Att spegla det jag gillar.

Cykeltur på stan..

Hade tänkt cykla en runda på Djurgården, men insåg snart att det är för varmt.. Kom så småningom till den skuggiga allén på Strandvägen och blev sittande där.. där kan man sitta länge i skuggan när det är så här varmt.. Innan dess tittade jag på en fotoutställning om 'Nationalstadsparken' vid Nybroplan, fina bilder där! Ser att FS också flaggar för den utställningen.. När jag nu blev kvar i allén så fotade jag lite folk som rörde sig utefter Strandvägen med sin fina bakgrund, det blev lite som en stilstudie.. Fotat med Z50 + Z DX 50-250 mm.

Idag gick AC:n igång redan på förmiddagen..

Fotoutställningen vid Nybroplan..

Sen blev jag sittande ett tag i skuggan på Strandvägen..

               

Komplex bakgrund..

               

Sen finns det ju annat att åka med..

     

Tack för mig!

Inlagt 2020-08-15 23:19 | Läst 893 ggr. | Permalink
Fina stilstudier på folk i värmen..finast är dock Cadillacen..
Och hela knippet kameror hänger på kylning ser jag ;)
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-08-16 12:48
Hej! Ja, det är kul att fota lite folk så här, på rull.. Ingen är den andre lik.. så klart! Håller med om 'Eldoradon' en fantastisk bil, kul att folk 'cruisar' lite i stan så här! Ja, ibland kan det nog hänga nästan 100 000:- där på kroken, gäller att hålla ner tempen på sensorerna.. :-) Tack! Gunte.
Hälsn!
gunte 2020-08-16 14:03
Så länge krok och skruv är av bra kvalisort är det lugnt ;)
Elsparkcyklarna får i alla fall folk att sträcka på sig! Människor som går krokiga över sina nallar är inte ett dugg fotogeniska.

Komplexa bakgrunden, bra bild mot alla odds.

Det var Görel Thurdin (C) som signerade propositionen om Nationalstadsparken. Bra jobbat tycker jag. Hon fick utså en hel del tykna kommentarer men i slutändan antog en enig riksdag lagen ifråga. Idag hade det inte gått, ett vanvettigt slöseri med pengar att inte exploatera alltihop till högstbjudande och högstbyggande.

