det ha suttit en Gråsiska.. det har det gjort många gånger i vinter..

Så här såg solnedgången ut när jag avslutade fotandet.. den var kraftfullare innan..

Tack för mig!

Inlagt 2018-02-02 10:11 | Läst 769 ggr. | Permalink
Ojoj vilket fint ljus och färg! Riktigt fint fångat.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-02-02 17:31
Hej! Det var verkligen speciellt! Tror inte jag sett ett sånt ljus med såna här färger tidigare! Tack Johnny.
Hälsn!
Ljuset ger fantastiska effekter och tänk om det suttit en fågel på algrenen, den bilden är ju så fin även utan.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-02-02 17:37
Hej! Det var verkligen annorlunda färger och ljus den här eftermiddagen, och det var bara tur att jag råkade passera nere vid 'Tantobadet' just den tiden, och en siska eller två i form av mörka siluetter på Algrenen hade varit 'pricken över i:et'.. Jag har sett dom just där flera gånger tidigare i vinter.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fint fångat ljus! Härligt...
Svar från ehrsa 2018-02-02 17:39
Hej! Det var nästan overkligt vackert med speglingarna från den nedåtgående solen! Och egentligen bara tur att jag passerade där just då, men man ska ha lite tur ibland också.. Tack! Lena.
Hälsn!
Den gyllene solen möter den lila kylan - det kan bara inte gå fel, snyggt! Speciellt det närapå psykedeliska ankvattnet är fascinerande.
Svar från ehrsa 2018-02-02 17:41
He he, tack för den definitionen på det som utspelade sig med solnedgångens speglingar, den var riktigt bra! Det såg faktiskt overkligt ut i verkligheten.. såg ett par personer till som stannade och fotade med sina mobiler.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Oj vad vackert!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-02-02 17:45
Hej! Tack! Björn. Det var verkligen overkligt vackert! Både moln och solens gula/orange sken vid solnedgången samverkade fantastiskt fint! Det kändes ovanligt.. Såg andra som stannade och fotade med sina mobiler just där och då..
Hälsn!
Fantastiskt vad solen kan måla, och du har fångat det så vackert .
Vissa speglingar hade varit något för Zorn att måla av :-)
Har siskorna dragit ? Här var invasion ett tag men nu ser jag inte en enda.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-02-02 19:18
Hej! Ja, jag blev själv överraskad! Men det är inte så ofta jag går nedanför 'Tantoberget' just när solen tänker gå ner, så det var lite nytt för mig att det kan bli så fina speglingar där.. Annars så är det just där nere som jag oftast sett siskor denna höst och vinter, men bara en timme innan dessa bilder togs så hade jag två Gråsiskor högt i ett träd på norra sidan av berget, så några finns det i alla fall kvar.. Men dom rör ju på sig, känns som siskor är ganska rejält rörliga i sin tillvaro! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Wow! Vilket magiskt ljus! Grymma bilder!

Fönsterbilden och bild nr 15 är mina favoriter!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-02-02 23:07
Hej! Ljuset var verkligen magiskt fint, får nog spana lite där igen framöver.. vid 'lämplig' solnedgång.. det måste vara lite moln också.. lite knepigt! Tack så mycket Eva.
Hälsn!