Att spegla det jag gillar.

'Röklådan' igen.. och lite gatubilder och gula broar..

Åter fanns motivet/rökaren där, i sin lilla låda.. kanske kan man driva ut ev. virus också med röken där inne..  Inga speciellt höga nivåer på rökgaserna kunde annars noteras här.. allt observerat på samma lilla promenad utefter Hornsgatans folktomma norra trottoar.. sedan följer lite 'tomma' gatubilder.. och gula broar och andra, sett under dagens fina men kyliga promenad i Stockholm, Sveriges 'Coronacentra'.. idag dokumenterat med D750 + 16-35 mm.

Så fanns motivet där igen.. den tidigare visade 'röklådan'.. kanske tar den död på virus också, samt människor på sikt..

Trots rökaren låga avgasvärlden på Hornsgatan..

Blommande körsbärsblommor på Bysistorget vid Hornsgatan..

Väldigt lite med folk på gatorna..

Så kom guldbron på plats idag..

Uppe från Katarinahissen genom ett metallstaket.. på plats men inte fastskruvad än..

Gamla Stans folktomma gränder, här Västerlånggatan en fredagseftermiddag.. kändes ovanligt men ganska skönt också.. annars hade jag nog gått därifrån!

Fler nya broar på gång.. Getingmidjans norra del med fjärrtågens broar över Norrström från Riddarholmen till Tegelbacken byts ut i sommar, likadant som man gjorde med Söderströms broar förra sommaren. Men redan nu har man lyft bort gångbron mellan Riddarholmen och Tegelbacken, här står bara de ljusa bropelarna kvar..

Här ligger gamla gångbron på en pråm..

Sen gick jag hem..     Tack för mig!

