Att spegla det jag gillar.

Symboliken finns ju dĂ€r.. đŸ‡ș🇩 🇾đŸ‡Ș

***

Förklarande text Àr egentligen onödigt.. HÀr fotat igÄr mÄndag pÄ Sergelgatan nÀra konserthuset i Stockholm med Nikon D750 + 300 mm. PF.

***

Sen gick jag ner till Kungsan och fotade körsbÀrsblommor.. som har ökat i antal sedan jag var hÀr för 1,5 vecka sen..

Tack för mig!

Inlagt 2022-03-29 13:03 | LĂ€st 824 ggr. | Permalink
Är det samma gjutform som anvĂ€nds till denna och den vid FN och det finns vĂ€l nĂ„gra till? Fint med flaggorna i bakgrunden. Fin körsbĂ€rsblomning, de tvĂ„ trĂ€d vi har Ă€r tyvĂ€rr sena sĂ„ det var ju en miss, den blommar i typ maj
Svar frÄn ehrsa 2022-03-29 14:37
Hej! Ja, det Ă€r samma 'pickadoll' i alla fall, okĂ€nt för mig om det Ă€r samma storlek dock.. Den finns nog pĂ„ fler stĂ€llen Ă€n vad jag kĂ€nner till, finns kanske i olika storlekar ocksĂ„. Den hĂ€r har tydligen stĂ„tt hĂ€r sen 1995.. Det Ă€r lĂ€ngre Ă€n jag minns.. 😇 Ja, jag sĂ„g att det fanns ett motiv dĂ€r med flaggorna i bakgrunden, men fick backa rejĂ€lt med 300 mm. och hĂ„lla kameran lĂ„gt för att fĂ„ in flaggorna i bakgrunden, och f/11 om jag minns rĂ€tt, och vĂ€nta in att flaggan stod rĂ€tt ut.. KörsbĂ€rsblommorna har ökat betydligt pĂ„ 1,5 vecka och lĂ€r fortsĂ€tta sĂ„ Ă€ven om dom bromsar in lite nu p.g.a. kyligare vĂ€der en period nu! Tack! Peter.
HĂ€lsn!
Lustigt att du kan ha symboler i rubrik. NÄn hÀr pÄ FS pÄstog att det inte funkar nÀr min sida fick felmeddelande och inte fanns.

