Att spegla det jag gillar.

Lite från morgonpromenaderna..

Jag går ju min runda 'lilla varvet' runt Årstaviken lite då och då, fast inte lika frekvent som tidigare men ändå några gånger i veckan, det tar lite drygt en timme men ofta fastnar jag med kameran någonstans.. Det är ännu ljusare nu än tidigare så klart, och jag vaknar inte tillräckligt tidigt (som tur är) för att känna att jag vill gå ut varje morgon.. Morgonkänslan är nästan förbi när jag vaknat.. det är för ljust helt enkelt! Men här är ändå några morgonbilder från senaste tiden.. Tagna med 200-500 mm.

Syrénblomningen är maximal här nu.. i Tantolunden..

Allt grönskar..

Vissa fåglar är nybadade..

Andra hoppar omkring och söker föda..

Ute på 'viken' var det full aktivitet..

På Årstasidan var det någon som visade mig ryggen..

En fin och orädd Nötskrika!

Kollar upp vart han ska..

Kanske bäst att ändå sitta i skogen..

Även på Liljeholmssidan satt det en Steglits, denna sjöng ljudligt!

På Liljeholmsbron pågår den sedvanliga morgontrafiken på cykel in mot stan.. inte helt ofarligt, alla ska fram först..

Men tvingas att åka på ett led, eftersom det finns mötande..

Tack för mig!