Det kom förslag om fler nationalstadsparker. Uppsala och Trollhättan. Jag har jobbat en hel del för Trollhätteprojektet. Utredaren Bengt Göransson var klart intresserad, men det mötte den där typen av diffust motstånd som är så svårt att komma åt och blev inget av, tyvärr. Fallområdet i Göta Älv är verkligen grejor och stan var villig. Uppsala tror jag att det var lokalpolitiker som valde asfalt och betong framför nationalstadspark.
Svar från ehrsa 2020-08-16 12:57
Hej! Bra tanke där, du har rätt i att dom sträcker oftast på sig när dom åker på dessa fordon! I alla fall nånting positivt.. Möjligen minskar de Coronasmittan lite också istället för att trängas i en buss! Tack för historiken om Nationalstadsparken, den har börjat falla ur minnet! Mycket bra att den blev genomförd, det visar din 'historik' här extra tydligt! Djurgården är ju en oas för oss som bor i Stockholm! Tack! Måns.
Hälsn!
Snipan såg mysig ut att puttra fram i lagom fart . Nationalparksutställningen verkar ju intressant, kul att det är bilder från en begränsad yta men är med stor bredd. Vi har kört värmepumpen på kyla några dagar nu i kolonin, konstigt att det inte kan vara lagom, nu är det för varmt för att man ska kunna utnyttja hela dagen. I morse var jag vid Söderåsen vid 5 och hemma igen 6.30, då var det behagligt :)
Svar från ehrsa 2020-08-16 13:11
Hej! Snipan såg lite extra kul ut med en vithårig gammal och trolig Östermalmsbo med partner, ute på tur runt kajerna.. gillar 'blåset' han har i håret där! Såna här naturfoton brukar 'staden' ställa ut vid Nybroplan nästan varje sommar, det kan vara bilder även från övriga världen och oftast naturbilder i hög kvalitet! Det uppskattas av många, just där är det lite av en knutpunkt med mycket folk.. Augusti är alltid jobbig när det blir en värmebölja, troligen är luftfuktigheten större nu än tidigare under sommaren, och det gör upplevelsen extra jobbig just nu! Vi hade värmebölja också i juni, men den här är jobbigare tycker jag! Förstår inte varför folk åker söderut till Spanien och andra länder där nere, där är det ofta 10° grader varmare.. Inne har jag inga problem alls, AC:n ger tillräcklig kyla och fungerar riktigt bra! Har nog haft AC i 10 år nu, och är inne på min andra modell. Min stora takfläkt gör också det hela ännu bättre, den portionerar ut kylan på ett tyst och bra sätt! Den takfläkten har jag haft i 35 år.. fungerar fortfarande perfekt! Bra tid att redigera bilder nu när man inte orkar vara ute för länge.. Tack! Peter.
Hälsn!
Många härliga stilstudier av både cyklister och elsparkister, din nya zoom verkar ta fina bilder både på när och fjärr. Vad motsvarar det i småbildsformat?
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-08-16 13:27
Hej! Ja, det är trevligt det här.. bara att sitta på en helt skuggad parkbänk och fota folk som far förbi.. det blir en del trevliga motiv! Z DX 50-250 mm. blir då x1,5 som ger 75-375 mm. omräknat.. Tycker den fungerar bra! Även bildstabiliseringen fungerar fint! Jag når alltså nästan som ett 400 mm. objektiv! Bilderna på folk som cyklade eller åkte elsparkcykel togs med objektivet på 135 mm. blir då alltså 202 mm. Den komplexa bilden på bakgrunden togs med objektivet på 250 mm. som då blir 375 mm. Men det bästa är att kamera + objektiv är så lätt att det stör ingenting när den hänger diagonalt över axeln och ner mot motstående höft/rygg.. Den är trevlig att cykla runt med! Vill jag ha lite mer och även mindre brännvidd så hänger jag på mitt 28-300 mm. F-objektiv, då får jag ett 42-450 mm. objektiv, en kombination som ändå inte upplevs för tung för att bäras på! Men det lättaste och bekvämaste alternativet om jag vill ha ett litet tele på Z50 är den här 50-250 mm. zoomen! Ett bra (och billigt) köp känner jag! Tack! Stig. Ha det så bra trots värmen..!
Hälsn!
Sommarvackert Stockholm! :-) Stilstudier på folk gillas. Din kamera och ett par zoomobjektiv fick årets bästa prisvärda kamera från EISA! Hälsar Lasse
Svar från ehrsa 2020-08-16 13:35
Hej! Kan rekommendera början på allén på Strandvägen, där kan man sitta med ett kort tele och fota folk som far förbi.. det blir ganska kul! Motiv finns det mycket där, och är det 'för varmt' som nu så finns det skugga där.. Kan hålla med EISA där, den är verkligen prisvärd jämfört med de dyrare/större kamerorna! Levererar dessutom tillräckligt bra bilder för de allra flesta behov! Jag uppskattar mycket att den är liten och lätt! Tack! Lasse.
Hälsn!
Tack för Stockholmsglimtarna...bilden med damerna i båten gillar jag lite extra!
Svar från ehrsa 2020-08-16 13:38
Hej! Båtar gillar man..! Men det är en 'trolig' vithårig äldre Östermalmsman vid rodret där och hans kvinna bredvid.. Såg att dom tog en stilla tur runt kajerna helt enkelt.. Tycker 'blåset' i hans vita hår såg lite extra kul ut här.. :-) Tack! Lena. Ha det fint trots värmen..
Hälsn!
Superfin blogg med mycket roligt/fint inslag :)

Gillar verkligen att du fotograferat utställningen, och vilka bilder de har ställt ut där, wow :)
Svar från ehrsa 2020-08-16 13:42
Hej! Ja, det blev en trevlig liten cykeltur trots värmen.. Sån här utställning med foton brukar Stockholm visa upp här nästan varje sommar, lite av en tradition.. Oftast är det fina naturbilder som visas upp, det kan vara från övriga världen också med oftast något slags tema! I år var det tydligen 'Nationalstadsparken' / Djurgården som var temat.. kanske har jag fotat den där Duvhöken.. :-) Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2020-08-16 18:33
Trevligt :) Va är det du som har fotat den? Lägg upp på bloggen!! :)
Svar från ehrsa 2020-08-16 19:20
Ja, här på Nybroplan.. Jag hade ju en Duvhök som jag fotade tidigare i somras vid Isbladskärret (som du sett), med orange ögon.. kanske var DET samma individ.. :-)
Hälsn!
Joakim88 2020-08-17 09:25
Ja du menar så, ja det kan det ju mycket väl ha vart :)
Nu är det snart slut på hettan, skönt det. Visst är värme bra, men inte när den är tryckande eller rentav brännande i solen.
Många stilstudier där, de små hjulen på elsparkcyklar gör mig nervös, det behövs inte mycket till en kant framför dem så står föraren på näsan, nog kännbart i 25 km/timmen.
Sen är bilden av berguv på balkongräcket kul, inte sett den innan.
Sen bilden på snipan, satt en e.m. i veckan på kajkanten i Åhus där en hel parad av snipor passerade, den typen av båt gör mig alltid glad, särskilt motorljudet. En av sniporna hade t.o.m. tändkulemotor med liten skorsten som puffade, det ljudet är vackert.
Svar från ehrsa 2020-08-25 17:53
Hej! Håller med dig i allt du skriver! Skönt att värsta värmen är över nu.. värmebölja i augusti då blir det alltid en väldigt fuktig luft som gör värmen ännu värre.. här var det riktigt skönt idag även när solen sken! Här har det varit +19° som mest idag, det är perfekt.. Tack! Stefan.
Hälsn!