I övrigt bra bilder och vackra blommor
Mvh
Svar frÄn ehrsa 2022-03-29 14:43
Hej! Med min Imac sÄ finns det massor av symboler att vÀlja bland, Àven vÀrldens alla flaggor ser det ut som, och dom visas vÀldigt fint i den fÀrdiga bloggen pÄ min Imac! Med min Àldre 17-tums HP dator med Windows 10 (den jag anvÀnder till bildredigering och inmatning av bilder med) sÄ syns inte flaggorna i rubriken alls, dÀr stÄr bara bokstÀverna UA & SE.. tyvÀrr! Tack! Nini.
HĂ€lsn!
niniz 2022-03-29 15:10
Ok min Àr rÀtt ny men har win10 och jag ser ju dina flaggor. Jag fick en sida att jag som medlem inte finns och skrev om det i en blogg Ä undrade. NÄgon skrev dÄ att felet ligger hos mig men det verkar inte sÄ. Ditt gÄr ju klicka upp...
Blev pÄmind nÀr jag sÄg din rubrik med symboler
Fridens
Svar frÄn ehrsa 2022-03-29 17:07
Hej Igen! Provade nyss med min bara 1 Är gamla HP 17-tums dator med Windows 11, men den kunde inte heller visa flaggorna i rubriken, dÀr stÄr ocksÄ endast UA & SE.. Lustigt att du ÀndÄ sÄg dom pÄ din dator med Windows 10.. Det gör inte sÄ mycket, jag 'surfar' nÀstan bara med min Imac, den Àr bÀttre till det Àr min erfarenhet..
Tack för info!
Hej Jan, fina bilder pÄ flaggorna och pickadollen.
KörsbÀrsblommorna var extra fina denna dag :)
Svar frÄn ehrsa 2022-03-29 17:20
Hej! Joakim. Ja, jag sÄg att det fanns ju ett tÀnkbart motiv dÀr nÀr jag kom gÄende pÄ Sergelgatan och sÄg flaggorna i vinden, det knepiga var att jag hade bara mitt fasta 300 mm. PF, samtidigt sÄ gjorde det att jag fick backa en hel del frÄn 'pickan', och det möjliggjorde ocksÄ att fÄ en bild med f/11 dÀr det dÄ gick att se att det ÀndÄ var flaggor dÀr i bakgrunden nÀr bilden togs, i lÄg stÀllning.. Och körsbÀrsblommorna blir bara fler, det Àr uppenbart nu! Tack!
HĂ€lsn!
Du har helt ret Jan - symbolikken er tydelig - gillas
Mvh. Erik.
Svar frÄn ehrsa 2022-03-29 17:25
Hej! Ja, det 'slog' mig nÀr jag gick dÀr pÄ Sergelgatan och sÄg den Ukrainska och Svenska flaggan svaja i vinden.. Och det gick att fota det hÀr ocksÄ trots att jag bara hade mitt 300 mm. pÄ kameran, men det gjorde ocksÄ att jag fick backa frÄn 'pistolen' sÄ att Àven flaggorna gick att se i bakgrunden i samma bild, med f/11.. Tack! Erik.
Hilsen!
Det blev mycket passande med de blÄgula flaggorna i bakgrunden. KörsbÀrsblommorna ser lockande ut men nu Àr det inte sÀrskilt trevligt vÀder och det blir kanske inte sÄ mycket bÀttre till helgen.
HĂ€lsningar Lena
Svar frÄn ehrsa 2022-03-30 12:12
Hej! Ja, jag tyckte mig se ett motiv dÀr nÀr jag kom gÄendes pÄ Sergelgatan, och fick syn pÄ flaggorna.. Lite knepigt dock att fÄ in det hela i ett fast 300 mm.. KörsbÀrsblommorna hade ökat sin blomning och verkar ha Ànnu mer pÄ gÄng, men troligen bromsar dom en del nu nÀr det blivit sÄ kyligt.. Fint Àr det i alla fall! Tack! Lena.
HĂ€lsn!
Snygga bilder pÄ bÄde revolvern och flaggorna mot den grÄblÄ bakgrunden och bildserien pÄ KörsbÀrsblommorna Àr mycket vackra
Ha det gott/Stig
Svar frÄn ehrsa 2022-03-30 12:17
Hej! Ja jag visste inte att man flaggade Ukrainskt utanför konserthuset, och att det dessutom gick 'i linje' med revolvern.. Lite knepigt bara att fÄ in allt i samma bild, men det gick.. KörsbÀrsblommorna Àr alltid lika fantastiska nÀr dom sÀtter igÄng, Àven om dom Àr rÀtt sÄ sena i Är.. Samma sort av KörsbÀrsblommor och trÀd har börjat blomma ocksÄ hÀr pÄ Bysistorget, utefter Hornsgatan ganska nÀra mig. Dom brukar börja blomma samtidigt! Tack! Stig. Ha det sÄ bra!
HĂ€lsn!
Ja de första bilderna talar för sig sjÀlv. Snyggt med flaggorna i bakgrunden. Ser ut att blomma pÄ fint nu körsbÀrsblommorna. Har ett stÀlle i mina trakter ocksÄ med denna blomma. FÄr ta och kolla till den en svÀng.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar frÄn ehrsa 2022-03-31 12:02
Hej! Ja, motivet dök plötsligt upp dÀr framför mig nÀr jag gick pÄ Sergelgatan, 'slumpen' gjorde att det hÀngde en Ukrainsk flagga i bakgrunden, just den hÀr dagen i alla fall..
Det sÄg ut som körsbÀrsblommorna allmÀnt har börjat röra pÄ sig hÀr nu, men gissningsvis sÄ bromsas blomningen upp nu nÀr kylan har kommit tillbaks, men vÄr Àr det ju ÀndÄ trots det! I Stockholm fick vi 'meteorologisk vÄr' (SMHI) redan i februari.. Tack! Johnny.
HĂ€lsn!
Önskar att det skulle rĂ€cka med symboler. Som Ryssland nu agerar skulle det definitivt kĂ€nnas tryggare med NATO-medlemskap, vilket förutsĂ€tter eget betydande försvar sĂ„klart. KörsbĂ€rsblommen Ă€r lika fin som alltid, just sĂ„nt vi behöver se mer av. UtmĂ€rkta bilder av hög kvalitet, sĂ„nt som vi Ă€r bortskĂ€mda med av dig! HĂ€lsningar/ Björn
Svar frÄn ehrsa 2022-03-31 12:16
Hej! Björn. Delar Äsikten om NATO, och jag har alltid velat att vi ska gÄ med dÀr liksom att vi ska vara medlem i EU.. Hörde nyligen (SR P1) att Àven Norge tycks vilja gÄ med i EU nu, det finns ju en viss 'trygghet' i det ocksÄ.. (för Norge). Ryssland (de som styr) har ju inte riktigt hÀngt med i dagens 'globaliserade' vÀrld och tycks leva kvar i andra vÀrldskrigets tidevarv.. och styrs av en psykopat, som hyllades av Trump för ett par veckor sen, som tyckte att han var 'genius'.. Tur att han inte styr USA lÀngre.. i alla fall!

KörsbÀrsblommorna i Kungsan kÀndes som dom var pÄ gÄng en hel del nu, men bromsas troligen av nuvarande kyla.. det kan nog vara bra sÄ blommar dom lÀngre istÀllet! Tack! Björn. Vi fÄr glÀdjas Ät de nya vÄrtecken som dyker upp vart efter, Àven om vÀrlden Àr i gungning..
HĂ€lsn!