Inlagt 2018-05-23 13:44 | Läst 2953 ggr. | Permalink
Det var ju tur de åker på led med cyklarna och inte alla möts i en total oordning, ser ut som fin disciplin. Verkligen massiv bild på syrenblommor den första! Och fina fåglar så klart, som vanligt får nötskrikan min favoritröst.
Svar från ehrsa 2018-05-23 18:03
Hej! Straxt nedanför backen för cyklisterna så öppnar det upp sig lite, där tränger sig alla 'snabbcyklister förbi och det blir trångt.. lite obehagligt faktiskt! Staden är inte riktigt anpassad för så mycket cyklister som färdas där numera.. Alla politiker vill att man ska cykla, men gatorna har inte riktigt hängt med.. Syrenen är verkligen som finast här nu och doften är intensiv! Tack! Stefan.
Hälsn!
Vibybo 2018-05-23 19:36
Tja, ett tag läste jag en påbyggnadsutbildning i Lund för 20 år sedan, att passera en cykelbana strax innan 8 utan att se sig för var förenat med massiv livsfara, utan överdrift.
Vackra Syrenbilder(det skulle vara doft med bilderna) de blommar även här och det saknar jag lite i min trädgård. Dina fågelbilder är som alltid fint porträtterade.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-05-23 18:06
Hej! Det känns nästan som Syrenerna blommar extra intensivt i år, men det kanske är inbillning.. Och doftar intensivt dessutom..! Väldigt fina i alla fall! Tack så mycket Stig! Ha det så bra!
Hälsn!
Fina bilder! Syrén är en av mina favoritblommor - för de doftar så gott! Den här ljuvliga tiden är den bästa på hela året! Synd att man måste sitta inne på ett kontor!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-05-23 18:11
Hej! Gillar också Syrener, och här doftade dom verkligen intensivt! Tycker nästan dom blommar mer än vanligt.. men det kanske är inbillning.. Det finns mycket vackert nu, gäller att hinna ta in det! Man måste försöka ha det kvar i minnet resten av året.. Tack! Eva.
Hälsn!
Oj, väldoft ända hit, otroligt fin blomning o fina bilder, njut! LO
Svar från ehrsa 2018-05-23 18:14
Hej! Kan verkligen intyga att det doftade väldigt mycket från Syrenerna här! Tycker dom blommar extra mycket i år.. men detta vet jag inte! Ja, nu får man passa på att njuta! Det går så fort över.. Tack! LO.
Hälsn!
Härliga bilder som vanligt..
MV Gunte
Svar från ehrsa 2018-05-23 18:53
Hej! Tack så mycket Gunte! Känns som man aldrig vågar gå morgonpromenaden utan kamera.. I morse missade jag en Sparvhök, den kom för nära.. hann inte rikta in kameran.. lite surt!
Hälsn!
Syrenera är som vackrast nu och doften sveper förbi när man minst anar det. Vi har en del i trädgården som vi kan njuta av några dagar till. Gillar din cykelbilder. Det ser rätt organiserat ut men jag kan tänka mej att det finns utbrytare här precis som i Stockholmstrafiken.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-05-23 21:45
Hej! Syrenerna är verkligen som finast nu, allt har slagit ut men ingen blomma har hunnit vissna än vad jag har sett! Tycker dom blommar extra mycket i år, men det kanske är inbillning.. och doften är riktigt stark dessutom! Cyklisterna har ökat väldigt mycket bara de senaste åren, men utbyggnaden av cykelbanor har inte riktigt hängt med.. det är ju så det brukar vara.. Just här över Liljeholmsbron tvingas cyklisterna åka på led, det finns bara plats för en mötande cyklist där.. det är samma med gående, det finns bara plats för en gående att möta.. Det jobbiga med många cyklister är att dom har så bråttom, vissa ska bara fram.. Tror dom har nån slags egen tävling, att försöka köra om alla andra cyklister.. Som cyklist så är jag inte rädd för övrig trafik, det är andra cyklister man är rädd för.. Tack! Lena.
Hälsn!
Du hittar mycket fint på dina rundor, steglits och nötskrika tex de ser jag kanske bara någon gång per år.
Svar från ehrsa 2018-05-23 21:49
Hej! Ja, jag fastnar med kameran mest hela tiden.. Det ska ta c:a en timme med den promenaden men jag hamnar ofta på 1,5 timme.. I morse missade jag en fin Sparvhök som kom emot mig nära.. den var helt enkelt för nära! Jag hann inte rikta in kameran ens, än mindre få den i sökaren.. det var synd! Men det är ju så det är.. Tack! Peter.
Hälsn!
Dina syrenbilder är verkligen överdådiga, grenarna dignar av blommor. Och det finns överallt just nu, har kört mkt bil de senaste dagarna så jag vet, dom finns och blommar överallt i mellansverige just nu. Steglits skulle vara roligt att få se, vet mig aldrig ha sett någon men dina bildr visar hur eleganta dom är!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-05-23 22:06
Hej! Jag vet inte men det känns som Syrenerna är extra kraftfulla i år! Fast det kanske bara är inbillning, eller så har den rejäla våren och tidiga sommaren varit gynnsam för Syrenerna!? Det finns väl lite 'parkmiljö' i Finspång, där borde det kunna finnas Steglitser tycker jag! Vid Risinge kyrka rapporterades en individ den 12:e maj enligt 'Artportalen', det kanske finns fler där..? Känns som dom ofta kan hålla till lite i samma områden som dom brukar vara.. lite som vi människor.. :-) Tack! Björn.
Hälsn!
Härliga blomster på bild nummer ett! Kul med bilder på nötskrikan på stadskylt och skogen.
Känner igen det där med mornar. Väldigt ljust tidigt nu. För det fina gryningsljuset måste man gå upp mitt i natten. Lite synd. Men vi har fina kvällar istället. Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-05-23 22:25
Hej! Ja, nu går solen upp lite för tidigt.. det är nästan 'hårt ljus' redan vid 06:00 på morgonen.. och tidigare än så pallar jag inte.. :-) Nötskrikorna här i närområdet dom känns som riktiga stadsfåglar.. och bryr sig inte så mycket om oss människor.. Dom är trevliga! Ute i skogen är dom svåra att se och inte alls lika lätta att komma nära.. Tack! Johnny. Ha det bra!
Hälsn!
Hej Jan - du får virkelig meget ud af dine runder. Meget produktiv.
Jeg falder denne gang for cykelbillederne - fint set og fanget.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2018-05-23 22:35
Hej! Det stämmer.. Min 1 timmes promenad blir ofta 1,5 timme.. Jag vågar heller inte gå utan kamera.. Det dyker ofta upp något trevligt motiv som man inte vill missa.. Man måste ju också ha något att blogga om! :-) Tack så mycket Erik!
Hilsen!