Att spegla det jag gillar.

Lite blandat från Isbladskärret igen..

Besökte 'kärret' på Djurgården i Stockholm igår igen i det fina men lite kyliga vädret! Upplevde att det var lite färre med Hägrar den här gången jämfört med när jag var där senast, kanske inte alla Hägrar heller syns när dom ligger och ruvar, om dom nu gör det.. men detta vet jag inte! Egentligen var det Gärdsmyg som jag helst var ute efter, och det fanns åtminstone en där som sjöng lite strofer av sin vårsång då och då, men den visade aldrig upp sig tyvärr.. Här är i alla fall lite blandade bilder från Isbladskärret tagna med Z50 + 80-400 mm. som då blir 120-600 mm.

Sångsvanarna tycks inte ha börjat bygga något bo än.. Ett par Snatteränder ses i bakgrunden..

                                       

Sen gick jag upp bland Bokarnas vackra löv på västra sidan av kärret och fotade lite löv i motljus, det brukar bli fint!

Tack för mig!

Inlagt 2020-03-15 22:08 | Läst 1393 ggr. | Permalink
Vilka vackra bilder på flygande hägrar! Och så många, att et fanns så många samlade på en liten yta har jag inte förstått. Som så ofta gillar jag ju dom flygbilderna bäst som inte har himlen som bakgrund, du får ju ofta skarpt ändå, det får oftast inte jag . Och så förstår jag att du fått tillbaka din nya kamera, skoj! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-03-16 09:57
Hej! Ja flygande Hägrar i medljus är tacksamt att fota! Just så här på våren så är Isbladskärret ett bra ställe att ta sig till, det finns en hel del motiv där, det tråkiga är att när det går mot sommar och växtligheten har kommit igång så brukar kärret torka ut, möjligen behåller den sin vattennivå om det blir en regnsommar.. Gissar att man snart renoverar/gräver/rensar ur här, minns att man gjorde det för kanske 15-20 år sen, troligen måste det göras med en viss regelbundenhet! Ja, kameran hade Nikon i knappt 4 veckor, tror dom bytte skärmen och tillhörande platta kabel som omotiverat fick ett brott på nån 'ledare'.. Tack! Björn.
Hälsn!
Kul, gillar bäst de flygande hägrarna i närbild och några närbilder på hägrarna i bona
Svar från ehrsa 2020-03-16 10:01
Hej! Ljuset är bra här på flygande Hägrar när man står på västra sidan, medljus och ofta en 'spännande' bakgrund, det gör det extra fint! Hägrarna är dessutom ganska rörliga! Dom är lite 'komiska' i sitt uttryck dessa fåglar, även när dom bara står still.. Tack! Peter.
Hälsn!
Talande bilder med mycket vårkänsla..två sidor av myntet där njutning är ledordet alltså bilden med hägrarna och folket i bakgrunden, väldigt trevligt perspektiv..Flygande häger med pinne i näbben blev också lite extra kul..å inget fel på resten heller för den delen..
Svar från ehrsa 2020-03-16 10:07
Hej! Dom är trevliga motiv dessa Hägrar, och ser ofta lite komiska ut.. Ljuset är oftast bra, och bakgrunden kan vara lite spännande.. Hägrarna bryr sig inte om oss människor heller, och många gånger tvärtom.. Hägern med pinnen tror jag är på väg 200 meter bort till en liten 'sidokoloni' som finns i några Tallar på andra sidan Djurgårdsbrunnskanalen, det kanske är 10 Hägrar som häckar där också.. Den befintliga kolonin i Isbladskärret är nog överfull.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Snyggt som attan!
Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-03-16 10:12
Hej! Ja, man får ta sig till såna här objekt med kameran nu.. undviker lite Gamla Stan och citykvarteren nu.. har samma 'underliggande problematik' som du och får väl räknas till riskgrupperna.. Men jag undviker ju inte trottoarerna för övrigt, kanske det är tomt på folk i Gamla Stan nu.. men det vet jag inte! Ha det bra Bengt och tack!
Hälsn!
