Att spegla det jag gillar.

Lite bilder från stan igen..

Människor ofta fotade i sina mest 'konstnärliga' uttryck, mimik, och kroppsspråk.. Nåja.. Fotat i Stockholm med 85 mm.

Viktig leverans i värmen..

Nu blir det några foton från min fikaplats.. första bordet här, vid Järntorget i Gamla Stan..

Ett vanligt fordon på Södermalm numera.. Här med en kaffe i ena handen och barnens liv i den andra.. hmm..

Tack för mig!

Inlagt 2018-05-31 22:18 | Läst 2862 ggr. | Permalink
Vilka höjdarbilder, ska man kalla dem "maghöjdare"?!
Ett härligt galleri av alla typer som vimlar på stan, jättekul att titta på.
Polisen såg ut att ha koll på dej men han såg snäll ut.....
Svar från ehrsa 2018-05-31 23:02
Hej! Maghöjdare.. absolut! :-) Det finns verkligen många 'individuella' människor som rör sig på stan, motiv finns det hur mycket som helst av.. speciellt den här årstiden! Det är ganska många som tittar på min kamera som hänger fram på magen/bröstet, det är en D750 (FF) med ett batterigrepp så den ser ju rätt stor ut, den fångar ofta fotointresserade människors blickar.. Jag brukar också titta på folks kameror som hänger fram på bröstet.. Tack så mycket Anne-Sophie!
Hälsn!
Som vanligt fullständigt lysande gatubilder Jan! Jag tycker nio av tio gatufotobloggar är helt ointressanta,men den tionde är din blogg och den väger upp de andra nio! Jag har som vanligt också med glädje gått igenom och njutit av bilderna och allra gladast blir jag av dom kinesiska, röda mönstrade och tajta brallorna, skitsnygga och häftiga med smak!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-05-31 23:24
Hej! Jag bugar mig! Jag tycker inte att det alltid behöver hända så mycket med de människor som är med i bilderna! Vi människor är tillräckligt intressanta så som vi är! Många tar fina 'gatubilder' där det händer något skojigt eller 'buskisaktigt' i nån situation och det kan bli jättebra, men det blir inte många bilder tagna då.. Det är där jag tycker att det räcker med folks uttryck, mimik, och kroppsspråk, och dom får gärna vara opåverkade av mig, då blir det ofta rätt bra! Men jag vet att det finns andra som tycker annorlunda, men så är det ju alltid.. Håller med dig helt om de röda byxorna, dom var fantastiska i verkligheten också.. Tack så mycket Björn!
Hälsn!
Fråga om här era bilder är gatubilder eller gatufotografi? Kan förstå annorlunda bilder men det är nytt som fokusera på ansikte, inte situation? Motivering? Jag tror inte seriös gatufotografer gillar här bilder. Bröt mot gatufotografins tradition? Kul att se på era bilder som vanligt, Jan. Du kan test din bilder på gatupool, får se vad dom tycker dina bilder. men jag tror inte dom håller med dig och Björn med det här bilderna.
Hälsar Lasse
Svar från ehrsa 2018-05-31 23:58
Hej! Jag bryr mig inte om några 'normer' vad gäller så kallat 'gatufotografi'.. Jag bara går ut på gatorna och fotar, det brukar fungera rätt bra och är ganska enkelt! Jag tror att det är detta som stör en del andra som fotar på gatorna.. det ska vara 'svårt' på något sätt.. Men det stör inte mig i alla fall.. :-) 'Pooler' bryr jag mig inte om alls.. möjligen swimmingpooler nu när det är så varmt.. Tack så mycket Lasse! Ha det så bra!
Hälsn!
Lars Ove Pehrsson Koll 2018-06-01 00:10
Heheh.. tummen upp! Gatupool är som Svenska Akademi hihi.. Okej, detsamma! Hälsar Lasse
Fina bilder från storstadsdjungeln, det är en plats som jag normalt försöker att undvika, men kul att på håll se hur det ser ut. Flyttade till närheten av Helsingborg för två år sedan, har dock inte än kommit in till centrum, men jag har sett alla naturreservat i dess närhet :)
Svar från ehrsa 2018-06-01 11:38
