Att spegla det jag gillar.

Bara ett möte..

Gick en promenad genom 'Djurgårdsstaden' i Stockholm idag och fick ett oväntat möte.. Men innan dess så gick jag förbi Djurgårdsvarvet och dess vackra miljöer och båtar.. Fotat med 16-35 mm.

Fast det finns fortfarande miljöer här som behöver en del kärlek..

Sedan kom mötet vid Lilla Allmänna Gränd..

Närheten till Gröna Lund är väl förklaringen till denna utstyrsel..

Och där försvann hon..

Själv gick jag ner till Djurgårdsfärjan vid Allmänna Gränd för en kort färd mot Gamla Stan, medans andra skrämde livet ur sig..

Sedan gick jag förbi Slussen och därefter Hornsgatan hem..

Tack för mig!

Inlagt 2019-09-19 23:35 | Läst 697 ggr. | Permalink
Skönt att slippa klicka upp bilderna :). Nya formatet fungerar fint på liggande men hade du tagit de höga flickan på höjden så hade det inte blivit så bra. Möjligt man skulle styra på höjden så att bredden anpassas efter att hela bilden får plats i höjd.

De höga sagofigurerna har de på Liseberg också, kan inte vara helt lätt att gå i dessa ställningar

På tal om ställningar, slussen verkar inte riktigt klar än. Såg att Stockholm centralstation fortfarande är stängd vissa helger.
Svar från ehrsa 2019-09-20 11:32
Hej! Gillar också det nya formatet, men jag fick minska ner storleken allmänt ett steg på skärmen med 'ctrl' och minus '-' , annars visades bilderna ofta mindre när jag klickade på dom.. troligen beroende på hur stort dom har matats in.. kanske? Annars så klickar jag alltid hellre på bilderna och därefter använder 'piltangenterna 'höger eller vänster' på tangentbordet, enklare kan det inte bli att titta på bilderna i bloggarna! Det sämsta är att behöva 'scrolla' för att kunna se bilderna, speciellt när det är många.. Har en beskuren höjdformatsbild på 'fen' också men de bilderna blir sällan så bra när dom klickas på, det är ju höjden på skärmen som bestämmer hur stor bilden blir.. Kanske en höjdformatsbild visas jättestor redan i bloggen nu.. får testa framöver.. Nä, Slussen är det mycket jobb med än.. men brofästena är gjutna nu för den stora bron som kommer lyftas på plats i vinter nån gång.. Den kommer i ett stycke på fartyg från Kina, guldfärgad lär den vara också.. hmm.. Finns säkert en del 'justeringar' kvar efter sommarens stora brobyte för fjärrtågen, är min gissning.. men inget jag känner till.. Nästa sommar kommer ett brobyte igen, då är det dags för Norrströms broar nära Centralen att bytas ut på samma sätt som man gjorde med Söderströms broar.. Det är mycket med broar nu i stan.. själv promenerade jag över en ny fin bro den här fina dagen, kommer i nästa blogg.. Tack! Peter.
Hälsn!
Fin bildserie på delar av Djurgårdstaden och varvet det var mycket länge sedan jag var där så det var kul att återse. Senast jag åkte Djurgårdsfärjan var när jag var på Skansen i början av 2000-talet.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-09-20 11:45
Hej! Jag tycker det är jättefint just i det här området, man kan gärna promenera ut på Beckholmen också och titta på varvsverksamheten som pågår där, med ett flertal 'torrdockor' där även större fartyg underhålls, vet att jag har bilder därifrån tagna för ett år sedan, där även en Gotlandsfärja ligger.. men den bloggen blev aldrig av.. Själva 'Djurgårdsstaden' är väldigt vacker med sina gränder och gamla 'pittoreska' byggnader, det är lite 'Gamla Stan' känsla där, fast i litet format.. Just vid Djurgårdsvarvets kaj så är det ju sol och sjöutsikt året runt dessutom.. Tror det är samma Djurgårdsfärjor som trafikerar nu som du åkte med senast, inga nya har tillkommit.. däremot är färjeläget i Gamla Stan flyttat längre bort på Skeppsbron p.g.a. Slussenbygget.. Tack! Stig. Ha det fint du med!
Hälsn!
Väldigt fina bilder från varvet i början och sannerligen ett spektakulärt möte. Jag tycker nästan att den sista bilden på den stora fen (eller vad hon nu är) är bäst. Där hon syns bakifrån. Den känns mer som ett spontant möte och en bild som skulle kunna visa vilka personer som helst. Kan inte förklara det bättre.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-09-20 11:53
Hej! Lena. Det är väldigt vackert här vid Djurgårdsstaden och dess varv! Solen ligger på väldigt fint där alla årstider dessutom! Sen kan man gärna gå ut till Beckholmen som man ser i bakgrunden på de första bilderna, där pågår full varvsverksamhet där även stora fartyg kan 'torrdockas' i de gamla torrdockorna där! Det är ingen lång promenad heller och det är inte så ofta man går där.. inte jag i alla fall! Gick ett varv där förra hösten när det t.o.m. låg en Gotlandsfärja i en av dockorna.. men det blev aldrig nån blogg av de bilderna.. minns inte varför.. kanske det kom några Gråsiskor emellan.. :-) Mötet med 'fen' kändes speciellt, var liksom inte beredd alls på det.. Gröna Lund hade öppet och det var väldigt mycket skolungdomar där den här dagen, men jag vet inte alls vad den här ståtliga fen hade för 'uppdrag'.. måste vara jobbigt om man som fe blir kissnödig.. samma som dykare kanske.. :-) Tack!
Hälsn!
Inte alla som får möta en riktig fe´ på sina promenader, härligt! Och visst har Stockholm många vackra vyer med vatten och grönt närvarande nästan överallt. Dina bilder har som alltid hög klass och gör dessutom motiven rättvisa, roligt för oss betraktare! Många hälsningar
Svar från ehrsa 2019-09-20 12:15
Hej! Näe, det här mötet kändes som ett av de ovanligare i 'genren' gatufoto.. :-) var inte alls beredd på detta när jag gick på den här öppna bakgatan till Gröna Lund.. fick svindel bara av att se den här vackra kvinnan promenera så här.. undrar hur man löser det hela om man blir kissnödig.. Djurgårdsstaden bakom Gröna Lund och dess Djurgårdsvarv, och gärna Beckholmen som syns i bakgrunden på de första bilderna är en pärla! Djurgårdsstaden är lite som Gamla Stan i miniatyr.. Beckholmen har ju sina stora torrdockor där fartyg ibland ligger, och underhålls.. väl värt att promenera runt där också! Tack! Björn.
Hälsn!