FIna flygbilder och en del samlar ju fortfarande pinnar ser det ut som. Om man tittar noga på tredje bilden verkar det ligga en häger i flera av bona. Då ser det ju färre ut. Det verkar trots allt vara en hel del fåglar där. Sångsvansparet är så fina. Det finns ett par i Knivsta också, som jag hittade under en promenad.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-03-16 10:21
Hej! Ja, jag tror som du om Hägrarna här, några har säkert lagt sig på sina bon.. Det är ingen brist på Hägrar här i alla fall.. Individen med en pinne i näbben är troligen på väg till den andra lilla kolonin som finns i Tallarna på andra sidan Djurgårdsbrunnskanalen, lite närmare Djurgårdsbrunnsbron. I år är det tredje året som Sångsvanarna verkar gå till häckning här, det är väldigt trevligt! När jag var 'ung' så var dom en vildmarksfågel.. men har nu anpassat sig till oss människor.. Dom är ju vår ursprungliga 'art' som säkert kommit hit straxt efter istiden, till skillnad från Knölsvanen.. Tror den är inplanterad för längesedan, och lär komma från breddgrader i höjd med Medelhavet om jag minns rätt.. Tack! Lena.
Hälsn!
Hej Jan - som vanligt mycket vackra bilder från dig.
Jag älskar särskilt nummer 1 med det fina ljuset och din användning av grenarna som inramning - vackert.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-03-16 11:31
Hej! Ja, jag håller med dig.. Det behövs ofta lite inramning i en bild, annars blir det bara ett vanligt 'porträtt'.. Jag citerar Ing-Marie Sjödin, "naturens egna filter".. det är bara att titta på hennes vackra bilder så förstår man att det behövs mer i en bild än bara ett porträtt.. Tack! Erik. Ha det så bra i dessa virustider..
Hilsen!
Hiskeligt mycket häger där! Här är de utspridda och extremt folkskygga.
Den låga solen gör sig fint i bilderna, låg sol är tacksamt för fotografen.
Idag hörde jag bofinken sjunga på olika platser, senaste veckan har hanarna kommit.
De marker jag går i nära hemmet är sjö nu, allt är under vatten.
Svar från ehrsa 2020-03-18 11:47
Hej! Ja, Hägrarna här bryr sig inte alls mycket om människor, det är trevligt! Det är ju pampiga fåglar som dessutom ser lite komiska ut med alla sina olika poser. Gillar också låg sol, det blir ofta bra! De första Bofinkshannarna har också anlänt här, hörde dom sjunga för första gången igår, det känns väldigt bra! Nu får man säkert höra dom ända tills nån vecka in i juli.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Många trevliga bilder med mycket liv från Isbladskärret :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2020-03-18 11:52
Hej! Ja, nu är det fint vid kärret, det finns en del motiv och det är än så länge bra med vatten också, det brukar sjunka mycket när växterna börjar komma igång, då tappar kärret mycket dragningskraft på flera andarter.. Vi får se hur det blir i år, regnar det mycket kanske det funkar, men de två senaste somrarna har kärret torkat ur.. Tack! Fredrik.
Hälsn!
Missat denna... Strålande bilder Jan :) Hägern är allt en fin fågel trots allt hehe ;)
Fint å se dem i sina bon och i detta ljuset!
Svar från ehrsa 2020-03-21 17:31
Hej! Det är faktiskt svårt att hänga med i alla bloggar som skrivs, det tycker i alla fall jag, speciellt när man lägger ut flera bloggar per dygn.. då blir det knepigt att hinna kommentera och läsa allt, själv har jag aldrig förstått det här med att lägga ut så många bloggar hela tiden! Hägern är spännande och ser ju ofta rätt så komisk ut med alla sina poser, dessutom orädda.. Tänk om Örnarna också var så.. :-) Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2020-03-21 21:32
Så sant så sant.
Hägern kan se mycket komisk ut och samtidigt vacker på samma sätt och ganska så orädd ja :)

Hehe ja tänk om, vilka bilder man skulle kunna få då på örnen :)
Men lite tur ändå att örnarna är skygga av sig. Vet många häromkring som nästan är rädda för örnar och då särskilt sådana som har småhundar. Svarar alltid att Havsörnar tar inga hundar, se bara på mig och Maja vi har ju stött på en hel del de senaste åren :)