Att spegla det jag gillar.

April.. eller?

Sommarmoln på förmiddagen.. Härligt!

Hmm.. vad hände?

Sol närmast.. regn i mörka draperiet i mitten.. snö i det vita draperiet till höger.. allt på en gång.. April..

Tack för mig!

Inlagt 2017-04-27 13:01 | Läst 1741 ggr. | Permalink
Ja precis, upp och ner med vädret!
Svar från ehrsa 2017-04-27 19:01
Hej! Det blir svårt att klä sig när man går ut.. Kallt när solen skuggas, men varmt i solen.. Svaga vindar i solen, men när nederbörd närmar sig blir det dessutom blåsigt.. och blött.. Det blev en kortare promenad idag än tänkt, det var liksom inte skönt just då.. Sen när jag kom hem då klarnade det upp och vindarna är jätte svaga igen.. Antagligen lyxproblem.. Tack! Katarina.
Hälsn!
k.wos 2017-04-28 00:24
Haha Ja alltid fel kläder på, jag bor dessutom i ett område med många backar, så här det alltid kallt när jag ska ner för backen och alldeles för svettigt när jag ska upp.
Rolig omväxlande aprilvädret :-)
Svar från ehrsa 2017-04-27 19:04
Ja, det hinner aldrig bli tråkigt i april.. men omväxlingen i väder senaste tiden har bjudit lite för mycket på kyla tycker jag.. Jag vill gärna ha 'tvåsiffriga' grader när våren väl har kommit, sen kan ju nätterna vara kalla förstås.. Tack! Lars Ove.
Hälsn!
Lars Ove Pehrsson Koll 2017-04-27 21:12
Glömde inlägg: Vackert! Det dramatiska molnet. Jag har sett ifrån balkong
ungefär samma molnet men mindre idag.
Jan som gammal arkitekturfotograf måste jag gilla första bilden!
:)
De raka fina linjerna och upprepningarna med fönstren smeker mina ögon.
Ljuset är fint och molnen bäddar in de hårda byggnadskropparna på ett fint sätt.
Jättebra komposition tycker jag.
mvh/Dieter
Svar från ehrsa 2017-04-27 19:10
Hej! Den första bilden togs med 24 mm och det var väldigt vackert med de fortfarande ganska låga 'sommarmolnen', det blev sån fin kontrast mot det övriga som du säger! Bild två däremot togs med 14 mm rejäl vidvinkel, och dessutom 'upphöjd centrumlinje, därav de 'störtande linjerna', men jag fick med mycket mer himmel där.. sen blev det 24 mm återigen på senaste bilden, även om det var två olika objektiv på de båda 24 mm bilderna. Tack! Dieter.
Hälsn!
Ja, som Dieter fastnade jag också direkt för den första bilden. Den sticker helt klart ut. Väldigt trevlig att titta på!
Svar från ehrsa 2017-04-27 19:14
Hej! Det kändes hur fint som helst när man tittade ut mot den här himlen, lite sommarkänsla faktiskt! Även om det inte var så varmt.. men ljuset finns ju där nu! Bild två med 'störtande linjer' togs med 14 mm brännvidd, en rejäl vidvinkel.. den är bra om man vill få mesta möjliga himmel, men 'linjer' riskerar att luta mer än i verkligheten.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Man blir ständigt lurad från den första till den sista april, när det gäller vädret. Men det blev vackra moln.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-04-27 19:18
Hej! Du har så rätt! Just i år har april varit som den värsta fördom om hur april kan vara.. onödigt förutsägbar i mitt tycke.. Det finns ju exempel genom åren på när april bjudit på ett par veckors värmebölja också.. Tack! Stig.
Hälsn!
Snygg himmel, själv har jag krupit omkring bland ogräs idag, blå himmel, sol, fågelsång, grönt, för varmt för jacka. När livet är som bäst.
Svar från ehrsa 2017-04-27 19:21
Hej! Förmiddagen var jättevacker, den såg nästan sommarlik ut! Men sen blev det 'april' igen.. Och nu på kvällen är det åter hur fint som helst.. Ser fram mot att välkomna maj... Tack! Stefan.
Hälsn!
Det där vädret ser väldigt bekant ut.....Snyggt!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-04-27 21:20
He he, ja, jag tror vi hittar likvärdigt lite överallt under årets april.. nu får vi se fram mot maj, det kan inte bli sämre.. Tack! Björn.
Hälsn!
Arkitektur som är vacker och molnen gör sitt.
Det känns som romantik.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-04-27 21:45
Hej! Förmiddagen var verkligen fin, såg nästan ut som en sommardag med dessa fina moln! Men sen drog det igen och var rätt kyligt t.o.m.. För att återigen spricka upp och bli fint till kvällen.. så typiskt! Men snart är det maj! Tack! Gun-Inger. Hälsn!