Att spegla det jag gillar.

Abstrakta..

Så blir gärna bilderna när jag kör med lägsta möjliga ISO (160), minsta möjliga bländare (16) och en slutartid på mellan 1/5 - 1/10 sek. Här på min Nikon 1 AW1 med en vidvinkel motsvarande 18 mm. på FF, allting fotat i RAW. Platsen är Strandvägens början i Stockholm. Allting blir väldigt överexponerat i solsken, men det går också att ta fram en del detaljer i RAW filerna..

Cyklist..

Fordon..

Flanörer..

Tack för mig!

Inlagt 2017-05-22 22:02 | Läst 2435 ggr. | Permalink
Mycket fina abstrakta betraktelser Jan..sånt gillar jag.
Mv/Gunte
Svar från ehrsa 2017-05-22 23:27
Hej! Ja, det är lite kul att se vad man kan få ut ur en kamera när man kör lite manuella inställningar.. ihop med panoreringar i det här fallet.. lyckas man kan det bli rätt snyggt, nästan som en lite galen målning! Tack! Gunte.
Hälsn!
Läckra färger! Påminner lite från några amerikanska tecknare på 70-talet.. dvs modernt industri och försvann i kort tid tror jag. Fina bilder! det gillar jag. Ha de gott Lasse
Svar från ehrsa 2017-05-22 23:31
Hej! Testa med din Canon, gärna med vidvinkel. Minsta bländare och 1/5 sek och lågt ISO, och panorera mot någon nära cyklist eller gående eller fordon, försök följ något som rör sig medans du håller avtryckaren nedtryckt.. Kör gärna endast 'höftskott'.. Du kommer bli förvånad..! Tack! Lars Ove.
Hälsn!
Läckra och lekfulla bilder!
Svar från ehrsa 2017-05-22 23:33
Hej! Lena. Ja, ibland måste man prova att busa lite med kameran.. Det blir ju faktiskt rätt kul bilder! En del bättre än andra så klart, det är ju i stort sett 'höftskott' det handlar om.. Tack!
Hälsn!
Mycket trevliga och annorlunda bilder. Kör du med stativ?
(Stephen
Svar från ehrsa 2017-05-22 23:38
Hej! Tack så mycket! Stephen. Nej, inget stativ utan bara 'höftskott'.. Försöker bara följa ett motiv som rör sig, på ren måfå! Det som ändå råkar ha blivit skarpt i bilderna har jag tydligen råkat följa exakt i deras rörelse.. En 'panorering' helt enkelt..
Hälsn!
Det här blev ju riktigt intressant och läckert. Gillar nog de första "mest" abstrakta bäst men det är en bra kollektion rakt igenom.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-05-23 18:33
Hej! Ja, lite spännande att testa detta med min lilla lätta kamera, men det märks att mina FF kameror har betydligt bättre 'DR' än den här lilla kameran.. Det finns inte så mycket att hämta i RAW filerna jämfört med när jag gör samma med de större kamerorna! Men även den lilla kameran duger till mycket! Tack! Lena.
Hälsn!
Härligt lyckat experiment! Måste själv testa vid tillfälle.
Svar från ehrsa 2017-05-23 20:58
Hej! Ja, testa! Det blir ofta mer effektfullt än man tror.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Jättefin serie är det! Kreativt och bra utfört! Det har blivit en alldeles egen känsla i bilderna också därför att du låtit dom vara så överexponerade. Roligt att se/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-05-23 21:05
Hej! Och sanningen är att det inte går att få mindre överexponering med den kameran och det objektivet.. om man håller sig kring 1/5 sek exponering! Bländaren är inte mindre än f/16 på det objektivet heller.. Och ISO är inte lägre än 160.. så det går inte att undvika den överexponeringen.. Använder man kortare slutartid så blir inte rörelseeffekten lika 'bra'.. Men RAW formatet tar fram lite mer i bilderna i alla fall.. Det är rätt kul att man kan få fram såna här bilder direkt ur kameran, utan nån slags 'effekt' i bildbehandlingen efteråt! Tack! Björn.
Hälsn!