Att spegla det jag gillar.

Såg ni boliden..

Alldeles nyss kanske för 5 minuter sen sågs en fin 'bolid' mot väst.. kanske den nådde marken.. Den delade upp sig i flera steg på sin väg genom atmosfären, och den lyste i varierade steg riktigt länge och intensivt.. Tyvärr finns ingen bild från mig.. kanske någon övervakningskamera någonstans har fått med den, får kolla nyhetssajterna imorgon.. Här kan man läsa om Bolid!

Tack för mig!

Inlagt 2019-04-29 22:23 | Läst 1611 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Nej jeg så den ikke. Er du helt sikker og du har ikke drukket :-) :-) hi hi.
Med mange venlige hilsener og god nat fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-04-30 10:56
He he.. bara vatten! :-) Jag har förmånen att sitta vid en fönster mot väst 8 våningar upp och ser ganska bra när det händer något stort på himlen, och det här var stort! Det var så ljusintensivt att det måste ha lyst upp natten för dom som hade mörkt omkring sig! Jag gick t.o.m. ut på balkongen för att höra om det skulle komma någon 'ljudbang' också men det gjorde det inte.. Men den här Boliden kan ha varit så långt bort som vid Norge någonstans, eller ännu längre västerut.. den går ju genom atmosfären så högt upp så den syns också väldigt långt.. Och jag har sett precis samma sak från mitt fönster för kanske 4-5 år sen, skrev en blogg då också.. :-) Det är inte bara som ett stjärnfall utan det ligger kvar en ljus/eld strimma några sekunder dessutom.. En gång i ytterskärgården för 25 år sen i augusti så var jag och en kamrat ute och sov över på en ö i tält i augusti. Då var det en 'känd 'meteoritskur som skulle visa sig med många stjärnfall per timme, och så blev det.. dessutom så kom det en sån här 'bolid' som visade sig som ett långt och intensivt lysande spår på himlen (en lite större 'rymdsten'), den sprakade det om också rent ljudmässigt, och den lyste upp omgivningen som om man fyrat av en 'långsam' fotoblixt! Tack! Erik.
Hilsen!
Erik Madsen 2019-04-30 11:55
OK Jan - det lyder som du har tjek på fænomenet og kun har drukket vand :-)
Mvh. og hav en god dag.
//Erik//.
Svar från ehrsa 2019-05-02 11:53
Hej! Här är en länk till en artikel i Dagens Nyheter om den här 'Boliden': https://www.dn.se/nyheter/varlden/nasa-varnar-for-hotet-fran-rymden/ Tyvärr en 'betalartikel'..
Hilsen!
Nej, den missade jag. Eftersom jag har lite sena vanor pga skiftjobb i perioder, går jag ofta sista hundrastningen på småtimmarna. Vid flera tillfällen har jag överraskats av att det plötsligt blir dagsljus mitt i natten, när en bolid ljudlöst har dragit fram över himlen. Eftersom vi fortfarande är skonade från gatubelysning blir fenomenet väldigt effektfullt. Det är inte konstigt om våra förfäder trodde att det var asagudarna som var på dåligt humör. :-)
Svar från ehrsa 2019-04-30 16:07
Hej! Intressant! Ja, man saknar de mörka himlarna här innanför tullarna i Stockholm.. det är lite tråkigt! Jag väntar på att jag ska kunna få se Norrsken här från min balkong, men under de 19 år jag bott här så har det inte gått.. För drygt 20 år sen så bodde jag en längre period på Östermalm, där hade vi ett mäktigt Norrsken en vinterkväll som även gick i rött sken.. det gick t.o.m. att fotografera med en analog kamera! Det var någon gång på 90-talet.. Det är fint att ha tillgång till 'fri himmel' mot väst, om inte annat så för solnedgångarna.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Svar från ehrsa 2019-05-02 11:54
Hej! Här är en länk till en artikel i DN om den här 'Boliden': https://www.dn.se/nyheter/varlden/nasa-varnar-for-hotet-fran-rymden/ Tyvärr en 'betalartikel'..
Hälsn!