Att spegla det jag gillar.

Bilder från gator och torg..

Bilder som är tagna i slutet på mars och fotade i färg.. bara det! Som vanligt så finns det en hel del motiv i rörelse både oväntade och förväntade här i Stockholm, gäller bara att kameran finns med.. helst hela tiden! Här var det mitt 85 mm. som användes..

En oväntad syn på gatorna.. 'Läderlappen'.. så hette denna figur när jag var ung..

Har faktiskt fotat honom förut för ett par år sen.. då kom han upp från tunnelbanan vid Sergelstorg.. rör sig som vem som helst på gatorna trots sin avvikande klädsel.. Tror inte jag är helt bekväm med det i dagens 'terrorhotande' tider.. I bilden ovan ser det nästan ut som ett bombbälte runt midjan.. hmm..

Kanske lite mer 'normala' motiv följer här..

Predikanten.. så han är tillbaks igen..

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-08 23:24 | Läst 811 ggr. | Permalink
Läderlappen! Men honom såg jag promenera förbi stadshuset i somras. Kändes lite kusligt på något sätt ....

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-04-09 11:12
Hej! Visst är det något mystiskt med den här mannen som klär ut sig till 'Batman' och sedan ger sig ut på gatorna.. Jag vill minnas att jag sett något reportage om honom i någon lokaltidning, men jag minns inte riktigt varför han gör så här..? Om du minns den 'Svenske' terroristen Anton Lundin som dödade människor i en skola i Husqvarna för ett par år sedan så var ju också han utklädd i svart med nån mask och slängkappa och beväpnad med ett svärd.. Det är därför som jag inte är helt bekväm med den här 'Läderlappen' som rör sig i samhället utklädd så här.. jag får dåliga associationer.. Tack! Eva.
Hälsn!
Svar från ehrsa 2018-04-09 11:30
Hmm.. hittade lite här om 'Batmannen'.. http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/batman-pa-drottninggatan-under-drakten-ar-jag-en-vanlig-kille-som-jobbar-pa-ica/aRKpeb!jmXf2LCSKeYxcXJnH99vaw/
Känslan av 'bombbälte' som jag också skrev är inte helt fel tycker jag..
Hälsn!
Många kul bilder.
Läderlappen känns lite mysko.
Mannen med boken var kul
Svar från ehrsa 2018-04-09 11:18
Hej! Läderlappen är lite mystisk.. varför klär man ut sig så här..? Jag tycker inte det känns helt ok att göra det och promenera runt bland folk, inte nu för tiden när det ändå händer så mycket i samhället! Läs gärna svaret jag skrev till Eva i kommentaren ovan! Han med boken står ofta på Drottninggatan och predikar något kristet budskap, jag har sett honom många gånger i närheten av Åhléns, och tydligen är han tillbaks där i år igen.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Haha läderlappen var för rolig. Undrar vad de skulle säga om man kom till jobbet klädd sådär :)
Fast som du säger så behöver man tråkigt nog nu för tiden ta det med en nypa allvar också.

Gillar lite extra bilden du tagit på gränden med den gamla lyktan.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-04-09 12:53
Hej! Ja, lite komiskt är det allt med den här figuren som klär ut sig så här och promenerar omkring.. men det känns ju också som man inte riktigt vet var man har en sån här 'individ'.. stannar det vid detta eller kan det hända något mer..? Förvånad blir man i alla fall! Tack! Johnny.
Hälsn!
Väldigt många olika profiler du hittat..inkl. den svartklädda..
Vad som är normalt i denna världen kan man ju spekulera om..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-04-11 12:49
Hej! Visst är det så angående 'normalt'.. Själv har jag sett den här 'Läderlappen/Batman' två gånger nu med ett par års mellanrum, så det får väl räknas som 'normalt' här.. :-) Men just det här med 'galna' människor som klär ut sig (t.ex. Anton Lundin i Husqvarna) ungefär så här och sedan mördar människor, det gör ju att det kanske inte är så kul när en sån här figur rör sig runt på stan.. Det kanske var 'roligare' för några år sedan.. Annars så är det trevligt med alla människor som rör sig på stan, och alla turister livar upp lite extra här! Tack! Gunte.
Hälsn!