Att spegla det jag gillar.

Dagens rallare..

Troligen har arbetet med 'Getingmidjans' sista brodelar och de teknikaliteter som också krävs gett en del stress hos dessa 'dagens rallare'.. tidspressen är tydlig, och är att imorgon kör dom igång fjärrtågstrafiken igen vid c:a 05:00 , punkt! Då ska allt fungera.. Och något brobyte igen ska inte behöva göras under de närmaste 80 åren.. Det kommer säkert gå sönder något annat på denna kritiska tågsträcka, så är det ju alltid.. Men broarna lär nog inte gå sönder..

För några dagar sen.. intensivt arbete.. Fotat från Riddarholmen norrut..

Fotat idag, dagen innan dom kör igång..

Tack för mig!

Inlagt 2020-08-16 21:25 | Läst 1138 ggr. | Permalink
Att dokumentera den urbana vardagen är viktig, speciellt när det handlar om byggen av olika slag. När allt är klart brukar man rätt snart glömma hur det såg ut innan ...
- hawk
Svar från ehrsa 2020-08-17 13:32
Hej! Ja, det här är stora renoveringar i Stockholms infrastruktur, och viktiga! Har själv stått och tittat på när räls studsat uppåt nån decimeter vid passage av varje tågs hjulaxel.. och då med passage av några hundra tåg per dygn.. tror jag fotat det, bara kanske 5 meter ifrån.. De gamla träsyllarna höll inte längre i rälsen/rälen.. sånt är historia nu och allt är nytt och sitter nu fast! Egentligen ser allt ut som förut nu även med de nya broarna, man får gå nära för att se att allt är nytt.. Tror att många drar en lättnadens suck nu att allt är klart! Tack! Håkan.
Hälsn!
Ser komplext ut, många växlar och signaler som ska fungera.
Svar från ehrsa 2020-08-17 13:33
Hej! Ja, man får ångest bara av att titta.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Rätt imponerande att logistiken funkar som den gör, rätt många trådar att dra i, helst i rätt ordning..Skickliga yrkesmän som vet vad dom sysslar med är väl en bidragande orsak..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-08-17 13:37
Hej! Ja, fy för logistik! Själv har jag blivit sämre på det med stigande ålder.. :-) Man får nästan lite ångest bara av att titta på dessa yrkesmän.. dessutom straxt under +30°.. puh! Tack! Gunte.
Hälsn!
Fina bilder!
Och jag hoppas verkligen att passagen över Getingmidjan kommer att fungera nu. Både förra och förrförra sommaren var det att stiga av vid Sthlm Södra.
Svar från ehrsa 2020-08-17 13:42
Hej! Ja, nu slipper du Södermalm.. :-) Tror säkert att det händer 'knepigheter' på den här sträckan även framöver.. kontaktledningar som rivits ner av tåg.. om vintern är kraftfull brukar tåg utifrån landet skaka av sig isklumpar som då kanske blockerar växlar osv.. Men all struktur är ändå ny här nu, och det kommer underlätta mycket! Nu gäller det bara att våga åka hit.. Efter vaccinering kanske.. Tack! Lena.
Hälsn!
Kul att du dokumenterar detta och visar det för oss andra som inte är i den stora staden så ofta. "Rallarna" syns väldigt bra i sina lysande kläder. Ett gäng tycks vara orange och ett annat lysande gulgröna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-08-17 13:48
Hej! Ja, det här ju väldigt stora och viktiga renoveringar för Sveriges infrastruktur! Den tekniska livslängden på de äldre broarna och brofundamenten var nog uppnådd redan för några årtionden sen.. men man har 'lappat och lagat'.. det går bara en viss tid! Men det kommer så klart ändå hända saker utefter den här sträckan, som nedrivna kontaktledningar och annat.. men så är det ju alltid! Broarna håller i alla fall i minst 80 år nu.. Tack! Lena.
Hälsn!
Vilken härva !
Ett under att dom får ordning på detta kan jag tycka :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-08-17 13:52
Hej! Ja, hur får dom ihop det egentligen.. dessutom troligen med tidspress.. allt ska fungera just idag! Allt utbytt under ett par månader nu under sommaren! Tänk om det varit du som är ansvarig..! :-) Tur att man är pensionär.. man får ångest bara av att titta! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Väldigt fina bilder från det jobbet! Nu är det bara att önska trafiken lycka till, det är alltså idag dom dragit igång, hoppas det gått bra! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-08-17 18:20
Hej! Ja, idag drog dom igång det hela! Men tydligen var det kanske nån kabel som drogs fel.. Hörde på radio Stockholm på eftermiddagen att man hade förseningar på fjärrtågen med 30 minuter på just den här sträckan p.g.a. av signalfel.. Tack! Björn.
Hälsn!
Hörde på 'radio Stockholm' på eftermiddagen att dom hade 30 minuters försening på fjärrtågen på den här sträckan.. mellan Centralen och Södra station, det vill säga Getingmidjan.. på grund av 'signalfel'.. kanske nån kabel blev felkopplad trots allt..
Hälsn!
Mycket intressanta bilder på rallarna Jan! Kul att se! Ha dt//Per
Svar från ehrsa 2020-08-18 12:22
Hej! Ja, rallarna finns även nere i Stockholm.. :-) Säkert ganska arbetsamt också i rådande värmebölja, och tidspress.. men nu är tågtrafiken igång och inga broar behöver bytas på länge! Tack! Per.
Hälsn!