Hej! Det är rätt mysigt även inne i stan kan jag berätta! :-) Faktum är ju att jag gillar ju naturen bäst egentligen.. men nu när det ofta är lite för varmt så svalkar det lite mer att röra sig på stadens gator här.. En gata har oftast ena trottoaren skuggad så via gatorna kan man få det rätt så skuggigt även om man promenerar lite längre.. sen finns det ju en del 'vattenhål' här och där.. Blir det ändå för varmt och soligt så får jag ta tunnelbanan hem och sätta igång min 'portabla AC' och dra ner persiennerna.. men det vill man ju inte egentligen, fast blir det 30° framöver får man nog göra det.. cykla i maklig takt är också skönt när det är varmt, då blir man inte svettig och får en lite kylande fartvind.. Tack! Peter.
Hälsn!
Å ena sidan är sådana bilder ointressanta. Å andra sidan är de intressanta. Hur ska man förklara det? (Frågor: Har du af inställt på ansiktsinkänning? Eller hur grejar du med skärpan? Och avtryckaren, är den ljudlös? Och komponerandet, har du helt enkelt lärt dig hur du ska vrida och vända på dig?)
Svar från ehrsa 2018-06-01 11:51
Ja, det är väldigt subjektivt det här med bilder, den saken är klar.. Inget är fel, och inget är rätt.. för det mesta i alla fall! Min D750 har jag på 'ansiktsigenkänning', men jag vet inte hur mycket det påverkar.. Skärpeinställningen i kameran har jag på AF-C (continius) och alla 51 fokuspunkter är aktiverade, men bara de som hittar fokus används just där och då när bilden tas.. Det blir lite av 'slump' var fokus fastnar när jag 'grovriktar' mig mot något motiv, men det känns som klart mer än 50% blir där jag vill ha fokus. Bilderna tas oftast när jag själv rör mig framåt, medans motivet också rör sig, ofta mot mig.. Kameran har jag på 'Q-läge', det är ett lite tystare läge, utan seriebildstagning. Vill jag ta två eller fler bilder så måste jag trycka två eller fler gånger på avtryckaren. Den trådlösa fjärrutlösaren är liten och platt som ett USB-minne som jag har i ena handen, och handen kanske jag har i fickan dessutom, eller inte. Det fungerar bra i alla fall, och känns heller inte obekvämt för mig! Människor förblir opåverkade.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
light 2018-06-01 12:46
Tack för svar och info! Intressant att få veta!
Just den alkoholfria ölen borde folk antagligen dricka mer av i detta väder. En härlig blandning av bilder och den med mobitelefonen är lite extra kul tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-06-01 12:10
Hej! Ja, alkohol ska man vara försiktig med speciellt när det är varmt.. Tror dock att det är bara den översta 'plattan' här som var alkoholfri.. Bilden med mobiltelefonen var lite ovanlig, han hade en väldigt speciell litet handhållet stativ i den här bilden! Det lilla stativet gjorde att mobilen/kameran blev 'gyroupphängd'.. Kameran behöll sin riktning stabilt under filmningen, hur än personen rörde sig eller vinglade med stativet.. små 'gyromotorer' som tydligen kände av och kompenserade för skakningar och vridningar.. Tack! Lena.
Hälsn!
Kanonbilder igen och jag tröttnar aldrig att se på dina bilder, för det är så många roliga situationer med folks klädsel det verkar lite svettigt att gå med trenchcoat och kostym mitt i sommarhettan, andra är betydlig mer lättklädda. Kul bildreportage.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-06-01 22:18
Hej! Visst är det roligt med alla 'typer' av människor som rör sig på stan! Det finns verkligen hur mycket motiv som helst.. Och det behöver inte hända så mycket, vi människor räcker gott och väl som motiv med våra olika stilar och mimik och allmänna 'uttryck', vi är väldigt fina så som vi är helt enkelt! Det är rätt kul att gå på stan och fota oss människor dessutom! Turister är lite extra tacksamt att fota, dom fotar ofta själva dessutom.. Tack så mycket Stig! Ha det så bra i värmen!
Hälsn!