Att spegla det jag gillar.

Lite bilder från närområdet..

Och då är det lite allmänna naturbilder fotade i september här i Tantolunden på Södermalm. Det är i september och framöver som det börjar bli intressant här i området igen, har man tur börjar det snart dyka upp lite fina fåglar från norr.. förra året kom de första Gråsiskorna i september och stannade sedan hela vintern, orädda var dom dessutom! Men hittills har jag inte sett några.. har bara sett 'åretruntfåglar' här hittills, men dom är ju fina dom också! Fotat med 200-500 mm + TC1,4 II.

Orädda Koltrastar ser man ofta.. här en ungfågel..

Plötsligt dök farbror Frost upp..

En del mindre löv började färgas..

Trots lite morgonkyla så badade vissa..

         

Druvorna verkar ha mognat fint också..

Blåmesar verkade gilla dessa bär..

         

Tack för mig!

Inlagt 2019-09-29 13:00 | Läst 1375 ggr. | Permalink
Fina bilder på koltrasten när han badar Men småfåglarna är också fina fina vindruvor är det egenodlat fint fotograferat Hälsningar Gert
Svar från ehrsa 2019-09-29 17:25
Hej! Gert. Det var fint sagt! Tack så jättemycket! Ha det så fint! :-)
Hälsn!
Fina bilder från Tanto med de färgranna löven. Koltrasten som badar är också en höjdare. Det blir snyggt när man blandar stora bilder med de små tumnaglarna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-09-29 17:39
Hej! Lena. Ja nu börjar nog den vackraste tiden att fota ute i naturen! Alla färger och lite mer dämpat ljus.. kanske lite dimma eller frost.. det är mycket som blir vackert, och gärna i motljus.. glömmer inte dina vackra hästbilder i motljus morgonsol för ett par år sen, dom var fantastiska, tror att de var tagna på hösten.. Ja badbilder det gillar vi ju.. här var det väldigt svagt ljus så det blev inte så snabb slutartid när jag samtidigt har en 1,4x extender, men det fungerar ändå.. Ja, jag tror mig ha märkt att när man har flera bilder på samma tema så kan det se bättre ut om bara den första bilden är 'stor' sen visar man resten som 'tumnaglar', här har jag dessutom två 'mellanslag' på tangentbordet mellan varje tumnagel så att man inte bara låter tumnaglarna 'flyta ihop'.. det ser väldigt konstigt ut! De stora bilderna visas så stort numera med den 'nya' större layouten så man knappt behöver klicka på dom.. men samtidigt så blir det mycket scrollande när alla bilderna är 'stora' i bloggen.. bättre att ha liknande bilder mindre så får man klicka på dom man vill, eller klicka på dom och använda piltangenterna, så brukar jag göra när jag tittar på andras bilder, då visas bilderna optimalt! Tack! Lena.
Hälsn!
Fina färger på bladen och koltrasten som badar är fin. Ja koltrastar kan vara ganska orädda, har inte så många vid kolonin men en hel del i Danmark och de brukar vara med när man har trädgårdsarbete, för att slippa jobba så står det bredvid och väntar tills man grävt så kan de ta vid och leta maskar. Jag köpte också ett begagnat 70-200/4 i veckan och jag har också fått min TC1,4, i helgen har jag varit uppe i Göteborg och fotograferat en del i skogen med dessa, de känns också som en bra kombo och TC fungerade ju fint med 200-500 också
Svar från ehrsa 2019-09-29 17:58
Hej! Det är lätt att gilla Koltrastar, dom känns alltid så vänliga också på något sätt! Det är väl egentligen bara på våren när det är revirstrider som dom bråkar med varann, annars verkar dom vara vänliga fåglar även mot andra arter! Sedan sjunger dom ju så vackert.. Vad roligt med nya objektiv! Jag använder mitt 1,4x bara på mitt 200-500 mm, jag tycker den fungerar bättre där än på mitt 80-400 mm. men jag ska nog ändå prova den kombon framöver nån gång.. det kan vara kul att testa igen, det var längesedan! Det skulle då bli 112-560 mm. Och det blir ju till att köra med f/9 där också, samma som jag haft med alla bilder här ovan.. När jag har mitt 1,4x ihop med 200-500 mm. så känns det som att det blir ett 'lugnare' foto på något sätt, fokuseringen går lite långsammare, men blir ofta väldigt bra när den 'hittats', jag tycker bilderna här ovan är förvånansvärt skarpa med tanke på att en extender ändå har varit inblandad! Gissar att 70-200 kan fungera fint som en 'allroundobjektiv' i skogen! Passar den dessutom bra ihop med en extender så är det ju väldigt bra! Om jag går i en 'riktig' skog så väljer jag nog helst mitt 80-400 mm. framför mitt 200-500 mm. Den mindre telezoomen täcker väldigt bra det man behöver i skogen och är inte så tung att bära, det betyder också mycket! Tack! Peter.
Hälsn!
Trevliga bilder på gossen i badet..kolisarna är för det mesta kul att fota..Pigga och påhittiga.
