Att spegla det jag gillar.

Ännu en fin 'vårart' har anlänt!

Gick förbi Norrström på Strömbron i Stockholm idag under sena eftermiddagen, endast iförd min 'lilla' Nikon 1 AW1 med en vattentät 'standardzoom' motsvarande 30 - 75 mm. på en FF, detta eftersom det var ett sånt väder idag.. Ja, kläder hade jag ju också förstås.. :-) Då dök dom plötsligt upp.. Tärnorna! Dom gör mig extra glad varje vår, tillhör en av 'milstolparna' på vårens utveckling, i mitt tycke! Gillar nog dom mest bland vitfåglarna.. Det här är Fisktärnor, Silvertärnorna som är så lika kommer om någon månad eller två.. dom har längre resväg, ända från Antarktis..

Fisktärnorna på Stockholms ström idag.. Undrar om Kungen såg dom.. eller såg Riksdagsmännen dom..

Alla bilder togs enligt principen 'grovriktat höftskott' fast lite högre upp än vid höften..           Tack för mig!

Inlagt 2017-04-20 19:52 | Läst 262 ggr. | Permalink(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härligt! Tärnorna gör kungligt besök i kungliga huvudstaden, nu tror jag att de kommit hemmavid också, får åka och leta vid tillfälle på deras vanliga plats.
Svar från ehrsa   2017-04-20 21:08
Hej! Ja, detta hade jag inte förväntat mig, blev rätt överraskad, men jag har inte riktigt koll på när dom brukar dyka upp.. Men förvånansvärt ofta är det just utefter Stockholms kajer vid 'strömmen' som jag först brukar se dom! Kändes bra! Ja, då borde dom ha kommit även hos dig, absolut! Tack! Stefan.
Hälsn!
Håller med, Tärnorna är ett säkert "våren är här" tecken! Tycker också om de, är så gracila i sin flykt.
Mvh Stig
Svar från ehrsa   2017-04-20 21:12
Hej! Visst är det så, ser man tärnor då har våren kommit ganska långt.. En fågel som man blir extra glad att få se, som du säger en oerhört gracil fågel i sin flygning! En tuffing dessutom, om så behövs.. Tack! Stig.
Hälsn!
Tärnor gillar jag.
Dom är så läckra att titta på, speciellt då dom kommer med sin lilla fisk i munnen.
Fast jag har inte lärt mig se skillnad på dom.
ing-marie
Svar från ehrsa   2017-04-21 11:14
Hej! Visst är dom lite extra fina, det gäller allt från den lilla Småtärnan till den stora Skräntärnan, alla är lite extra trevliga att se, jämfört med övriga vitfåglar! Har fått en hel del neddykningar på mitt huvud genom åren av Silvertärnor, dom är stentuffa när man kommer för nära deras häckningar.. Sedan kom jag på att sätter jag ett par solglasögon riktade uppåt på hjässan så dyker dom inte längre.. Antagligen tror dom att det är mina ögon, och dom dyker inte så länge jag 'tittar' på dom..
Jag skiljer på dom två tärnorna genom färgteckningen på deras näbb! Silvertärna har en jämnt färgad röd näbb från basen till spetsen! Fisktärna har en mörk nästan svart spets, den mörka spetsiga delen på en Fisktärna verkar kunna variera lite i hur mörk det mörka är, och hur väl det syns.. Men är näbben bara röd så är det Silvertärna. Det finns även lite skillnad i fjäderdräkten, men det känns för svårt att lära sig tycker jag! De tärnor man ser nu är i alla fall Fisktärnor, det dröjer säkert någon månad eller mer innan Silvertärnorna kommer från sina övervintringsplatser vid Antarktis.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Trevlig bildserie på Tärnorna, jag lyckades för ett antal år sedan ta en bild på en Tärna i Bråviken annars har jag inte sett till dem och de finns definitivt inte här i Lindesberg.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa   2017-04-21 11:21
Hej! Jag är 100% övertygad om att du ser Fisktärnor nere vid 'Stora Lindessjön' eller utefter ån genom samhället, speciellt från nu och en tid framöver, nu när dom fortsatt är på flyttning! Borde finnas en del småfisk i vattnen hos dig! Bara ut och spana Stig, du kommer se exemplar även hos dig! Kan tänka mig området där ån övergår till sjö är extra intressant.. Det är bara att ta med fika och sitta och vänta på nån bänk där! Det skulle jag ha gjort.. :-) Det är i alla fall ett extra fint vårtecken! Tack! Stig.
Hälsn!