Att spegla det jag gillar.

Veteranbilar hör årstiden till..

Cyklade ut på Djurgården en söndag för ett par veckor sedan, målet var att få se veteranbilar och motorcyklar som deltagit i Gärdesloppet här i Stockholm. En årligt återkommande träff som jag ofta missat tyvärr.. Antalet bilar som är med brukar vara stort och är vädret så fint som i år så är det säkert extra många deltagare.. Egentligen ska man vara där redan på förmiddagen men det orkade inte jag.. Kom dit efter lunch och det fanns fortfarande en hel del fina fordon att titta på.. Fotat med 85 mm.

Redan på väg dit mötte jag en del bilar som varit med..

Merca..

Tvåtakt..

AC Cobra..

Citroën 'paddan'..

Merca..

 Rolls..

Alla har inte åkt iväg än..

Gammal Porsche..

'Gangster Cittra'..

Triumph..

Fiat 600..

Rolls..

Bristol..

Indian..

BSA..

Merca..

Merca..

MG..

Från senaste världskriget..

En Willys Jeep med besättning..

Vi slapp kriget men det kom ändå många Willys Jeepar hit som användes inom brandförsvaret..

Cadillac..

Brutal på sitt sätt..

Bristol..

Bristol..

Ford GT40 riktigt brutal på sin tid.. kom 1964 och vann 24 timmars på Le Mans 4 år i rad..

Tändstiftsbyte.. notera krängningshämmaren som går över motorn.. det är väl noll krängning på den bilen i kurvorna så låg som den ändå är..

Renault 4, inte lika brutal..

Det finns också snygga 'el cyklar'.. i retrostyle..

Tror att det är en 'replica'..

MG..

Fiat..

Ford GT40, den lät även brutal..

Vissa bilar klarade nog inte värmen.. som denna Veritas RS 1948..

I väntan på bärgare..

Tack för mig!

Inlagt 2018-06-06 21:21 | Läst 1410 ggr. | Permalink
Så många fantastiska fordon, en fröjd att bläddra igenom! Nästan alla bilarna känner jag igen från det jag var yngre, Bristol möjligen undantagen. Och som vanligt synnerligen hög klass på alla bilderna. Jag har aldrig mekat med bilar men det finns en som jag alltid tittat på och tänkt att om jag skulle börja så är det en sån jag skulle vilja ha. Jag talar om den gamla cittran med breda framskärmar och fristående strålkastare, Berliner 8 eller 11 gissar jag. Kanske kan man önska sig en sån till 80-årsdan? Man kan ju inte hålla på och fota jämt eller......Nationaldagskvällshälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-06-06 22:54
Hej! Tack så jättemycket Björn! Visst blir man glad av alla dessa vackra bilar! Har alltid varit lite 'motor' intresserad, så det är alltid roligt med både bilar, motorcyklar och mopeder.. Det finns ofta en estetisk skönhet i gammal design, både i detaljer i smått och stort, på ett sätt som inte alltid finns idag.. Man vågade ta ut svängarna på ett helt annat sätt förr i tiden, jag tror t.o.m. att det var roligare att konstruera och designa fordon förr jämfört med nu.. alla dagens krav gör nog att mycket 'slätas ut' och allt blir väldigt lika.. Men sen så är ju själva tekniken väldigt mycket bättre idag, och speciellt för miljön, och säkerheten så klart.. Jag är glad att det fanns så mycket fint kvar att titta på trots att jag kom ut till Djurgården rätt så sent den här dagen.. Ha det fint!
Hälsn!
Underbart! Har varit på liknande tillställning i dag, blir svårt sugen, tror jag kan låta bli ändå. Men härligt att se bilderna.
Svar från ehrsa 2018-06-07 12:14
Hej! Visst är det trevligt med alla dessa veteranfordon! Det väcker minnen på ett positivt sätt, man blir glad helt enkelt.. Just det här 'Gärdesloppet' brukar vara en av de större mötena med dessa gamla fordon, här i Stockholm. Tack! Stefan.
Hälsn!
Mycket krom och blänkade lack. Inte riktigt mitt bord men ibland kan det vara lite kul att titta på. Den lilla blå Fiaten hade jag garanterat fotograferat. De amerikanska jeeparna får mej att tänka på TV serien MASH.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-06-07 12:23
Hej! Tycker man får nån slags positiv nostalgikänsla när man ser alla dessa gamla fordon, även fast en del fordon är klart äldre än en själv.. De flesta fordon var vackrare förr i tiden, det var inte så mycket regler som styrde allt, så som det är idag.. Alla skapade fritt på något sätt! Fiat 600 är verkligen speciell, det kanske var första gången jag såg en sådan, som en liten avlång 'boll'.. :-) Håller med 100% ang. MASH! Det var en serie jag tittade mycket på! På Djurö hade man en röd Willys Jeep i det lokala 'deltidsbrandförsvaret' som finns där, det hände ibland att den kom tutande med en motordriven brandspruta på släp.. oftast sommartid när nån mindre skogsbrand utbrutit.. Tack! Lena.
Hälsn!
Många vackra Oldtimers fint dokumenterade. Fåglar, människor eller bilar spelar ingen roll du hittar bilderna oavsett. Bra bildreportage.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-06-07 12:31
Hej! Det är vackert med alla dessa gamla veteranfordon! Det var en 'friare' design förr i tiden på något sätt och man var noga med att det skulle inte bara vara funktionellt, det skulle alltid vara estetiskt vackert också! Idag är det nog så mycket regler för allt så det går inte att bygga lika vackert, men bilarna är ju bättre idag och säkrare på alla sätt.. bättre miljömässigt också.. Men dom var finare förr! Du har rätt, motiv går att hitta överallt, men svårast är nog alltid fåglar ändå.. kanske därför jag gillar det mest! Natur är speciellt! Tack så mycket Stig! Ha det så bra!
Hälsn!
Många fina bilder och många fina bilar och motorcyklar!
Hade faktiskt i tankarna att åka dit en sväng efter ditt tips om det tidigare men det blev annat tyvärr.
Kul att få uppleva fina veteranbilar via dina bilder istället.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-06-07 19:35
Hej! När vädret var så fint som här, då blir det lite extra trevligt med alla dessa vackra bilar! Sommar och gamla välvårdade bilar är en bra kombination! Du får kolla nere vid Eriksdals båtklubb på måndagskvällar, där finns också mycket fint! Tack Johnny!
Hälsn!