Att spegla det jag gillar.

Det må vara 'Coronatider', men också balkongblomstider..

Igår planterade jag de första Penséerna på balkongen och idag lyser solen från en klarblå himmel.. kan det bli bättre? Om nån timme tar jag en promenad i mitt närområde med kameran och lyssnar på fler sjungande Bofinkar, som jag hörde första gången i förrgår här nere utefter Årstaviken.. bättre än så blir det inte där heller.. Ni vet väl att rekommendationen är att gå ut, och inte bara sitta hemma.. håll lite avstånd till varann bara!

Penséerna på gång.. känns fint!

Bofinkar från i förrgår..

Tack för mig!

PS. denna blogg skrevs tidigare idag, men tycks ha hamnat i nån slags 'limbo' och visades inte bland övriga bloggar.. så jag raderade den förra och gjorde en ny.. om ni nu känner igen den från tidigare idag, och undrar..

Inlagt 2020-03-19 18:37 | Läst 1479 ggr. | Permalink
En fin balkong, och bofinken är en klar sångarte.Nu är våren här.
Fint mitt i eländet.
Ha det bra ut och promenera.
/Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-03-19 19:32
Hej! Ja, trevligt med lite gröna växter på balkongen nu, det är några månader sedan det fanns någon där senast.. Och Bofinkar gillar man ju, dom ger extra vårkänsla! Promenera är viktigt, ja du vet.. Tror aldrig jag sett så många flanerare ute i mitt närområde som idag, mitt i veckan så här..! Tror dom förstått att det är ingen idé att sitta inne bara för att 'Corona' tydligen är här! Det får bli promenader varje dag, så som det brukar bli.. kanske det är tomt inne i stan bland gränderna nu.. det är tydligen inga turister här, och dom lär nog dröja.. Ha det bra Bengt, du får sjösätta båten och ta nån 'vårabborre'.. Tack!
Hälsn!
Jo nu verkar bloggarna fungera igen. Det blev fint på balkongen, så är den klar till tornseglarsäsongen
Svar från ehrsa 2020-03-19 22:33
Hej Ja, det är trevligt med lite 'levande' blommor på balkongen också.. de andra växterna förutom Penséerna nu är tyvärr stendöda.. så dom får bytas ut framöver när det blivit lite varmare också på nätterna! Nu är det lite kallare väder på gång i några dagar, men idag var det magiskt fint! Ja, just idag så är det bara 2 månader kvar så är Tornseglarna åter tillbaks.. då kan föreställningen börja och fortsätter så i 3 månader.. Tack! Peter.
Hälsn!
Jamen det måste vara härligt att ha en balkong! Och bofinken, smatterfanfaren. Det är vår! Oavsett virus eller annat elände.
/Gunnar S
Svar från ehrsa 2020-03-19 22:46
Hej! En Balkong är fantastiskt, speciellt när den ligger 8 våningar upp och i västläge! Solnedgångarna kan vara magiska.. Nu när Penséerna är planterade känns det fint att sitta där redan nu, brukar ha rätt bra med växter där, det skuggar lite extra på ett fint sätt, även utan att använda markisen! Bofinken är verkligen en vårmarkör, den hörs ju nu och framöver ända in i sommaren.. orädda är dom också! Ja, viruset har man ju bara väntat på i årtionden egentligen.. Och med dagens 'mass-flygande' så går ju spridningen extremt snabbt.. Nu fick man dra in nästan allt flygande bara för ett virus, vilket gick väldigt snabbt.. men att minska flygandet p.g.a. klimatet det hann man väl inte ens påbörja.. trots klimatnödläge utlyst av EU i höstas.. Ja, nu får man hoppas att vi kan hantera det här viruset någorlunda, men ingen vet ju än.. viruset är för outforskat! Tack! Gunnar. Ha det fint på ön om du är där! Finns säkert en del Alfåglar att lyssna på där från fjärdarna..
Hälsn!
Hej Jan, du har alltid fint på din balkong, det kommer jag ihåg från tidigare vårar, så också nu. Ser väldigt trivsamt ut. Och nog är det vårkänsla, här var det 11 grader tror jag. Och vi tar ju bilen till straxt utanför Finspång och fortsätter att promenera där, hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-03-19 22:53
Det låter bra Björn! Som du kanske såg så fick jag skriva om min blogg senare idag, den första versionen hamnade i nått slags limbo och syntes inte bland andra bloggar senare.. så jag raderade den, och därmed så försvann också din tidigare kommentar.. Dom här Penséerna brukar vara de första blommorna för säsongen, dom klarar dessutom en del kyla.. Men nu får man avvakta lite med mer blommor tills nätterna blir lite varmare.. här var det +9° som varmast och svaga vindar! Tack för att du tog dig tid återigen att skriva i samma blogg..
Hälsn!
Du har alltid så fint på din balkong! Det här är ju ett vårtecken i sej, när du visar dina första bilder på penséerna och bofiken var ju kul. Jag har inte hört eller sett någon ännu, men jag minns att det brukar vara gott om dem i Tanto.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-03-20 11:32
Hej! He he, ja det känns som ett viktigt vårtecken när Penséerna börjar dyka upp bland blomsterhandlarna! Men tyvärr blev det lite kallare just nu i en period, så jag tar in dom på nätterna till att börja med.. Bofinkarna känns väldigt fint också, plötsligt är dom bara där.. En fågelsång som plötsligt hörs, med ett läte som man inte hört sedan början på juli.. dessutom sjunger dom högt! Tack! Lena.
Hälsn!
Lagom pensionärsträdgård..skötsel 5 min/dag ;) så du får tid till annat viktigt, läs foto..
Det sades förut att Bofink var den vanligaste fågeln, vete tusan om det stämmer längre..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-03-20 13:12
Hej! Ja, lättskött är grejen.. :-) Ibland är det irriterande när man måste vattna varje dag.. Men det är fint att sitta där på eftermiddagarna och kvällarna, speciellt när Tornseglarna har anlänt om 2 månader.. :-) Tror att det varit 'jämt skägg' mellan Bofink och Lövsångare under en längre tid, men populationer brukar svaja sett på sikt, vissa år är dom på topp andra har dom en svacka.. Minns själv Stjärtmesarna som jag såg i mitt närområde hela vintern och varje dag för kanske 4 vintrar sen, sen dess har jag inte sett någon här..Tack! Gunte.
Hälsn!
Fina bilder! Ah bofinken såg jag idag en hel flock, så fina :)
Svar från ehrsa 2020-03-20 22:13
Hej! Visst är det trevligt med dessa vårtecken! Man får räkna in varje nytt.. och bocka av! Bofinkar är ett kraftfullt vårtecken! Tack! Joakim.
Hälsn!
Hej Jan.
Det ser hyggeligt ud. Vi har ikke været ude på vores altan endnu, det har været for koldt og blæsende (fra vest og lige på).
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2020-03-20 23:06
Hej! Det är kyligt här också.. men på eftermiddagen när solen ligger på så blir det riktigt varmt på balkongen! Men jag lyfter in blommorna på natten.. då blir det kallt! Men det är trevligt med blommor på balkongen nu, det känns fint! Tack! Erik.
Hilsen!