Att spegla det jag gillar.

BlĂ„brun đŸŸŠđŸŸ« smet, eller Rödgrön đŸŸ„đŸŸ© röra.. Nu fĂ„r vi se!

***

Det blir intressant att se hur de blÄbruna nu ska lösa allt, för det Àr vÀl det dom har lovat.. klimatet, gÀngskjutningar elpriser m.m.. Den som överlever fÄr se..

Nya Riksdagshuset med det nu blÄbruna i styret.. fÀrdigbyggt 1905 och kanske har det varit viss brunsmetning tidigare, men det fÄr ni googla om sjÀlva..

**

Gamla Riksdagshuset pÄ Riddarholmen i Stockholm, undrar om det var bÀttre förr..? AnvÀndes frÄn 1834 och framÄt tills 'nya' stod fÀrdigt..

Fotat idag med Z50 + Z DX 16-50 mm.     Tack för mig!

Inlagt 2022-09-14 21:21 | LĂ€st 711 ggr. | Permalink
Tror molnen över bild 2 och 3 symboliserar lÀget.
Svar frÄn ehrsa 2022-09-15 09:40
Hej! Det fanns en viss 'hotfullhet' i dessa moln, faktum Àr att jag fotade just dom ocksÄ intill 'Gamla Riksdagshuset' men med mer moln i bild, men dom kom inte med i bloggen.. Ganska intressant ÀndÄ att se hur de blÄbruna nu lyckas framöver, det Àr lÀtt att gapa och kritisera mycket nÀr man inte sjÀlv har behövt styra.. Tack! MÄns.
HĂ€lsn!
MĂ„ns H 2022-09-15 09:59
Jag befarar att SD lyckas behÄlla soin outsiderposition, att SD kan fortsÀtta att gapa och kritisera utan att behöva axla ett synligt regeringsansvar.
Vackert ljus i bild 2 o 3. Vi fÄr vÀl se vad det blir av det, kommer troligen bli 4? Ärs brÄk mellan L och SD, sÄ det blir inte lÀtt att vara lÀrare i den klassen. Jag tror nog att Natoansökan och Turkiet kan lÀttas upp nu nÀr man kommer lÀngre bort frÄn inflytande frÄn V och PTK mm. Förr i vÀrlden sÄ drev den borgliga sidan en mer socialdemokratisk politik och socialdemokraterna en borglig, om det blir sÄ nu kan ju ocksÄ vara intressant att se
Svar frÄn ehrsa 2022-09-15 09:50
Hej! Ljuset var riktigt fint med molnen hÀr, fick vÀnta in en glugg i molnen lite sÄ att 'Gamla Riksdagshuset' blev belyst sÄ hÀr.. Ja inte fÄr dom det lÀtt i att styra Sverige, det fÄr vi nog rÀkna med! Bra tanke om Nato dÀr, det har jag inte tÀnkt pÄ.. men dÀr har du nog rÀtt! Det Àr vÀl det att SD Àr inte som andra partier (jÀmfört med förr, utan SD) med den bakgrund de har.. Det finns fortfarande mÄnga 'stollar' dÀr som visar upp sitt tryne med viss regelbundenhet.. Det hÀr kan bli en underhÄllande tid framöver.. SjÀlv har jag röstat pÄ Folkpartiet tidigare flera gÄnger, bl.a. eftersom dom tyckt att vi skulle vara med i Nato, och hÄrdnackat inte ville 'samarbeta' med SD, sen bytte dom strategi, sÄ ocksÄ jag.. Tack! Peter.
HĂ€lsn!
Är du mĂ„lare? /NE
Svar frÄn ehrsa 2022-09-15 10:45
He he, kan kanske bli.. tillsvidare 'mÄlar' jag med ljus, Ä dÀrför fotar ibland.. Tack! NE.
HĂ€lsn!
Trevligt med alla smÄ stugor ni har i stockholm ;) Tror nÀrapÄ att kÀvlinge centrum skulle rymmas i Nya..Trevliga moln, ljus och fÀrger....fÀrger ja, SkÄne Àr nu nÀstan helt lika gult som huset i bild ;)
HaD/Gunte..
MĂ„ns H 2022-09-15 21:38
@Gunte: Jag antar du syftar pÄ kartan med största partiets partifÀrg, SD har gult.
gunte 2022-09-16 12:11
Du antar precis rÀtt..
Svar frÄn ehrsa 2022-09-16 18:44
Hej! Gunte. Ja, 'stugorna' Ă€r rejĂ€la byggen.. Allt Ă€r nog byggt i sten av varierad sort, och Ă€r oĂ€ndligt mycket stabilare Ă€n regeringar.. Ja, kanske Ă€r det sĂ„ med KĂ€vlinge city.. Jag trodde det var 'torka' som gjorde SkĂ„ne gult, men sĂ„ var det inte alltsĂ„ 😀 Tack! Gunte.
HĂ€lsn!
Svar frÄn ehrsa 2022-09-16 18:46
Hej! MÄns, Tack för klargörande! Jag hade inte fattat det..
HĂ€lsn!
Riktigt snyggt det gamla riksdagshuset, gör sig vÀl i det ljuset mot himlen. Politik talar jag inte, hÄller mig sÄ lÄngt det gÄr frÄn detta av mÄnga skÀl. Kan sÀga, att jag förvÀntar mig inte speciellt mycket oavsett utgÄng och fortsÀttning.
Svar frÄn ehrsa 2022-09-16 18:54
Hej! Det var ett omvÀxlande ljus den hÀr eftermiddagen, det blev faktiskt rÀtt sÄ bra.. Brukar ocksÄ ligga rÀtt sÄ lÄgt med 'tyckandet' hÀr pÄ bloggen, det triggar ofta nÄgon och sÄ Àr ofta en onödig debatt igÄng.. Men den hÀr 'valutgÄngen' Àr ganska allvarlig.. För mycket hot och hat helt enkelt.. FörstÄr att Annie lÀgger av nu! Tack! Stefan.
HĂ€lsn!