Att spegla det jag gillar.

Vårkänslor på 'Strömmen'..

***

I det här fallet så är det vid 'Norrström' i Stockholm som bilderna här har tagits, under en fin eftermiddag i förra veckan. När man ser sjöfåglar obekymrat komma surfandes medströms på små isflak från Riddarfjärdens rämnande isar och Sångsvanar som flörtar med varann, då är våren nära.. eller redan här!

**

Sothönor gillar att stå på flak..

 

**

Sångsvanar på grynnan nedanför Operan..

     

     

**

'You talking to me'..

Fotat med Z50 + F 300 mm. PF = 450 mm.     Tack för mig!

Inlagt 2023-03-21 12:43 | Läst 766 ggr. | Permalink
Ja varför simma eller springa på vattnet när man kan hoppa på en is uber, hoppas bara strömmen går åt rätt håll.
Trevliga svanbilder i fint ljus, det verkar vara ömsesidigt omtyckande här.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2023-03-21 21:33
Hej! Javisst, naturen har väl alltid rätt tror jag.. Strömmen leder ut mot skärgården så småningom men då lär isen ha smält! Svanarna var riktigt fina mot varann här, däremot är dom ofta lite 'bitska' mot Knölsvanarna närmare den matning som finns här, men utanför bild.. Tror det här paret är de som ibland häckar i Isbladskärret ute på Djurgården, ibland kan de vara fler här, som troligen då är tidigare ungar från det här paret..(?) Dom är vana vid människor och nästan lika 'orädda' som Knölsvanar! Tack! Gunte.
Hälsn!
Det var ett väldigt vackert isflak, det var det första jag såg. Fina bilder på svanparen också
Svar från ehrsa 2023-03-21 21:40
Hej! Ja, is är fint, även flaken som kommer drivande med fågel så här.. Det ser rätt kul ut! Svanarna var jättefina, med stor ömhet mot varann.. trevligt att se! Troligen 'Djurgårdssvanar' som ibland häckat i Isbladskärret är min gissning, ibland är dom fler än bara det här paret, det kan då vara ungar från tidigare år, en gissning det också! Tack! Peter.
Hälsn!
Smart sothöna, lika bra att passa på att surfa lite innan det blir för sent.
Och vackra romantiska bilder på dom fina svanarna.
Härlig tid vi går till mötes nu.
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2023-03-21 21:47
Hej! Ja, fåglar är nog inte så dumma.. dom kan vara listiga och anpassar sig till de omständigheter som finns! Svanarna här var jättefina, och inga konkurrerande individer fanns det den här eftermiddagen, men ibland är det fler Sångsvanar, upp till 9 individer har jag sett här.. nära fågelmatningen vid Norrström. Hoppas våren blir fin i år, den har varit rätt så kall i ett par år nu.. Tack! Ing-Marie. Hälsn!
Återigen ett vackert och ömsint sångsvanepar. De behöver inte vara så högljudda och stöddiga när det bara är ett par tillsammans.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-03-21 22:00
Hej! Sångsvanar är fina, det verkar som dom har starka band till varann.. Här fanns inga 'konkurrenter' alls just den här dagen, men ibland har dom varit 9 individer här samtidigt.. Närmare matningen så brukar Sångsvanarna dela ut en hel del 'tjyvnyp' till Knölsvanarna.. men inte den här dagen vad jag kunde se, dom var mer upptagna av varann! En fin tid, känns som det händer mycket nu och framöver om våren blir 'bra'.. Vi får se! Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder på svanarna... och sothönan!
Tror att våren är här!

/Lena :)
Svar från ehrsa 2023-03-22 11:03
Hej! Ja, visst är våren här.. även om den tvekar lite.. Svanarna här visar nog att vi inte behöver tveka om just detta! Isflaken som driver förbi fågelmatningen här är lite kul, allt som oftast hoppar det upp fåglar som låter sig driva med.. lite som att det också är trevligt.. Tack! Lena.
Hälsn!
En härlig serie med mycket vårkänsla. Särskilt på svanarna som ser ut att trivas bra där.
Sothönorna på isflaken gillas ju såklart, surfandes på isflaken :)
Svar från ehrsa 2023-03-22 11:08
Hej! Ja, nu måste ju våren vara här.. Både Sångsvanarna och 'isflakssurfningen' här gör det uppenbart för oss betraktare.. Snart klagar man väl på att 'allting går för fort', man hänger inte med! Men så ska det ju vara.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Snyggt fångade bilder på sångsvanarnas kel och lek i solskenet! Känns som vår nu. Kul med surfaren.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2023-03-22 19:37
Hej! Ja, visst var dom fina mot varann! Kul att se sånt här så bra även i en 'storstad'.. nåja! Här slapp dom konkurrens från andra dessutom, även om det ibland kan ses några fler här.. men inte denna dag! 'Surfare' på flak finns det här så fort det kommer isflak glidande från Riddarfjärden, tror dom gillar det! Tack! Johnny.
Hälsn!
Sothönorna får också roa sig med att surfa på isflak i strömmen, det gillar jag. Sen blev det riktigt bra med de flirtande svanarna, ljuset ligger alldeles perfekt.
Svar från ehrsa 2023-03-22 19:44
Hej! Vårtider när Riddarfjärden släpper sin is så här gör besök här lite extra kul, vissa år kan ju isflaken vara lite rejälare än nu och fåglarna kan nästan knuffas undan.. men här var det lite lugnare, och jag tror en del individer t.o.m. gillar det! Sångsvanar är tydligt 'fina' med/mot varann det är uppenbart här.. Ingen trängsel för dom heller, som vid kända svansjöar! Tack! Stefan.
Hälsn!