Att spegla det jag gillar.

Solig måndag..

Tog T-banan till Gärdet för en längre promenad den här fina dagen, inte så mycket vinter här än men ändå några minusgrader i luften och svaga vindar.. När jag gick utefter skogskanten mot Kaknäs så kändes det tydligt hur solen nu har börjat värma.. det känns väldigt bra!

Det här blir en blogg med många olika sorters motiv, så som det blir när man är ute och promenerar.. Kameran bestyckades med mitt 80-400 mm. zoom.

Här en hel del bilder från min promenad..    I brist på riktig vinter så får 'man' fixa det själv..

Mängden snö i Stockholm..

Men åker skidor gör man ändå..

Nytt boende, alldeles nära Gärdet.. som en 'hög' med lägenheter som någon tippat..

Här värmde solen..

Passerade några hästhagar..

Gick förbi några Bokträd, som vanligt vackra i motljus..

Vid Djurgårdsbrunnskanalen..

I en hög Asp hade Koltrastarna möte..

I kanalen rörde sig några skrakar..

Fler Storskrakar fanns ute vid Hundudden..

Vid Isbladsviken har det stänkt lite..

Vid Wallenbergs 'Täcka udden'..

Wallenbergs båthus..

Storskrakar i den nedåtgående solens sken..

En storskarv i höjd med Fåfängan vid Danvikstull..

Ett par änder likaså..

Sen åkte jag hem..     Tack för mig!

Inlagt 2018-02-07 12:06 | Läst 944 ggr. | Permalink
Tack för att jag fick följa med på promenad. Bild 13 från slutet tyckte jag bäst om! ☺
Svar från ehrsa 2018-02-07 12:27
Tack så mycket Ragnar för att du tittar! Is brukar ofta bli bra på bild! En del dagar är extra fina, det här var en sådan dag..
Hälsn!
En samling fina bilder du har inte svårt att hitta motiv.
Mvh Tommy
Svar från ehrsa 2018-02-07 17:54
Hej! Det stämmer, känns som det alltid finns en hel del trevliga motiv när man promenerar runt på Djurgården.. Det är alltid en del folk i rörelse och gillar man att fota fåglar så brukar det dyka upp en hel del där också! Det jag inte hann med var ett tiotal Sångsvanar som kom flygande österut i höjd med stora fartygsfarleden.. det såg man aldrig för 20 år sen.. Tack! Tommy.
Hälsn!
Härlig måndagspromenad och motiv saknades inte, det nya bostadshuset såg ut som ett plocke pin på höjden. Vackra ögonbilder på hästarna och så iskristallerna är magnifika. Det var många år sedan jag var i de trakterna så det blev en fin upplevelse att hänga med.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-02-07 18:01
Hej Stig. Det var verkligen fint! Det fina vädret ihop med svaga vindar gjorde att man fick en liten föraning om våren.. dessutom är det ju bra med ljus nu på eftermiddagen, man behöver inte stressa ut redan på förmiddagen för att hinna få lite ljus.. Det är en trevlig sträcka att gå när man följer skogskanten på Gärdet och solen ligger på, och sedan vidare bort utefter Djurgårdsbrunnskanalen ut mot Blockhusudden, sedan har man ett fint motljus och solnedgången i ansiktet på södra sidan av Djurgården.. och man har dessutom gått en skaplig sträcka.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Har varit några fina dagar nu, med sol och utan slask.
Trevlig promenad du tog oss med på, var ett tag sedan jag var åt det hållet.
Kul och bra beskrivet av bygget, ser verkligen ut som om någon tippat av en hög med lägenheter.
Svar från ehrsa 2018-02-07 18:08
Hej! Ja, nu har vi kommit till den årstiden att det verkligen blir extra fint när solen råkar skina! Dagarna är också betydligt längre nu, man behöver inte stressa ut redan på morgonen och förmiddagen, det känns extra skön! Ska bli intressant att se hur den färdiga fastigheten med lägenheter ser ut när det är klart! Det är en annorlunda byggd fastighet, förmodligen är det ett fint och lyxigt boende är min gissning.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Fin promenad, att solen redan värmer är sant, uppskattar det mycket själv. Snöhöjden över marken är som här hemma, och snökanon i motljus gör sig riktigt bra. Is och ljus är oemotståndligt som motiv. Storskraken brukar jag se om vintern, men inte ännu i år.
Svar från ehrsa 2018-02-07 18:14
Hej! Visst är det skönt när solen värmer nu! Det är oftast just i februari som det börjar märkas, och man kan bli sittandes på något soligt ställe, gärna med en termos fika dessutom.. Bilden med snökanonen är tagen med 1/8000 sek. trodde att själva snöflingorna skulle synas bättre än vad det blev, men dom var väl så små att dom inte riktigt syns ändå.. Här känns det som Storskrakar är nummer två i mängd efter alla Gräsänder.. Däremot tror jag att jag aldrig ser Småskrakar här under vintern! Tack! Stefan.
Hälsn!
Kul att hänga med på din promenad i det vackra vädret! Många fina bilder. Jag fastnade direkt för bilden med snökanonen ! Häftigt!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-02-07 22:53
Hej! Måndagen var riktigt bra vädermässigt, fler såna dagar vill vi ha! Tack! Eva.
Hälsn!
Fin promenad med många sevärda bilder. Bygget ska bli intressant att se färdigt. Och så tyckte jag att bil fem från slutet med fågeln som drar upp stora svall var kul!
Svar från ehrsa 2018-02-07 22:57
Hej! Måns. Håller med, man undrar hur den här märkliga fastigheten ser ut när den blir klar.. men det kan nog bli bra, och annorlunda! Den här måndagen var riktigt fin, som gjord för en långpromenad.. Tack!
Hälsn!
Hittade bygget i en SvD-artikel om Oscar Properties, 79 & Park tror jag det heter. Lägenheter finns till salu, det är bara att slanta upp och hoppas att bygget blir klart och att det går att bo där.
Svar från ehrsa 2018-02-08 23:51
Hej! Tack så mycket Måns! Vad intressant! Hittade deras hemsida här: http://oscarproperties.com/projekt/79-park/

En 5:a på 129m² för 17 200 000:- Eller en 3:a på 75m² för 9 500 000:- .... Fint ska det va.. misstänkte att det inte skulle bli billigt! Än en gång tack!
Hälsn!
Måns H 2018-02-09 07:17
Innan du köper, kolla upp hela ekonomin i föreningen. Insats och månadsavgift är måhända bara toppen av isberget av skulder.
Svar från ehrsa 2018-02-09 09:55
He he, med de priserna vill jag ha sjöutsikt..