Att spegla det jag gillar.

Årets 'vinterfågel' Gråsiskan.. + lite andra fåglar..

Det är så det känns när jag fortsatt ser dessa Gråsiskor som ibland även ses ihop med Grönsiskor, även om det hittills är rätt sparsamt med de sistnämnda.. Även Domherre finns med här, men dom har visat sig bara vid två tillfällen hittills i vinter.. Sen finns ju de fina Steglitserna också så klart, men dom finns här året runt.. och visar sig oftast bäst nu under vintern när dom äter fröna från olika buskar.. Fotat med 200-500 mm. i mitt närområde Tantolunden här på Södermalm..

En del med blandade fågelbilder här, de flesta tagna nu i december.. Koltrasten är antagligen den vanligaste fågeln här..

Blåmesen kommer inte långt efter..

Nere vid Årstaviken, straxt intill..

Skuggfåglar..

Björktrast, det är dom som äter upp alla äpplen nu..

Fåglar i rött.. Steglitsen finns här året om..

Domherren visade sig fint, och det är endast andra gången jag ser den här denna vinter..

Sen finns ju Gråsiskorna där..

I Alträden straxt intill fanns även några Grönsiskor..

Men ännu fler var Gråsiskorna.. kanske 100 st..

Solen hade redan gått ner på andra sidan viken..

Känd fågelprofil.. Sveriges nationalfågel, gillar också solnedgångar..

En större flock med 'kråkfåglar' flög över viken mot Liljeholmen.. innan det blev helt mörkt!

Tack för mig!

Inlagt 2018-12-15 21:58 | Läst 473 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Otroligt så mycket fint du har omkring dig där! Tycker serien blir extra njutbar med dom insprängda miljöbilderna, inte minst trädsilhuetterna mot vattenspegeln, snyggt! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-12-16 11:28
Hej! Ja, så fort som solen skiner nån dag så brukar jag ta min promenad här i 'lunden' och ofta så ger det fin utdelning med fåglarna.. blir lite överraskad nästan varje gång..! Och mer än så hinner jag sällan, sen börjar det mörkna.. Tack! Björn.
Hälsn!
Trevliga bilder som vanligt, fastnade dock extra för näst sista siluetten..riktigt fin den..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-12-16 11:30
Hej! När solen är framme gäller det att gå ut den här årstiden, känns som det är lite mer fart på fåglarna dessutom, tror dom också gillar sol.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Vilken fin fågelmiljö du har där in på knuten! Ett gäng gråsiskor livar alltid upp.
Svar från ehrsa 2018-12-16 11:33
Hej! Siskorna är fina! Ofta är dom väldigt orädda dessutom, dom kan komma och landa bara ett par meter ifrån.. dessutom har dom varit 'stabila' hela hösten här! Ser dom mestadels i Alträden utefter Årstavikens strand, och ibland nere marken dit 'Alkottarnas' små frön också faller.. Tack! Gunnar.
Hälsn!
Fina bilder och en härlig dag! Domherren är fin och tillhör vintern/julen på något vis tycker jag. Fint ljus på björktrasten.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-12-16 18:38
Hej! Vad mycket det betyder när solen tittar fram! Då är t.o.m. mörka december riktigt fin.. och fåglar att fota det finns det ju..! Domherren hör verkligen Julen till, har ibland just på Julafton haft som mål att gå ut och fota en Domherre.. :-) Har faktiskt lyckats ett par gånger.. innan sillen, skinkan och 'Kalle'.. :-) Tack! Johnny.
Hälsn!
Första bilden på koltrasten är otroligt fin. VI har också förvånansvärt många gråsiskor vid vår matning just nu. Minst 10-12 stycken.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-12-16 18:46
Hej! Jag gillar Koltrastarna, dom är alltid så 'förtroliga' mot oss, även siskorna är fina! De är ju en 'vinterfågel' som bara kommer hit ett tag under vintern, i år känns det som dom har besökt oss en längre tid, lite som för två år sen då det vimlade av dom.. Dom är också väldigt orädda ibland, dom är bara 2-3 meter ifrån, ofta nere vid viken där folk passerar med hundar barnvagnar, joggandes eller cyklandes.. och dom fortsätter med sitt fröletande ibland bara ett par meter ifrån! Roligt att ni också har siskor, det tyder på att det är lite 'invasion' av dom! Tack! Lena.
Hälsn!
Tack för alla fina fågelbilder och att välja ut någon särskild så får det kanske bli Gråsiskan i dag annars å är de fina allihop. Här är vädret 256 varianter av grått just nu och jag har försökt fota några matgäster på min foderautomat och det är mest Talgoxar och Blåmesar, men det har inte blivit några vidare bilder kanske på grund av det dåliga ljuset.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-12-17 11:47
Hej! Vädret har verkligen en stor betydelse vid fotografering den här mörka årstiden! Jag går oftast ut med telet just när det finns lite sol eller bara lite med moln, det sänker ISO:t direkt när det finns lite mer ljus 'i luften'! Det behöver inte vara bilder tagna direkt i sol, även i skuggorna så finns det mer ljus när solen är framme! Det är väldigt tråkigt när det är flera gråa dagar utan att man ser en förändring.. När jag drog upp rullgardinen här vid 09:00 tiden i morse så möttes jag av en underbar vinterdag med sol och mestadels blå himmel! Det kom några få cm. med lite blöt snö igår och även under natten, som i sin tur klistrade fast sig överallt, på trädens alla grenar dessutom.. hur vackert som helst! Jag gjorde mig klar för att lite snabbt äta frukost för att sen kunna gå ut och njuta av detta.. men tyvärr så kom det en dimma inrullande från väst, antagligen från Mälarens öppna vatten.. Nu ligger det ett grått lock över allt det vackra, kanske det försvinner under dagen, jag hoppas det! Så jag har inte kommit ut än.. De sista bilderna på siskorna här så hade solen redan gått ner.. jag hade svårt att se om det var Grön eller Gråsiskor med blotta ögat.. men kameran klarade det, dessutom utan stativ! ISO:t på de sista bilderna var 5600 och 1/640 sek. med f/6,3 fotat med en Nikon D750. Och det blev ju bra! Dagens kameror är 'kompetenta'..! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!