Att spegla det jag gillar.

Kanske bara symboliskt..

Ibland blåser det olika.. då menar jag mellan de på toppen och vi på gatan.. och kanske är det lite väl övertydligt just här..

Så såg det i alla fall ut på årets midsommardag sett från Norrbro i Stockholm..     Tack för mig!

Inlagt 2020-07-12 21:50 | Läst 647 ggr. | Permalink
Vänster och högervindarna kan ju svänga dag för dag ;) du har då ögonen med dig ser vi här..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-07-12 22:36
He he, ja ibland fungerar synen.. man får vara glad för det numera! Minns att det var väldigt lite trafik och rätt så folktomt dessutom, det var bara att cykla runt som man ville och spana efter lite motiv, för det finns ju alltid även i Coronatider.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Snyggt fångat :), intressant
Svar från ehrsa 2020-07-13 14:04
Ja, det här var lite lustigt.. Det finns ju en stor kvadratisk borggård bakom fasaden på Slottet här, kanske det blir en större virvel där som ibland kan ge det här fenomenet.. Det blåste lite mer än vanligt om jag minns rätt.. Tack! Peter.
Hälsn!
Det där var verkligen kul! Jo visst har vindarna en förmåga att blåsa olika på olika höjd. Ibland hör man folk säga att åskvädret gick mot vinden. Det kan det inte, men det kan blåsa annorlunda högre upp.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-07-13 14:07
Hej! Ja, det såg lite lustigt ut det här.. men det finns ju en större kvadratisk borggård en liten bit innanför fasaden på Slottet, kanske det blir nån slags virvel på vinden där inne som når ända ut till Kungens tretungade flagga.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Väldigt observant må jag säga! Svenska flaggan ser man allt mindre av ute i städer och landsbygd, hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-07-13 14:13
Hej! Det syntes rätt så tydligt när jag kom cyklande på Norrbro.. Där paraderar verkligen Svenska flaggor mot Slottet när det är högtidsdagar, och vid midsommar så finns det ingen trafik alls, bron är helt tom i långa stunder, speciellt nu i pandemitiderna.. och längst bort så svajar Kungens tretungade stora flagga, och den blåste oftast åt helt andra hållet när jag stod där.. Det finns ju en större kvadratisk borggård en bit in på Slottet, och möjligen så bildas det en större virvel där som når ut till den här flaggan, när det blåser hyfsat som det gjorde här.. det är min teori! Kul fenomen i alla fall, ska hålla lite koll på detta framöver.. Tack! Björn.
Hälsn!
Snyggt fångat! Det där hade jag nog inte tänkt på.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-07-13 22:32
Hej! Det var så lugnt i Stockholm under årets midsommar, så som det egentligen är varje midsommar.. men i år finns det ju inga turister heller i stan, så det var ännu lugnare just i år.. vilket gjorde att man kunde cykla omkring hur som helst nästan, bl.a. annat här på Norrbro.. det fanns inte en bil där och flaggorna rörde sig fint i den friska vinden, sen följer blicken gärna alla flaggorna på rad där, och sist får man alltid syn på den 'tretungade' flaggan på Slottet.. och då såg det ju lite märkligt ut! Nån gång svepte den över till samma riktning som övriga flaggor, men det var bara ett undantag då.. kände att det måste dokumenteras! Tack! Lena.
Hälsn!