Att spegla det jag gillar.

Lite Djurgårdsbilder..

***

Och det är bilder tagna i Stockholm i förra veckan, de flesta bilder är tagna vid Isbladskärret där Hägrarna dominerar även om det hittills inte varit nån mängd av dem jämfört med tidigare år, kanske den korta men intensiva vintern i år gick hårt åt dom..

Promenaden gick via Gärdet..

***

Sånglärkor sågs och hördes frekvent..

 

***

Första Blåsipporna för mig, det brukar ofta vara just här vid Djurgårdsbrunnskanalen..

***

När jag närmar mig Isbladskärret så börjar också Hägrarna dyka upp, just här nära kanalen så häckar dom bl.a. i ett Lärkträd..

***

Vid Isbladskärret Så finns de flesta 'fågelsjöarter' men inte de mer 'ovanliga' än.. Vad gäller gäss så var det Grågäss och inga Vitkindade gäss här än så länge.. först en Vigg..

                   

     

***

Och så klart finns det Gärdsmyg här.. speciellt utefter kärrets västra skuggiga partier..

     

Fotat med Z50 + TC 1,4II + 300 mm. PF = 630 mm.     Tack för mig!

Inlagt 2021-03-29 12:43 | Läst 1787 ggr. | Permalink
Fin miljö runt dammen med grågäss/vigg. Snyggt med skvättet runt grågåsen som startar. Kul med hägern uppe i träden, hade ett 20tal hägrar uppe i träden i Danmark en gång men det var så vått på ängen framför träden så det gick inte att ta sig dit, annars har jag inte sett deras häckningsplats så ofta. Fin serie, snyggt ljus
Svar från ehrsa 2021-03-29 13:35
Hej! Den har sina kvaliteter det här kärret, problemet är att den brukar torka ut för mycket om våren och sommaren är varm, och då lämnar flera arter.. Det här är den enda häckningsplats för häger som jag känner till, men som jag skrev så upplever jag att dom är färre i år.. vi får se framöver! När jag är här på eftermiddagen och fotar så är det oftast ett fint motljus, men vill man ha mer medljus måste man ju gå upp tidigt.. 😴💤 Tack! Peter.
Hälsn!
Jag gillar gässen med att skvätt i det härliga ljuset och att du alltid verkar hitta en gärdsmyg. Vi var där i lördags och jag håller med om att det var färre hägerpar än tidigare år, men det stod ett helt gäng hägrar i vassen och verkade inte ha ett bo att bygga på eller en partner. Det var dock en hel del tillförsel av pinnar till de befintliga bon där det bodde någon. De vitkindade gässen hade också anlänt och en snatterand. Det kommer några hägerbilder inom kort.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2021-03-29 21:41
Hej! Ja, Grågässen är kraftfulla med sitt sätt att 'bada', förmodligen finns det nån slags 'imponeringsfaktor' också i sammanhanget där.. Dom kör en show helt enkelt, och det blir extra fint i motljuset här! Vissa unghägrar här kanske inte är 'mogna' för häckning än, men det vet jag inget om.. Ska kolla framöver om det fortsatt är färre med Hägrar där, de brukar vara fler än så här, men det kanske strök med en del när vi hade tvåsiffriga minusgrader under en period, så kallt har vi inte haft under senaste årens vintrar.. Gärdsmygar tycks alltid finnas där utefter stigen på västra sidan, den här individen hörde jag sjunga tydligt i början på 'kärleksstigen' där, men det tog ändå tid innan jag fick syn på den.. så klart! Nästa gång jag tar mig ut på Djurgården så lär jag nog se Vitkindade gäss i mängd, det brukar vara så när dom första väl har kommit! Det kan ha funnits Snatteränder också när jag var där men jag såg ingen.. Roligt att ni också varit där, på helger kan man ta sig bort till 'Kruthuset' vid Hundudden, där man kan köpa fika, och sitta utomhus.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder! Kul att se fågellivet fyllas på i din trakter. Härligt inslag med blåsipporna.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2021-03-29 21:47
Hej! Ja, nu kommer dom, alla fåglarna vartefter.. man får vara glad så länge som man hinner med något så när.. Kanske är det som finast nu innan löven börjar slå ut på många lövträd, sen döljer sig många arter och man hör dom mest sjunga men det är ju fint det också! Blåsippa är viktig för att få in lite av vårkänslan! Tack! Johnny.
Hälsn!
Hej Jan.
Sikke en serie.
Jeg synes bedst om nummer 6 af de store med den knejsende Hägrar.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2021-03-30 10:11
Hej! Ja, det är en fin tid nu! Det händer snart lite för mycket, det går för snabbt med våren! Hoppas våren blir lite varmare än förra året, då var den kall väldigt länge! Jag fick plocka in balkongblommorna varje natt i flera veckor.. Tack! Erik.
Hilsen!
Fina vårbilder Det tackar man för.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2021-03-30 10:18
Hej! Ja, det händer mycket i naturen nu! Det brukar alltid kännas som det går för fort.. om en vecka börjar troligen Sädesärlor också att dyka upp här! Gissar att det kanske är sjösättning på Väddö snart.. 🚣🏻 🎣 🐟 Tack! Bengt.
Hälsn!
bassa 2021-04-02 02:46
Sedesärlan brukar komma den8 april. till Stockholm. Hur dom nu kan pricka rätt vet inte jag.
Ha det bra.
/ Bengt H.
Härliga hägerbilder i den här serien fågelbilder.

Hälsningar Jörgen
Svar från ehrsa 2021-04-03 10:19
Hej! Ja, det är lite trevligt med hägrarna vid sina bon så här också, vet inte om några andra platser dom häckar på än just här vid Isbladskärret! Men jag tycker att dom är färre i år än de brukar vara, men det kanske är en 'felobservation', får kolla framöver.. kanske den korta men ganska intensiva vintern i år gick lite hårt åt dom.. Tack! Jörgen. Glad Påsk!
Hälsn!
Verkligen vårstämning i bilderna! Nu är den äntligen på gång. Jag är svag för blåsippor och fotar dem varje år.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2021-04-03 10:23
Hej! Ja, Blåsippor är viktiga för att få vårkänslan! Själv har jag missat Tussilago i år men det kanske inte är för sent än.. Det har hänt att jag missat just dom vissa år när våren varit extra varm! Och våren brukar komma så snabbt när den väl sätter fart och det går nog inte att hinna med allt.. Tack! Bjarne. Glad Påsk!
Hälsn!
Jättefin serie! Grågässbilderna med vattenstänk är suveräna, precis som gråhägerbilderna. Gillar särskilt den som flyger, tror det är bild 6 bakifrån. Och gärdsmygen är inte lätt att få på bild, imponerad! Påskhälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2021-04-03 10:33
Hej! På eftermiddagarna blir det alltid ett fint motljus i bilder här, jag gillar det! Just 'stänkbilder' är tacksamt att få till då, och gässen plaskar extra mycket nu på våren, jag tror det ingår i parningsspelet och får dom att se lite extra kraftfulla ut.. Flygbilder med 'miljön' i bakgrunden blir ofta bra här har jag märkt, det är roligare än bara blå himmel.. På västra sidan av Isbladskärret finns det en hel del 'risiga' partier och man är nästan alltid garanterad Gärdsmygar där! Den här individen sjöng sin vackra vårsång rätt så frekvent därför var den rätt så lätt att hitta men var ändå svår att fota, den satt sällan still och det fanns mycket annat som fokus hellre ville fastna på.. Tack! Björn. Glad Påsk!
Hälsn!