Att spegla det jag gillar.

Allt är design..

Moderna fastigheter skiljer sig en del från fastigheter från förr..

Tror nog jag gillar fastigheter från 'förr' lite bättre.. Bilderna tagna i Solna nära 'Friends' och Råstasjön.  Tack för mig!

Inlagt 2016-02-25 10:27 | Läst 2720 ggr. | Permalink
Men jag gillar det! Tycker att nutida design är spännande och inte så stelbent. Vacker? Ja, på sitt sätt. På ett ful-snyggt sätt. Det berör i alla fall.
Gillar dina bilder!!!! Vilken härlig explosion i färg och hmmm räta linjer... :)
Svar från ehrsa 2016-02-25 19:34
Hej! I det här 'förtätade' nybyggda området där det inte finns några gamla fastigheter så fungerar det, allt är ju lite 'crazy' i arkitekturen där.. så här är det helt ok, det kan jag hålla med om! Det är värt ett besök även om man inte går in på jättegallerian där. Lätt att ta sig dit med pendeltåget bl.a. eller tvärbanan, så även T-bana till Solna. Tack! Lena.
Hälsn!
Ruskigt snygga bilder. Jag älskar ju fasader, fönster, dörrar och liknande. Väldigt fint i färg.
Svar från ehrsa 2016-02-25 19:36
Hej! Ingemar. Ja, färger och diverse linjer och annat finns det gott om där, inga blygsamheter där inte.. Det är faktiskt sevärt, ihop med flera andra byggnader där! Tack!
Hälsn!
Raka linjer och mycket färg blev väldans bra på dina bilder!
Svar från ehrsa 2016-02-25 22:09
Hej! Tack Dan! Det finns en hel del fastigheter som sticker ut i det här området.. inte minst i färgsättningen! Det är faktiskt värt ett besök, och gärna en solig dag..
Hälsn!
Häftig serie med dom hårda, klara färgerna. Antar du använt tele, i varje fall på vissa, gillar det där hoptryckta perspektivet som det ger, som i första bilden!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-02-26 22:19
Hej! Visst sticker dom ut dessa byggnader och färgglatt är det! Du borde ha vägarna förbi nån gång där, med kameran! Här vid Friends arena och Skandinaviens största 'galleria' finns det en hel del spännande att fota. Och så finns ju Råstasjön där också.. Den förstas bilden är tagen med 200 mm. telezoom, och sedan även upp till 330 mm. Tack! Björn.
Hälsn!
Ibland håller jag med dig, men däremellan så tycker jag att de nya är väldigt spännande också.
Fast det beror ju på var de byggs, de för inte tränga ut de gamla med karratär.
Svar från ehrsa 2016-02-27 08:29
Och där håller jag med dig.. Det får inte tränga ut det gamla för mycket! Här vid Friends så är det ju bara nybyggt, så det känns som det fungerar här! Tack! Margareta.
Hälsn!
Hej Jan, fina bilder! Nya byggnader kan vara fina men sekelskifteshus är nog ett strå vassare, speciellt interiört med platsbyggda kök, kakelugnar, stavparkett och 3,60m i takhöjd :-) En ny byggnad som jag tycker är riktigt snygg är Aula Medica ritad av Wingårdh. Men den byggnaden hade inte kommit till sin rätt om den uppförts bland sekelskiftesbyggnader i innerstan. Var sak har sin plats :-) även en byggnad. Kolingsborg på slussen fick en "konstnärlig utsmyckning" innan den revs, en i mitt tycke utsmyckning som skars sig med omgivningens utseende. Men jag kanske bara börjar bli gammal och gnällig... :-) / Ciao de Bertil
Svar från ehrsa 2016-02-28 21:25
Hej! Jag tror att jag delar allt du säger här! Ute vid 'Friends' kan man bygga sådana här byggnader utan att det stör, allt är ju ändå nybyggt där.. men tänk om det byggdes så i Gamla Stan.. Jag är nog också gammal och gnällig.. :-) Tack! Bertil.
Hälsn!
Tack till dig...jag gillar bilder tagna så här..
Linjer på olika håll ....så dessa härliga färger ger glädje
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-02-29 11:28
Hej! Gun-Inger. Sådan här djärv arkitektur förstår jag att du gillar, den är ju nästan som modern konst med starka färger! Och här där det mesta är byggt med lite extra utsvävningar borde tilltala dig! Bilderna är tagna med ett telezoom. Tack!
Hälsn!