Att spegla det jag gillar.

Cykeltur lite halvt runt om Stockholm, och Djurgården..

Inga konstigheter, tog en cykeltur när vädret en dag råkade vara soligt och varmt här i maj.. det har ju varit en lite kall maj i år, men den här dagen var det skönt! Följde i stort sett en del av kajerna och de strandpromenader som finns med början här i mitt närområde vid Tantolunden, och sedan Djurgården runt.. Fotat med 14-24 mm.

Västerbron vid Pålsundet..

Torsten Kreugers vackra gamla båt..   sedan Slussen..   Strandvägen..   min fikaplats 'Kruthuset' vid Hundudden på Djurgården..   Wallenbergs 'Täcka udden'..   Kvarnholmens nya och gamla byggnader på andra sidan vattnet, 'Juvél' makaroner gjordes där..   Waldemars udde..   Djurgårdsbron..   Strandvägen igen..   Strömbron..   Slussen..   

                   

Tack för mig!

Inlagt 2019-05-29 11:26 | Läst 1610 ggr. | Permalink
Stockholm bjuder på mkt! Här har du växlat från människor till vyer och perspektiv. Människor finns det ju också i dom här bilderna, men dom är inte i centrum för din uppmärksamhet. Jag som är svag för det omedelbart vackra, i alla fall oftast, faller särskilt för Kreugers vackra båt och den lummiga grönskan och spjälstaketet, antar det är ute på Djurgården nånstans! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-05-29 21:45
Hej! Det stämmer bra, här är det inte människorna som är i centrum.. för mig är det extra fina just med Stockholm allt vatten som finns här, både på Mälarsidan och Saltsjösidan, och många öar finns det också där man kan promenera/cykla runt de flesta! Jag är ju själv en 'öbo'.. på Södermalm! :-) Närmsta öar är annars Reimersholme och Långholmen.. Lilla Essingen, Stora Essingen, Kungsholmen.. längre bort finns Stadsholmen med Gamla Stan, Riddarholmen och sedan Skeppsholmen, Kastellholmen, Beckholmen, Djurgården.. och fler öar utanför, som kräver båt.. Ibland glömmer man att det finns så många öar.. Det är nog därför det kommer så mycket turister hit, Stockholm är nog rätt så unikt med alla öar och mycket vatten åt alla håll.. Ibland tar jag en cykeltur bara runt hela ön Södermalm, gärna med en fikapaus borta vid gratisfärjan över till Hammarby Sjöstad, där kan man sitta och njuta av en glass och kaffe vid fint väder.. och hela vägen följer man Södermalms kaj eller strandnära 'kontur'.. Ja, Kreugers båt är fantastiskt vacker, som en gammal välbevarad möbel! 'Spjälstaketet' tror jag är på utsidan av 'Täcka udden', Wallenbergs domäner.. där är det väldigt fint och välskött! Annars kan det också vara vid Waldemars udde som du menar..? Tack! Björn
Hälsn!
Tack Jan för en trevlig cykelfärd genom Stockholm och Djurgården det är en Lisa för själ och öga att se dina bilder, bilderna på Strandvägen väcker lite extra minnen, och bilderna från ett lummigt Djurgården är också härliga att se.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-05-30 10:54
Hej! Visst är det vackert här i stan, och det betyder väldigt mycket för mig att också lämna själva stan och t.ex. cykla ut på Djurgården, och jag gör det ganska ofta när vädret är tillräckligt bra! Den variationen att enkelt kunna cykla ut på Djurgården eller för all del ut mot Nackaskogarna är det som gör Stockholm så fantastiskt! Folk och trängsel är en sak, men det är viktigt att enkelt kunna ta sig ut i grönskan också.. Om det blir lite värmebölja framöver så är det ofta väldigt skönt att cykla lite långsamt fram utefter kajer och strandpromenader, det svalkar t.o.m. på ett skönt sätt! Men än så länge har vi sluppit värmeböljor.. för mig får det gärna fortsätta så! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fina bilder du fångat! Gillar tunnel 3:e bilden från slutet. Det är fart i bilden. Jag gissar på att det kanske inte går så fort ändå. Konststycke att cykla och fota samtidigt :)

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-05-30 11:03
Hej! Ibland glömmer man hur mycket vatten och öar vi har runt stan här, och de flesta öarna går det att enkelt cykla eller promenera runt strandnära! Det finns mycket trängsel med människor in mot city och Gamla Stan, men det finns också mer 'lugn' utefter kajerna och strandpromenaderna, och framför allt ut mot Djurgården.. Fota med vidvinkel är enkelt när man cyklar, kameran hänger diagonalt med remmen över vänster axel och kameran ner mot höger sida av ryggen/höften, vill jag fota lyfter jag bara kameran med höger hand och trycker av (som ett höftskott), jag tittar aldrig i kameran, och vidvinkeln får ändå med det mesta.. sen får man räta upp och beskära i efterhand! Tack! Johnny.
Hälsn!
Intressant cykelfärd genom Stockholm. Jag tycker nog att det är finast längs vattnet och skulle nog inte ens vilja passera Slussen. Men det är ju dokumentärt på sitt sätt mitt i kaoset. Maj har varit lite för kall tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-05-30 17:40
Hej! Stockholm är fint när man cyklar runt kajerna och på strandpromenaderna, man kommer enkelt upp i ett par mil en eftermiddag.. det är verkligen en stad med mycket vatten.. det gillar man! Slussen står ganska still i rivningen sedan länge, nu håller man på att gjuta brofundament på den östra halvan av Slussen, i höst eller om det är nästa år så kommer en guld/bronsfärgad stålbro i ett stycke med fartyg från Kina som ska lyftas på plats på den östra delen, när det är klart flyttas all trafik över dit och man påbörjar rivningen av den västra delen som nu har all trafik.. kan säkert bli förseningar också.. Maj har verkligen varit kall det här året, jag har aldrig haft mina balkongblommor inomhus så många nätter som under årets maj, det är rekord med råge! Och det tycks ha fungerat att ta in dom under nätterna, penséerna har nästan blivit för stora redan.. Tack! Lena.
Hälsn!