Att spegla det jag gillar.

Almanackan säger vinter..

Den ljuger.. det är uppenbart! Idag är det trettondagen, man borde ju se nått tecken på vinter.. jag gjorde inte det under min promenad på Gärdet i Stockholm, och utefter Djurgårdsbrunnskanalen..

Gärdet.. med sina skidspår..

T.o.m. 'salongsbåtarna' är fortfarande igång..

I Isbladsviken finns en del fåglar, här Storskrak och Vigg.. även Gråtrut!

Några Brunänder likaså.. dom finns nästan alltid här..

Sen mulnade det på, och jag åkte hem..    Tack för mig!

Inlagt 2018-01-06 21:25 | Läst 717 ggr. | Permalink
Ser ut som en dag i mars kanske? Vacker båt är det, mitt i vintern..../ Björn T
Svar från ehrsa 2018-01-06 22:12
Hej! Ja, visst är det märkligt.. bilder tagna idag.. såg nyss skillnaden mot dina fina vinterbilder i Ljungåsen! Det är så jag vill ha i någon månad i alla fall.. Tack! Björn.
Hälsn!
Bra att du inte klampar runt i skidspåren Jan.. ;)
Kanalen är vacker..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-01-07 00:03
Hej! Ja, man får se upp så man inte förstör för 'rullskidåkarna'.. antagligen.. Kanalen blev extra fin idag med den här vackra gamla salongsbåten.. Undras om det kanske dracks lite punsch i den..
Tack! Gunte.
Hälsn!
Man kan ju nästan tro att du letat i någon Aprilmapp när man ser dessa bilder :-)
Skyltbilden var ju rolig.
Men lite snö kan ni väl få i alla fall så det blir nån rättvisa :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-01-07 00:07
He he, det stämmer! Känslan kunde lika gärna ha varit i April.. Det kanske var 'rullskidspår' som menades.. ;-) Ja, snart borde det få komma lite snö här också, som får ligga kvar ett tag! Annars börjar det snart kännas som om det kvittar.. då kanske det snart 'kvittrar' här istället.. Sånglärkor kan ibland komma redan i februari om vädret är 'nådigt'.. Vi får se! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Fina bilder! Håller med, saknar snön här i Stockholm. Hoppas vi får lite innan vintern är helt slut.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-01-07 11:45
Hej! Ja, visst är det lite konstigt att det hittills inte vill bli någon vinter, bara små korta 'provsmakningar' av lite snö.. Jag vet att om det fortsätter så här ett par veckor till, då börjar det nästan kännas som att man inte vill ha någon snö längre.. Då vill man ha en tidig vår istället.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Det ser inte ut som januari men än finns det tid för lite vinter. Vi har rimfrost och sju grader kallt, men ingen snö. Fina båtar men det är nog inte så mysigt att vara ute på vattnet så här års.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-01-07 11:54
Hej! Visst kan det bli vinter än, absolut! Vintrarna -86/-87 var brutala och jag tror inte att dom kom igång förrän efter nyår nån gång.. Minns också 1994 då åkte jag ut till 'Tärnskär' i ytterskärgården i januari med min lilla båt, 5 veckor senare så åkte jag Långfärdsskridskor dit.. tror jag var där 5 gånger under en två veckors period med olika kamrater, sen dess har jag inte åkt skridskor dit, och numera kommer det inte heller att ske även om isen skulle ligga fin.. Här var det -5° i morse, det kanske är kallast hittills i vinter? Båten här kanske har värme, kanske vedeldat t.o.m.. men man ser ingen rök.. eller så dricker man lite varm punsch där inne i salongen.. :-) Ha det bra!
Hälsn!
Första bilden är lite att skratta åt, och salongsbåten ser väldigt fin och spännande ut, det lär väl finnas kundunderlag för den i en miljonstad.
Svar från ehrsa 2018-01-07 16:40
Hej! Ja, man fick vara försiktig med dom där skidspåren.. man vill ju inte förstöra.. :-) Tror säkert att den fina gamla båten har en hel del bokningar! Det är nog inte helt fel att åka en runda runt Djurgården och samtidigt kanske dricka lite varm punsch i goda vänners lag.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Det var dåligt med vinterkänslan där, men fint ändå! Fint med den vackra båten som glider fram så fint i kanalen.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-01-07 16:44
Hej! Vet inte om jag har sett den här fina gamla båten tidigare, verkar vara en riktig pärla och kul att den även används nu i januari! Vinterkänslan fanns inte, men det var ändå skönt ute, och lättpromenerat utan halka och snö.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Härlig rubrik här som verkarr stämma:) Fina bilder som i denna årstid ger en känsla av vår! Vilka kontraster i vårt avlånga land!:) Ha det/Per
Svar från ehrsa 2018-01-08 16:14
Hej! Sverige är fantastiskt måste man ju säga! Det finns verkligen variation i detta land.. Men det är fint det också! Det blir säkert nått rejält snöfall framöver, det brukar vara så.. möjligen så kanske man upplever vintern som lite kortare i år, det gör inte så mycket i så fall! Tack! Per.
Hälsn!