Att spegla det jag gillar.

Första snön..❄️☃️

***

Det är ju alltid trevligt när årstiden bytt till vinterkostym tycker jag! Här har det kommit c:a 30 cm. tyvärr blöt snö, nu när det kanske har snöat klart för just denna gång.. Men i bilderna här är det knappt 2 dm. Och mängden snö tycks också variera en del i länet! Det är ju inga minusgrader här så det mesta töar troligen bort i kommande vecka, tyvärr.. Mitt närområde är ju Tantolunden på Södermalm i Stockholm för den som undrar, och det är där jag tog min promenad under söndagen när bilderna togs här, och tanken var att se hur eventuella fåglar har det nu när den första snön hade kommit..

**

Så här kommer en del bilder fotade med Nikon Z50 + F 300 mm. PF = 450 mm. brännvidd för 'ögonblicksbilderna', & Iphone 12 för 'översiktsbilderna'.. Börjar med 180° panorama hemifrån med vidvinkeln på '12:an'..

**

Här börjar promenaden bland kolonilotterna i mitt närområde..

**

Har sett genom åren vid större snöfall att Steglitser gärna söker sig till en sorts 'prydnadstistlar' när allting annat nu har blivit klätt i vitt, de tistlarna kan vara höga men har en stark och böjlig stam och kan böja sig ända ner till marken när blöt och tung snö faller.. men går inte av! Om snön töar bort så reser dom sig igen.. Vid röda pilen så fanns följande Steglits, knappt synlig..

       

       

**

Här är ett panorama i 180° från 'toppen' på Tantoberget där Julen tycks vara igång redan.. och sedan sett ner mot Drakenbergsområdet..

**

Det finns en 'aktiv' matning på södra sidan av berget där det ofta trängs småfåglar av alla sorter, kanske var det ännu trängre denna dag..

**

Bilder tagna utefter södra sidan vid kolonistugorna där..

   

**

'Murgrönemannen' har nog blommat klart nu..

**

Och nere vid Årstaviken så simmas det..

Tack för mig!

Inlagt 2022-11-22 13:03 | Läst 675 ggr. | Permalink
Hej!
Ni har definitivt mer snö än Kiruna C.:)
Dekorativa bilder på fåglarna. Har satt igång min fågelmatning men den ligger i skugga och vi har inte så mycket ljus att skryta med längre. Så det blir vad det blir när man fotograferar.
Ha det så gott i vintern.
Mats
Svar från ehrsa 2022-11-23 12:32
Hej! Mats. Oj, det är lite 'omvända världen då, det borde ju vara tvärtom.. Men snön här håller på att slaska bort nu känns det som, tyvärr! Man får använda 'hög-ISO' om det inte finns snö.. det hjälper en del.. Ser fram mot 'perfekta skidspår' i dina bilder, nån gång framöver! Tack!
Hälsn!
Trevliga bilder från ett vintrigt Stockholm. Extra kul med steglitsarna.

Hälsningar Jörgen
Svar från ehrsa 2022-11-23 12:39
Hej! Ja, visst är det ändå trevligt med en del snö den här annars så mörka årstiden! Synd bara att det inte är minusgrader här, så det lär troligen försvinna inom kort.. tyvärr! Steglitser är fina och kul att dom/den fanns precis vid en sån växt som jag förväntat mig, som ett slags 'mönster' vid just sån här väderlek.. Har annars inte sett någon fågel där på hela hösten! Det tycks som det bara är Steglitser som har en näbb som passar för att hämta ut fröerna bland alla taggarna där.. Tack! Jörgen.
Hälsn!
Det var ju väldigt vintrigt, kom faktiskt lite här också så jag hade en liten tur igår för att dokumentera innan den försvinner.
Svar från ehrsa 2022-11-23 12:47
Hej! Ja, det blev i alla fall en 'liten' snösmocka, men ändå inte samma kaos som i november 2016 här, när det kom mera snö och på kortare tid dessutom! Men nu håller det på att töa bort, det är inga minusgrader ens på nätterna tyvärr.. Men det kan nog komma fler snökanoner igen om det blåser ända inifrån Finska Viken och sedan västerut.. Havet är inte riktigt nedkylt än, och bildar mycket moln med fukt som blir rejält med snö här! Tack! Peter.
Hälsn!
Det ser ombonat och mysigt ut i Tanto när det snöat så pass mycket. Jag känner ingen att du brukar visa steglitser i dessa stora tistlar. Vi hade fullt ös i våra foderautomater när det snöade som värst.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2022-11-23 12:56
Hej! Det blir som ett större duntäcke över allting.. det blir verkligen fint och dessutom så mycket ljusare! Men nu verkar det töa bort tyvärr.. Steglitserna gillar dom här speciella tistlarna, men de senaste 2 åren så har dom inte suttit mycket alls på dessa växter.. okänt varför? Dom brukade förr vara ofta på dessa tistlar, varje dag i ett par veckor var inte helt ovanligt.. Men senaste 'snösmockan' i november 2016 så var det bara vid denna typ av tistlar som dom verkade hitta mat! Kul med fröautomater, och visst var det trängsel där.. Tack! Lena.
Hälsn!
Härlig vinterserie! Allt från stadsmiljö till fina Steglitser :)
Där badar hon ja, känns kallt hehe
Svar från ehrsa 2022-11-23 13:11
Hej! Ja, det blir fint när det plötsligt kommer hyfsat med snö så här, det gillar jag! Synd bara att mycket tycks töa bort nu.. Tuff kvinna också som faktiskt låg och simmade lite.. Man kanfå se mycket bara på en liten promenad i närområdet så här! Tur att kameran oftast är med.. Tack! Joakim. Hälsn!
Det var fina vinterbilder från kolonien i Tanto och extra roligt att få se Steglitser igen det var omkring jul 2021 som jag fick besök av flera stycken vid fågelmatningen hoppas att de återkommer i år också men min fågelmatning gick sönder när äppelträdet brakade itu men jag får hänga upp fröautomaterna i grenarna tillsvidare, det var ju väldigt mycket småfåglar vid matningen på din promenad, och avslutningen med en som inte var rädd för vatten var också kul att se
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2022-11-23 13:17
Hej! Ja, äntligen kom det en del snö! Det blev ljust och fint, men töar nog bort just nu tyvärr.. Steglitserna är ju väldigt fina och tycks uppskatta dessa 'prydnadstistlar' just när det är en hel del snö som här! Ja, du får försöka sätta upp fågelmatarna igen, dom förnöjer tillvaron för alla, även för en ev. Sparvhök.. Ja kul också med vinterbadaren här, 'dom' är inte helt ovanliga här.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!