Att spegla det jag gillar.

Månskäremorgon.. med frukostfoto..

Så har det varit nästan varje morgon i nästan en vecka nu.. lite mindre än halv har månen varit, och blivit lite tunnare för varje dag, dessutom synlig lagom när jag brukat äta min frukost på balkongen vid 09:30 tiden! Har rätt så mycket himmel och utsikt mot väst när jag äter min frukost, och solen den skiner ju bara vidare och gör det njutbart.. Den här morgonen så visade sig också en del fåglar fint högt upp i skyn, så då blev det lite av en sport att försöka vänta in att dom skulle hamna i samma bild som 'månskäran'.. och det gick ju hyfsat! Det blev en trevlig frukost som blev lite avbruten titt som tätt när fåglar närmade sig månen.. Fotat med 200-500 mm.

Månskäran..

Plötsligt kom ett gäng Skrattmåsar skruvande sig sakta fram på ovanligt hög höjd..

Försten till månen..

Sen kom plötsligt ett större gäng med Tornseglare, också dom flygandes ovanligt högt..

Sen fanns ju 'mina' Tornseglare också.. fast på lite lägre höjd..

En hel del 'klimatförnekare'.. flög också förbi där uppe! Kanske är det dom vi ska tacka för den 'fina' sommaren..

Innan frukosten var klar kom plötsligt en större flock på nära 100 Starar flygandes förbi.. Det tillhör inte vanligheterna! Dom kom från Tantoområdet och korsade sedan Hornsgatan flygandes norrut..

Sedan var mitt te kallt.. Fotar ni också under frukosten?     Tack för mig!

Inlagt 2018-07-09 14:22 | Läst 1125 ggr. | Permalink
Nu blir jag riktigt avundsjuk, så där många tornseglare har jag inte sett på hela sommaren........ Månen i dagsljus är vacker i sig själv, och med fåglar runt omkring blir det en riktigt vacker framtoning! Bra gjort!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-07-09 19:23
Hej! Jag fick en känsla av att Tornseglarna inte hörde till 'kvarterets' Tornseglare som far runt här mest hela tiden.. kändes som dom kom från annat håll eftersom dom var så många! Så här många och ibland väldigt många fler kan man ibland se i augusti högt upp i skyn när dom har börjat flytta. Dom kan vara så högt upp att de är svåra att se utan kikare.. Och de kan vara flera hundra i en löst sammanhållen grupp.. Fina dagar i augusti ska man spana lite extra högt upp i skyn.. Det är också kul att fota när månen går att få med i bilden, det blir som en extra dimension.. man får lite perspektiv till annat som finns med i bilden! Tack! Björn.
Hälsn!
Roliga månbilder! Fyran är min favorit.Instämmer med Björn om tornseglarna, förr hade vi flera par boende under taket men det är flera år sedan nu. Litet tråkigt. Inte lätta att få på bild!
Svar från ehrsa 2018-07-09 19:38
Hej! Visst är det roligt när månen också är med i bild! Man får ett helt annat perspektiv på något sätt.. Ett djup som nästan ger lite svindel.. Tornseglare brukar vara väldigt stabila vad gäller häckningsplatser, men det gäller också att nån av 'ungarna' vill tillbaks till födelseplatsen för att det ska fortsätta så i flera generationer.. kanske det har blivit någon förändring med taket där dom brukade häcka så att det inte fungerar längre? Bara en tanke! Fri inflygning och inte för mycket med 'svåra' hängrännor som är ivägen, det brukar dom gilla! Gärna fritt fall i några meter utanför 'bohålet' också.. Jag har ett flertal Tornseglare som ibland flyger förbi i högsta fart 1 m. utanför balkongen.. det är näst intill omöjligt att hinna fota dom.. försöker ändå varje år.. :-) Tack! Christer.
Hälsn!
Väldigt vackert med måsar och tornseglare med månen, snyggt att få det synkat
Svar från ehrsa 2018-07-09 19:43
Hej! Ja, det blir lite som en sport att försöka få in nån fågel där månen också finns.. Det blir ett spännande perspektiv på något sätt när månen också finns i bilden! Det blir en 'storhet' i bilden på något sätt.. Lättsamt också att kunna sitta bekvämt på balkongen och kunna ta såna här foton, nästan lite för lätt! Tack! Peter.
Hälsn!
Det blev extra läckert med månen och fåglar på samma bild. Tvåan och fyran tycker jag är extra fina.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-07-09 21:11
Hej! Visst är det spännande att man kan ta såna här bilder när man sitter bekvämt på balkongen med en frulle! När månen är enkelt synlig utan att det är 'svårt' på något sätt så brukar jag hålla lite koll på om något som flyger är på väg in mot månen, och det brukar bli rätt bra.. det kan vara ett flygplan lika gärna, det ser ofta rätt 'maffigt' ut det också! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Du har ditt eget fågeltorn! Trevliga bilder.
Svar från ehrsa 2018-07-09 22:51
Hej! Sant, ibland känns det nästan så.. Sommarmorgnarna är härliga när man kan sitta där och äta frukost.. Det händer ganska ofta en del naturmässigt dessutom! Om inte annat så finns alltid Tornseglarna där, en bit in i augusti sen blir det tyst.. Tack! Mats.
Hälsn!
Månskäran och en Tornseglare, som bild fyra nerifrån gillar jag och övriga bilder är ju också suveräna. Nej det blir inte mycket fotande under frukosten.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-07-09 23:21
Hej! Det är rätt mysigt när det finns en 'månskära' så här lagom till frukost.. dessutom bra med fåglar på himlen, så är det ju inte alltid.. Det blir rätt så 'stort' på något sätt när månen kommer in i bilden så här, det blir ett mer spännande perspektiv på något sätt! Roligt när det lyckas dessutom.. Tack så jättemycket Stig! Ha det så bra!
Hälsn!
Otroligt snyggt med månen i bakgrunden! Det blev verkligen lyckat. Bra jobbat.
Mängden tornseglare var häftigt. Har aldrig sett så många på en gång. Måste vara ett skådespel att njuta av när alla susar fram i luften.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-07-11 13:11
Hej! Det blir lite speciellt när man lyckas få in månen i en bild! Bilden växer och ger en rejäl 3D förstärkning, eller åtminstone kanske känslan av det.. Universum är stort.. :-) Tornseglarna är fantastiska, dom skänker verkligen glädje bara med sin närvaro! När andra fåglar nu tar det rätt så lugnt så är det fortfarande bra fart på Tornseglarna! I morse när jag åt frukost på balkongen så gjorde en individ flera gånger inflygningar rakt in mot mig i höjd med balkongräcket från kanske 20 m. avstånd, och sedan vek den åt sidan bara 1 m. ifrån mig.. kändes som den var nyfiken på mig :-) Blev själv förvånad att jag såg en så pass stor flock med Tornseglare som i bilderna här, Dom var dubbelt så många än vad som ses i bilderna här, och högre upp än 'normalt'! I augusti så har jag flera gånger sett väldigt stora flockar med Tornseglare ibland, som flyger så högt att man nästan inte ser dom! Men då har det varit flyttider för dom och dom är på väg söderut helt enkelt.. Kanske att Tornseglarna redan har fått ut ungarna, nu när vädret varit så fint och luften kanske fylld med insekter.. Det kanske redan nu var Tornseglare som börjat samla ihop sig för sakta färd söderut.. Men det är bara vilda gissningar.. Tack! Johnny.
Hälsn!