Förövrigt härliga antydningar färgmässigt att hösten är i antågande..
Goda druvor? :)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-09-29 19:20
Hej! Koltrastar är lite extra trevliga fåglar tycker jag! Dom känns rätt så orädda och är snälla även mot andra arter vad jag har sett, lite utmaning ibland att fota med sin mörka kropp och ofta finns dom i något mörkt buskage.. låter som en perfekt utmaning för dig.. :-) Ja, nu börjar nog den vackraste perioden på året i våra trakter i alla fall! Druvorna såg i alla fall väldigt fina ut, såg verkligen ut som vanliga 'köpedruvor' i storlek dessutom.. men smaken vet jag inget om, jag nådde inte över häcken.. :-/ Smakade på druvor här förra hösten, det var en odlare som hade lagt ut några klasar till allmän provsmakning, och dom druvorna var fantastiskt goda! Bättre än köpedruvor.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Härliga bilder fån Tantolunden :)
Kul med bilder på koltrasten som badar :)
Hur fungerar det tycker du med 1.4x konverter på 200-500, har aldrig köpt någon konverter till min utrustning då jag inte trodde att det skulle fungera så bra, provade men konverter till min Sigma 150-600 S jag hade till min Canon utrustning men det fungerade aldrig så bra tycker jag, kanske på fåglar som sitter still :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2019-09-29 20:05
Hej! Alla bilder här ovan är tagna också med TC1,4 II, det är alltså inte den senaste versionen av Nikons extender som heter TC1,4 III och den ska tydligen vara liiite bättre så klart.. Den fanns inte när min TC1,4 II inhandlades.. Men jag tycker att min extender ofta förvånar mig med sin skärpa när den har träffat rätt! Fokuseringen upplever jag som lite långsammare än utan extender, och bländaren som utan extender är f/5,6 blir med automatik f/8 men jag bländar i stort sett alltid ner till f/9 för att få den där lilla extra skärpeförbättringen, och ofta så har jag en ganska blygsam slutartid kring 1/400 - 1/500 sek.. och auto-ISO som får bli vad det blir.. men hittills är jag väldigt nöjd! Och som du säger så blir det kanske oftast sittande fåglar, jag vet nog inte riktigt hur bra systemet är på att följa en flygande fågel.. får nog testa det lite mer framöver på 'vilken fågel som helst' som flyger.. Det är en fin tid nu och framöver i alla fall, kanske den bästa på året! Tack! Fredrik.
Hälsn!
Vackra höstbilder på löv och Blåmesen som kalasar på bären. Bildserien på den badande Koltrasten är fin också.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2019-09-30 11:29
Hej! Ja, nu börjar den vackraste tiden på året rent fotomässigt tycker jag! Både naturen och ljuset blir lite trevligare att få fotografera, kanske det dyker upp lite fåglar från norr dessutom.. Våra stannfåglar är ju också väldigt fina, man får inte glömma dom! Badande fåglar är alltid tacksamt att kunna fota, lite svårt här bara med en mörk fågel i en mörk omgivning, dessutom en extender på telezoomen.. det blir inga snabba tider med stor bländaröppning och inget lågt ISO då.. På den badande Koltrasten här så blev det mestadels 1/500 sek. f/9 och ISO 10 000. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fina bilder! Fastnar lite extra för den glimrande frosten.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-09-30 11:40
Hej! Ja, det är en fin tid nu framöver rent fotomässigt! Man får försöka gå upp lite tidigt bara efter en klar natt.. hmm.. Frost, låg dimma, och sol.. kan bli riktigt fint! Tack! Johnny.
Hälsn!
Hej Jan - det er en super serie, som du viser os her. Jeg falder især for nummer 1, 2 og 4.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-09-30 13:22
Hej! Erik. Det var en dejlige morgon här, med klar och kylig luft! Det är en fin tid nu framöver att få fota! Ska gå ut i mitt 'närområde' i eftermiddag, även fast det är mulet.. Tack! Erik.
Hilsen!
Hagtorn gillas av många fåglar, på vintern är det mest björktrastar som slukar hagtornsbären hemmavid. Härliga stämningsfulla iakttagelser, särskilt den som badade.
Svar från ehrsa 2019-09-30 17:46
Hej! Ja, det är en fin tid nu, det börjar bli extra starka färger nu och kanske det dyker upp lite nordliga fåglar snart, det blir lie mer spännande då! Gick en runda i 'lunden' nu på eftermiddagen och det enda spännande var en Duvhök med byte som ett par Skators irriterade läte ledde mig till.. det är så det ofta brukar vara! Tre gånger stötte jag upp den, men tyvärr såg den alltid mig innan jag såg den.. så det blev inga bilder.. oftast träd och buskage ivägen tyvärr! Tack! Stefan.
Hälsn!