Att spegla det jag gillar.

Varför inte.. 🌸🌸🌸

***

Tidigt.. visst, men kanske är det 'det nya normala'.. Körsbärsblommorna i Kungsträdgården i Stockholm blommar igen, och ovanligt tidigt dessutom! Förra vintersäsongen var dom sena och blommade inte förrän i mars i år, så som jag minns det nu.. Och året innan det så var det i januari som dom började sin blomning, men nu är det alltså redan i mitten på november..! Hösten har ju varit ovanligt varm med rätt så mycket sol i år, och det kanske triggar igång dom ännu tidigare än förr..? Så här är några bilder fotade idag med Nikon Z50 + Z DX 50-250 mm.

'Ur led är tiden'..     Tack för mig!

Inlagt 2022-11-15 19:27 | Läst 454 ggr. | Permalink
Oj det var lite bakvända världen men vackert är det verkligen!
Svar från ehrsa 2022-11-17 12:13
Hej! Ja, visst är det galet detta.. Men hösten har varit mild och bjudit en hel del på sol, sedan har nog de här Japanska körsbärsträden en genetik för att blomma tidigt med sig från Japan.. Januari och februari har dom ofta brukat börja blomma tidigare år, men mitten på november känns verkligen extremt.. Tack! Dan.
Hälsn!
Nej men det här var väl ändå på tok för tidigt. Men det har ju varit varmt så jag blir kanske inte så förvånad. De är fina men det känns lite galet.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2022-11-17 12:21
Hej! Ja, verkligen.. Helknasigt med Körsbärsblommor redan i mitten på november så här.. Vad är det som händer? Januari och även februari är dom annars 'kända' för att börja blomma något lite, det har jag själv visat i bloggar genom åren! De träd som har 'släppt' lös några blommor här är just de träd som står 'bäst till' för att få sol på sig 'längst' när den råkar visa sig, och det är närmast Hamngatan/Kungsträdgårdsgatan. Så sol och en hyfsad värme + växtens genetik med 'inbyggd' tidig blomning är väl det som drar igång det hela.. Tack! Lena.
Hälsn!
Otroligt, hoppas den sparar några blommor till våren också. Det är inte bra när blommorna och bina med vänner inte är i synk. Särskilt känsligt är det ju på våren när fruktträden blommor för tidigt
Svar från ehrsa 2022-11-17 12:29
Hej! Ja, det här var rekordtidigt! Jag brukar ju skriva nån blogg i januari eller februari när de första blommorna börjat visa sig, men det har aldrig förut varit innan årsskiftet.. Men det har också varit ovanligt bra väder den här hösten, mer sol än vad som brukar vara 'normalt'.. Och det verkar som de här Japanska körsbärsträden med sin genetik svarar snabbt på perioder med bra med sol! Men jag trodde aldrig att dom skulle kunna blomma innan årskiftet.. Har tyckt att januari varit extrem, nu är det 1,5 månad tidigare.. Kanske är det ett tecken på nått? Och dom brukar ändå komma med massor av blommor i april när dom alltid blommar som bäst! Tack! Peter.
Hälsn!
Instämmer, vackert men i tidigaste laget! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2022-11-17 12:35
Hej! Ja, det här är ju extremt knasigt.. Jag har tyckt att januari varit tidigt för blomning, så som jag brukat visa i bloggar under flera tidigare år, och nu blommar dom alltså 1,5 månad tidigare! Det är alltid samma träd och område i 'Kungsan' som släpper fram några blommor så här, och det är de träd som står så till att dom får mest sol på sig under soliga dagar.. Så deras Japanska genetik + bra med sol och en del värme sätter tydligen igång dom ganska snabbt, men jag trodde aldrig att dom kunde blomma innan årsskiftet! Tack! Björn.
Hälsn!
De där blommorna är säkert såna där klimatkramare, inget att bry sig om. Visa dem några adekvata diagram så kryper de säkert tillbaka och väntar på våren.

Ha det gott! /Thomas
Svar från ehrsa 2022-11-17 12:51
Hej! Thomas. Ja, inte är det några 'normala' Svenska körsbärsträd de här.. Jag har ju sett dom blomma i januari och februari tidigare år och även brukat skriva blogg om detta.. Men det här är ju 1,5 månad tidigare, det hade jag aldrig kunnat gissa! Snart kommer nog Tornseglarna också.. 😄. Som tur är så brukar dom ju blomma rejält varje vår ändå, trots 'tidigt uppvaknande' så här.. Ha det fint!
Hälsn!