Att spegla det jag gillar.

Kulturen monteras ner..

Rent bokstavligt var det så idag.. såg detta själv! Först mötte jag en man som bar på ett rött 'K' i storlek på mer än en meter, det såg lite ovanligt ut, och jag var inte riktigt med med kameran då.. så det blev en bild när jag vänt mig om, dessutom så hade bokstaven 'K' delat sig i två, så att även flickvännen fick bära ena delen, det såg lite tungt ut.. Vart dom var på väg med sitt stora 'K'.. ja inte vet jag? Dom var i alla fall på väg Sergelgatan bort, mot Hötorget..

 

Sen gick jag vidare och mötte plötsligt en lycklig kvinna med ett likaså stort rött 'R'.. vid hörnet Drottninggatan/Klarabergsgatan, och nu kunde det inte längre vara en tillfällighet, något systematiskt fanns över det hela.. Blev misstänksam över Kulturhuset, den byggnaden ska ju renoveras i några år har jag läst..

    

Jag har alltså mött ett stort K och ett stort R, de ingår ju i ordet 'kultur', och skulle jag dra en rak linje bakåt från de som bar på ett 'K' och en annan linje rakt bakåt från den kvinna som bar på ett stort 'R' så skulle den krysspejlingen ta mig hit.. och här tycks bokstäver saknas till vänster på fasaden..

Och här verkar en del i 'kultur' också finnas.. U och T.. så rent bokstavligen så håller man på att montera ner kulturen här, just nu..!

 

Vilken tur därför att det verkar vara klart att inte SD får vara med och bestämma framöver i regerandet.. dom vill ju montera ner kulturen..! Och att man nu just idag samtidigt höll på att montera upp bokstäverna 'kultur' igen.. fast i form av nya bokstäver.. känns som det fanns något symboliskt över dagens iakttagelse, just idag.. De gamla bokstäverna i plåt fick den som ville ha, de skulle ändå kastas..

 

'Case closed'..     Tack för mig!

Inlagt 2019-01-16 18:44 | Läst 830 ggr. | Permalink
Det blev onekligen rätt sköna bilder på kvinnan med den stora bokstaven :-)
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-01-16 19:03
Hej! Ja, plötsligt dök det upp motiv 'på stan'.. jag var inte alls beredd på detta, råkade bara ha med mig lilla kameran 'utifall att'.. Det såg så märkligt ut när folk kom bärandes på stora bokstäver i plåt.. fattade ingenting först.. Men det fanns ju en liten 'story' där.. :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Kul serie, inte man ser detta på stan :)
Svar från ehrsa 2019-01-16 21:32
Hej! Nä, det är ovanligt att se 'vanligt folk' gå omkring på stan med stora bokstäver så här.. men jag var inte riktigt beredd när jag mötte den första bokstaven.. Hade min lilla Nikon 1 AW1, men den tar jag med ibland när jag vill att kameran inte ska märkas (för mig, den är så lätt..), och den är inte lika snabb att fota med som de större kamerorna! Men plötsligt så blev det en story även av detta.. tur att jag ändå tog med den kameran.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Rolig grej! Det är bra att ha med sig kameran.
Jag åker aldrig iväg utan kameran längre. Till och med till jobbet också för man vet ju aldrig :)

Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-01-16 21:37
Hej! Håller med, det känns som man alltid bör ha kameran med, så var det idag och det var tur jag tog med den lilla kameran.. :-) Har en Nikon 1 AW1 som inte väger någonting jämfört med de större kamerorna, och bilderna blir ju helt ok! Nu när man går med tjocka vinterjackan så känns inte den kameran alls, det är bra! Men den är inte lika 'snabb' som de större.. Men betydligt skönare att promenera med! Tack! Johnny.
Hälsn!