Inlagt 2020-03-20 22:44 | Läst 1733 ggr. | Permalink
Fina dokumentär bilder Jan, ja man kan verkligen se hur viruset påverkar här.
Jasså ni ska få ännu fler broar hehe :)
Hehe röklådan var kul ;)
Svar från ehrsa 2020-03-21 11:46
Hej! Ja, det var väldigt så tomt på folk det var i stan, ändå var det en fredagseftermiddag.. Blev överraskad när jag såg Anne-Sophie E. blogg med öde gränder i Gamla Stan, och som hon säger, man kan nog få väldigt vackra bilder bland gränderna nu när det inte är så mycket folk där längre.. Däremot upplever jag att det är mer folk som promenerar i mitt 'närområde' Tantolunden, kanske är det där folk rör sig mer nu i dessa tider.. Ja, det är broar som gäller här i stan.. :-) Röklådan är kul, man ser' motivet' redan på håll.. en kvinna verkar ha sin rökruta där.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Kan ju iochförsig vara skönt med lite mindre folk som omväxling..
Fnular på den där bron..är det nån på eller avfart den där flärpen mitt i ??
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-03-21 11:58
Hej! visst är det så, det är skönt med lite folk inne i stan! Och jag tror det förblir så länge.. inga turister åker hit nu varken från utlandet eller från 'inlandet'.. Och det är så glest med folk att det nu är en säker plats att själv promenera i i dessa virustider.. känns rätt bra! Men troligen katastrof för många 'näringsidkare' där som lever på turismen.. själv så stöttade jag 'Strömmingsvagnen' på Kornhamnstorg igår igen.. med en Strömmingsrulle och en öl.. en kulinarisk läckerhet.. ;-) kom igen nu Gunte! 'Flärpen' gissar jag är rampen som går ner mitt på bron.. egentligen vet jag inte alls, men med den riktningen så tror jag det blir en anslutning för bilar ner till Stadsgårdsleden (där också 'Fotografiska' ligger), det fanns också på gamla Slussens tid, medans den stora delen av bron har sin riktning rakt upp till Katarinavägen, med möjlighet att svänga västerut för att också ansluta till Hornsgatan, då har man väganslutningar åt alla håll som även den gamla Slussen hade! Tack!
Hälsn!
Folktomt är det och (kanske) roligt som fotograf att fokusera på miljöerna i stället. Stan är vacker, det ser jag i dina bilder!
Kul med dokumentering av broarna, bilderna kommer vara extra speciella tror jag när allting ligger på plats och man tar dem för självklara.
Svar från ehrsa 2020-03-21 12:08
Hej! Det kändes lite konstigt med så extremt lite med människor en fredag så här.. men jag gillade det också, nu kan man ju själv gå där utan 'risk'! Det är fler som promenerar i mitt närområde Tantolunden upplever jag.. gissar att det förblir så här länge nu.. inga turister varken kan eller vill ju åka hit nu! Det är nya och annorlunda tider nu och framöver! Ja, bron här är speciell, det är ett stort steg i nybyggnationen nu när den är på plats! I höst tas den i trafik, och så river man den västra delen av nuvarande Slussen, och kan börja bygga upp den delen också.. Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
I Stockholm och se andra storstäderna är ju förändringarna påtagliga, det upplever jag inte att dom är i Finspång. Roligt att följa vad som händer i Stockholm gm din kamera, både typ guldbron och Coronavirusets effekter. Tomt ser det ut att vara. Bilden från Katarinahissen ger fin översikt och hela serien håller som vanligt hög kvalitet och mkt information, hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-03-21 12:45
Hej! Ja, troligen är det så med 'större' städer som Stockholm där turister i mängd brukar finnas, även året runt! Nu finns det inga turister här.. och förändringen är stor inne i stan.. och så kommer det troligen förbli länge! Inga turister vill ju åka hit nu, och det går väl inte ens.. Men 'öde' känslan kändes ändå rätt fint tyckte jag igår, man behöver inte vara rädd för virussmittning inne i stan nu, det är extremt glest med folk på gatorna, och jag har sett att det är fler som promenerar i mitt närområde Tantolunden och utefter Årstaviken nu.. kanske är det där man får se upp lite.. Ja, Guldbron ligger nu där den ska men ska väl 'monteras' fast i kommande vecka som jag minns det, sen är det bara att börja jobba med allt som ska anslutas till den, det blir en intressant process att följa! I höst ska trafiken börja ledas på den, så kan man börja riva den västra delen av Slussen.. Bilden från Katarinahissen blev bra trots knepiga förutsättningar med ett galler av 'romb' typ med öppningar på kanske 3 x 3 cm.. Annars så ligger bron precis bakom hissens överbyggnad och döljer det mesta av bron.. tyvärr! Kanske du har sett denna länk med lite 'livevisning' av Slussenbygget, annars så har du den här: http://www.webbkameror.se/webbkameror/gondolen/slussen_2_640.php Tack! Björn.
Hälsn!
Röklådan var något helt annat än vad jag trodde, jag var mer inne på rökt sill eller liknade.

Körsbärsträden blommar fortfarande, snyggt

Och bron är på plats.

