Att spegla det jag gillar.

I väntan på..

Vadå? Ja, kanske bättre tider.. eller ännu ljusare tider.. eller på lite vinter.. eller kanske riktig vår.. ja, inte vet jag! Tills dess så lägger jag ut lite bilder från mitt närområde Tantolunden här i Stockholm, så kan jag föra över också den decembermappen till de externa arkiven.. Allt här fotat med Z50 + FTZ + 80-400 mm.

Södra sidan av 'Tantoberget'..

Hasse H. finns ju där, men syns inte alltid lika bra som just här..

Som en boll..

Några av de Steglitser jag ser då och då..

Sen finns ju alltid Kråkfåglarna där..

           

På sena eftermiddagarna kommer ofta ett större gäng med Kråkor och Kajor inflygande från SV, min gissning är att dom varit 2 mil söder om stan vid 'återvinningsanläggningen' Gladö Kvarn, eller möjligen vid Högdalens förbränningsanläggning för sopor.. dom brukar stanna till här vid Tantoberget en stund innan dom flyger vidare in mot stadens centralare delar, där dom tycks övernatta någonstans.. eller festa loss..

         

Nere på Årstaviken tränar någon paddling med kanot och utliggare.. isbristen är ju minst sagt påtaglig i år..

Och sjöpolisen patrullerar förbi på insidan av Årsta Holmar..

I Julgranen på Tantoberget sitter en Större Hackspett och vilar lite..

Annars är allt lugnt.. och snart är det redan februari..     Tack för mig!

Inlagt 2020-01-21 22:31 | Läst 1777 ggr. | Permalink
Fina bilder! Nästan lite vårkänsla över vissa av dem. Kråkornas synkroniserade vingslag blev häftigt.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-01-22 10:05
Hej! Ja, visst är det konstigt det här med vintern.. börjas kännas lite skumt snart.. kanske den blir kort men intensiv i några veckor.. eller inte.. Tyckte också Kråkornas synkade vingslag blev extra bra.. krävs nog en del övning för att få till det.. :-) Tack! Johnny.
Hälsn!
Hej Fina bilder som vanligt från dig!
Snart Februari.
/Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-01-22 10:11
Hej! Ja, man hittar alltid några motiv här uppe i 'lunden' , det är trevligt! Man hänger på sig kameran och går ut bara, och alltid är det något intressant som oväntat dyker upp, det blir som ett litet naturäventyr varje gång.. men så är det ju också med 'kameran på stan'.. ja du vet.. :-) Och snart är det februari som sagt, och dagens längd/ljuset förändras mycket på eftermiddagen nu, det är extra bra! Hörde en meteorolog på TV nämna att nu ökar dagsljuset med 10 minuter/dag uppe i norra Sverige.. det är inte dåligt det! Sånt är bra för ISO:t.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Hej Jan.
Mycket vacker serie - som vanligt.
Jag väljer nummer 1 och 2 som mina favoriter. Härliga foton med fantastiskt ljus och färger. Då måste alla fågelexperter kommentera alla dina andra bilder här :-) :-) he he.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-01-22 21:27
Hej! Det var ett extra fint eftermiddagsljus i de första bilderna här, och frånvaron av vinter är fortfarande påtaglig.. Tack! Erik.
Hilsen!
Att det där är mitt i stan är nästan svårt att förstå - massor med fåglar och mkt natur. Många fina bilder med vackert ljus.Steglitserna sprakar av färger, ändå är det kråkorna som gör störst intryck, trots dom svartgråa kläderna. Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-01-22 22:33
Hej! Blir själv ofta förvånad.. men glad! Ibland undrar man om det verkligen kan vara så pass bra med fåglar och annat innanför tullarna i Stockholm! Men det visar ju också hur bra det är med 'parkliknande' oaser även i en stad.. det tas tacksamt emot av naturen själv.. det känns rätt så uppenbart här, bara bebyggelse blir sällan bra.. Tack! Björn.
Hälsn!
Fina bilder och rolig läsning :)
Steglisten är en grann fågel som jag tyvärr inte har sett än.
Hackspett gör sig bra i grantoppen och kråkorna samt skatorna, de e smarta fåglar de så de har säkert vart vid soptippen och käkat :))
Svar från ehrsa 2020-01-23 18:48
Hej! Ja, Steglits gillar man.. fotade en som drack lite vatten senast idag! Har inte kollat på resultatet än.. tur att du har nån art kvar att upptäcka! Hör av dig när du sett en Fjälluggla.. jag har sett tre stycken, här är den senaste: https://www.artportalen.se/Image/830250 :-)
Hälsn!
Joakim88 2020-01-24 07:25
hehe mm steglisten kommer :)
Åh den var fin du, kikade på artportalen men såg att ingen alls har rapporterat den nu den senaste tiden...
Din såg du för 12 årsedan, och det var en vacker bild :)

Kan tillägga också att jag har inte sett eller stött på någon uggla alls.....
Svar från ehrsa 2020-01-24 11:41
1996 såg jag min 'sista' (?) Fjälluggla.. det är 24 år sen.. tyvärr! Det är en uggla som med stor oregelbundenhet kan häcka rätt så bra i Svenska fjällvärlden, men den häckar där det är bra med Fjällämlar, och det varierar stort år från år, så ibland häckar dom uppe i nordligaste Ryssland eller uppe i nordligaste Kanada eller Alaska, dom rör sig 'cirkumpolärt' över nordligaste halvklotet.. Men har dom häckat uppe i norra Sverige så är chansen att dom drar söder ut i Sverige stor, när vintern kommer uppe i norr, det är då man kan se dom söderut i Sverige, vi får hålla tummarna! :-)
Hälsn!
Joakim88 2020-01-24 13:44
Det där är spännande men även lite skrämmande att det är så många år sedan sen sist....
Okej då vet jag vad det är för en slags uggla. Har sett en naturdokumentär när Nationalgeographic följde ett par fjällugglor i Alaska. Och de var kritvita ugglor, honan hade ungar och hanen fångade lämar och han kom med lämar efter lämar som han levererade till sin hona och hennes två ungar :)

Vi får hoppas :))
Det var många fina bilder! /Ola
Svar från ehrsa 2020-01-23 21:26
Tack så mycket Ola! ett litet axplock från den mörkaste tiden.. men det går ju faktiskt att ta bilder då också! Bruset i hög-ISO bilderna går ju rätt så bra att hantera dessutom.. gäller bara att ta sig ut! Motiven finns där..
Hälsn!