Att spegla det jag gillar.

Lite runt hörnet..

Det är lite så när jag spanar bland naturen i mitt närområde.. Fina varma och dova höstfärger bjöds det på igår, och fuktigheten var hög och nära +13° och dessutom en del blå himmel, men ändå inget solsken just här.. men fy vad fort det mörknar på eftermiddagen nu, inte kul med denna 'normaltid' som nu och framöver råder.. Fotat med Z50 + 80-400 mm. Och en hel del stresstestande av ISO även denna höst.. Men det funkar ju, det testade jag förra hösten! 

Vackra mustiga färger nere på gatan..

Svamptider lite överallt..

Lite bröd vid en kolonistuga..

Tantolunden,,

Fuktigt..

Färger finns det..

Lövet..

Taket..

Kurre..

Kanske har den fått vinterpälsen nu..

Och så dessa Steglitser som just i oktober ofta brukar inta dessa 'prydnadstistlar'.. välkomna tillbaks! Men jag såg bara en..

Tack för mig!

Inlagt 2020-10-27 21:45 | Läst 1076 ggr. | Permalink
Hej Jan - det fanns många vackra höstbilder. Du har turen att ha en sådan lokal miljö. Nummer 10 och bilderna på Steglitserne är mina favoriter här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-10-28 09:57
Hej! Ja, det är vackert ute nu, alla höstens färger har en extra 'mustig' ton just nu och det blir fint om man minskar exponeringen lite.. bilderna får gärna bli lite mörka! Snart faller dom av helt.. Steglitser är alltid lite favoriter.. dom är speciella med sina starka färger! Tack! Erik.
Hilsen!
Vackra höstbilder med mycket gula löv och Steglitsen är ju riktigt grann och Kurre gör sig alltid bra på bild. Många fina bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-10-28 10:00
Hej! Jag gillar dom 'mustiga' färgerna som man ser just nu, och gärna med lite underexponering så man anar de mörka tiderna nu.. det blir fint! Kurre och Steglitserna kan man lite på, varje höst känns det som! Steglitserna gillar dom här tistlarna från oktober och framåt.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fin serie. De två bilderna på den stora lönen var vackrast tycker jag, fint med steglits också. Jo det blir snabbt mörkt nu, men vi har också kommit till den tid där du kan fota soluppgången. ;)
Svar från ehrsa 2020-10-28 12:27
Hej! Håller med om Lönnen! Vackert med den svarta stammen mot det gula.. Årsta holmar och Årstaviken i bakgrunden där, det fallande lövet var en 'bonus' jag såg i datorn hemma.. Steglitser är fint, det är nu och framöver jag brukar kunna se dom bättre.. men endast en individ denna gång! Ser ingen soluppgång nu heller.. det är mestadels mulet! :-/ Tack! Peter.
Hälsn!
Mycket vackert, löv/höst/träd bilderna var extra fina. Ekorren likaså och visst är det vinterpälsen som dyker fram nu :)

Ja nu är det lite högre iso som gäller ett tag framöver. Men än så länge så finns det ju vackra löv kvar som förgyller vardagen :)
Svar från ehrsa 2020-10-28 12:34
Hej! Jag gillar nog de här lite dova och mörka färgerna som är nu lite bättre än de tidigare 'grälla' färgerna.. men smaken kan nog variera också Det blir aldrig tråkigt i alla fall! Ja Kurre hade fått en grå vinterrock nu, det var uppenbart! Trevliga och rätt så förtroliga Ekorrar här i närområdet, dom får ju en del mat också bland 'kolonistugorna' här.. Det är käk som gäller både för ekorrar och örnar.. och 'Major'.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2020-10-28 17:27
Hej igen jo men visst kan det bli riktigt fint nu där ute och jag gillar ju extra mycket när solen bryter fram bland de tunga molnen :)

Vad trevligt, då är det ju kompisar du får fota :)
Och visst är det så korre som örn som Major hehe :)
Fina höstbilder. Jag gillar speciellt bilderna på lönnarna och deras mörka stammar. Kul med steglitsar också.

Hälsingar Jörgen
Svar från ehrsa 2020-10-28 12:35
Hej! Håller med, både Lönnarna och Steglitser blev favoriter.. Tack! Jörgen.
Hälsn!
Det var en grann höstsvit som gläder! Och bilden med det hjärtformade lövet som faller är värd en applåd! 👏
Svar från ehrsa 2020-10-28 12:39
Hej! Ja, det är fint med dom här lite mörka och dova färgerna som finns nu, kanske med lite 'underexponering' dessutom.. Det där fallande lövet blev en 'bonus' som jag såg först hemma vid datorn.. :-) Lövet föll fint med den svarta stammen som bakgrund! Ibland har man lite tur.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Verkligt fina höstbilder från din närmiljö. Ekorren på staketet tycker jag är fantastisk men de andra bilderna ger helheten och höststämningen till hela inlägget. Steglitser är ju heller aldrig fel.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-10-28 12:50
Hej! Jag gillar de här lite mörka och dova färgerna som finns just nu, innan löven snart trillar av.. Med lite underexponering så blir det fin höstkänsla även om solen inte råkar skina! Ekorren satt där och bedömde mig ett kort litet tag, sen kom den hoppande på staketet mot mig, men dom bilderna blev tyvärr suddiga, det var lite 'hög-ISO' läge där.. tror jag hade för långsam slutartid också.. Blev glad att se en Steglits på Tisteln där, det betyder att dom har hittat dit och förmodligen går att hittas där igen.. Det är lite bland 'Hasse hare' omgivningarna.. Honom har jag inte sett än sedan i våras.. Tack! Lena.
Hälsn!
Bara att njuta . Från broar ena dan till natur runt knuten en annan. Du berättar verkligen med din kamera.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-10-28 22:24
Hej! Ja, det växlar med motiven.. :-) I stan händer det saker hela tiden, man hinner knappt med.. Man får nog ta lite semester framöver.. Visst ja, det är ju så man har det mest hela tiden.. Tack! Bengt. Vi får fortsätta hålla avstånd, kanske gå över till ett kort tele!
Hälsn!
Korren på staketet och Steglitsen får dela på förstaplatsen..Det gäller tydligen att se opp var den sätter klorna bland alla stickor och taggar....fina höstfärger för övrigt..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-10-30 13:18
Hej! Håller med, dom är fina! Steglitserna brukar kunna ses på dessa speciella tistlar varje år under en period nu, hoppas det är så även detta år.. Kurre kan man möta lite när som helst här.. efter att den första bilden togs så kom den hoppandes mot mig på staketet där, men jag lyckades inte få till fokus under dess ystra språng.. det är ju så det ofta är! Tack! Gunte.
Hälsn!