Då är det bara ”luftföroreningarna” vi ska bli av med, just nu är det väl inte så många som är intressant av partikelmätningen utan annat luftburet
Svar från ehrsa 2020-03-21 17:50
He he, du tänkte dig Böckling då kanske.. :-) Jag upptäckte troligen samma kvinna ståendes där för ett par veckor sen och tyckte det såg rätt komiskt ut från den vinkeln.. Rökarna har ju knuffats ut på trottoarerna numera, men här har hon hittat en låda att stå i.. Hade en blogg om det då.. Troligen en favoritplats att stå och röka där, tror hon jobbar på 'Stadsmissionen' i bakgrunden.. Ja, det förvånade mig att körsbärsblommorna fortsatt sin blomning sedan dom började röra på sig redan i mitten på januari! Men det har ju egentligen inte varit så kallt sedan dess heller.. så varför inte? Ja, bron fick dom på rätt plats redan på förmiddagen, sen tror jag dom tar hela kommande vecka på sig att kontrollmäta in den och sänka ner den, sen är det klart! I höst tar bron över nuvarande trafik som går över den västra delen av Slussen, sen kan man riva den delen och bygga upp det nya där! En virusmätare skulle behövas här också.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Trevlig promenad att följa.
Det är som du visar ganska folktomt på stan.
Vi promenerade till slussen idag för att kika lite på den gyllene bron nu när den nästa är på plats. Det skulle visst ta några veckor innan man sänkt ned den.
Svar från ehrsa 2020-03-21 17:58
Hej! Ja, nu är det som du säger väldigt folktomt inne på gatorna.. Så egentligen är det ingen större risk för virus inne i stan nu, det är fler människor som promenerar i mitt närområde Tantolunden och utefter Årstaviken, känns som det är där alla människor är nu.. jag gick där idag och tyckte att det nästan var lite för mycket med folk.. Jag har också tolkat att det tar ett antal dagar att mäta in bron exakt innan den sänks ner helt, men positionen nu är nog så gott som rätt, men en del 'finlir' återstår.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Härligt med solig promenad, det är då det börjar vakna till lite i sinnet, glädjen sprider sig snabbare än ett virus. Den låga solen når inte riktigt in i gränderna.
Guldbron ja, först malmen bruten i Australien, transporterad till Kina, förädlad och byggd till bro, släpad över havet till Stockholm, inga utsläpp skedde på vägen. Om man räknar arbetstillfällen m.m. blir det då dyrare att bygga den i närheten?
Svar från ehrsa 2020-03-21 18:30
Hej! Ja, det fina men ändå kyliga vädret tar man tacksamt emot, det höjer säkert motståndskraften mot virus dessutom.. Vad gäller bron så kan man ju tycka mycket, men jag ska inte försvara att den byggdes i Kina, men förklaringen hörde jag från en av de ansvariga för det brobygget i 'radio Stockholm'. Och det beror på att det var ett Europeiskt företag som skulle bygga den.. som plötsligt gick i konkurs!

Det här går lätt att googla fram, men jag har gjort det åt dig här: https://vaxer.stockholm/nyheter/2019/05/huvudbron--fran-produktion-till-slussen/
Tack! Stefan. Hälsn!
Vibybo 2020-03-21 18:38
Tack Jan, då förstår jag.
Tack Jan,
jag har inväntat din rapport från bron, nu vet jag hur det ligger till. De folktomma gatorna i Stockholm gör att vi kanske t o m vågar oss på en söndagstur till huvudstaden. Det går kanske att hitta parkering?...
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-03-21 22:05
Hej Vågar inte säga nånting om parkering tyvärr.. men ett besök i Stockholm tror jag blir fint, vädret tycks vara bra imorgon också! Och där det tidigare alltid varit som mest med folk, kring city och Gamla Stan verkar det vara som minst med folk nu.. däremot har mängden människor ökat markant i mitt närområde Tantolunden och utefter Årstaviken.. så det är nog bättre att gå inne i stan nu, eller utefter kajerna där.. märkligt hur det kan bli! Annars är det alltid turister kring city och Gamla Stan alla dagar på året, nu finns inga turister alls där, inte från 'landsorten' heller.. Och så här kommer det vara väldigt länge nu, troligen hela sommaren också.. inga kryssningsfartyg med 1000-tals turister varje dag.. det kommer bli hur lugnt som helst framöver.. troligen! Tack! Lena.
Hälsn!
Ja nog ser det glesare ut på gatorna än vanligt. Jag har sett de där lådorna, men inte funderat så mycket på dem. Tack för förklaringen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-03-23 11:20
He he, ja dessa lådor ser man lite då och då, tror det har nått med post/reklam att göra som senare ska ner i brevlådor.. kanske nån slags 'mellanlagring'.. eller så används de som 'röklåda'.. :-) Tack! Bjarne.
Hälsn!