Att spegla det jag gillar.

Ärlan..

Plötsligt stod den där.. den unga Sädesärlan, troligen på väg på sin långa resa söderut mot trakterna vid Nilens källor.. där Gnuer tillhör det minst ovanliga.. en resa som den inte riktigt vet om här, men som den ändå genetiskt är programmerad att göra.. Nu stod den ensam här på Strandvägen i Stockholm bara decimetrar från en rätt så tät trafik med diverse olika fordon.. vet inte om den var förskräckt eller fascinerad av allt det 'stora' som den kanske aldrig sett förut.. men den höll sig trots det väldigt lugn här i alla fall.. Fotat med 80-400 mm.

Inte tusan flög den..

Sen kom också spårvagnen..

Inte lyfte den heller..

Kanske det här var den farligaste delen av resan mot Nilens stränder.. hoppas allt går bra och att du kommer tillbaks den 10:e april nästa år så som du och de andra Sädesärlorna brukar göra..

Tack för mig!

Inlagt 2019-08-25 13:53 | Läst 724 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

:), kul den funderar nog på andra transportsätt, nu när flygning inte är bra för miljön
Svar från ehrsa 2019-08-25 18:10
Hej! Ärlan såg lite rolig ut där den stod och tittade på omgivningen.. som att den stod och försökte ta in allt som hände runt omkring den! Kanske den såg lite alternativ för resandet här.. även båt fanns ju i närområdet.. Tack! Peter.
Hälsn!
Härlig bildserie.
Svar från ehrsa 2019-08-25 19:03
Hej! Visst blir man lite imponerad när man ser en ung Sädesärla så här mitt i stan, och som nu är på väg att flyga så långt bort över vintern.. fast den aldrig varit där förut.. naturen är fantastisk! Tack! Mari.
Hälsn!
Mycket fina bilder på denna lilla fågel men jag får en liten sorglig känsla, vet inte varför. Den ser så ensam ut i den stora världen där allt går fort....
Hoppas att den klarar sin resa söderut och återvänder till våren helskinnade :)
Svar från ehrsa 2019-08-25 21:44
Hej! Sädesärlor är tuffa fåglar som verkar gilla oss människor dessutom.. det är trevligt! Kanske vi människor är ersättare för alla Gnuer som den annars håller sig nära där nere i Afrika.. Man blir både ödmjuk och imponerad inför deras långa resor söderut, med mycket faror.. och tillräckligt många klarar av det dessutom.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Jättefina bilder på den lilla fågeln framför den tunga trafiken! Kontrasten och livsfaran är uppenbar, fint inbyggd i bilderna! Min gissning är att den inte "bryr" sig ett skvatt om vad det egentligen är som rör sig och låter, men precis som flyttinstinkten är genetiskt kodad tror jag snabba rörelser är genetiskt kodade varningstecken, åtminstone hoppas jag det. Fjärde bilden bakifrån är häftig, när jag bläddrade igenom förstorat tänkte jag först, å vilken vacker kvällshimmel. Jag såg ju kajkanten, det mörkare vattnet utanför den och den aningens ljusare himlen ovanför horisonten, superfint......Aningens besviken såg jag så småningom bussidan igen! Många hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-08-25 22:31
Hej! Ja, det var verkligen kontrasten med den lilla unga Sädesärlan jämfört med de stora och farliga fordonen som passerade som kändes intressant här! Den stod där väldigt nära trafiken men verkade mest stå och studera allt som hände runt omkring den.. och stressad verkade den inte heller vara.. den hade full koll på något sätt! När man sen tänker på att den där lilla fågeln är nere vid Nilens stränder om några få månader så blir man ju lite imponerad.. Tack! Björn.
Hälsn!
Underhållande iakttagelser. Den överväger väl hur den ska ta sej till Nilen :-)
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-08-26 21:58
Hej! Det blev så mycket kontraster här både bildligt, men också i tillvaron för denna fina lilla Sädesärla som stod där mitt i trafikens tuffa miljö, bara några få decimeter från dessa stora fordon.. ändå så höll den sig förvånansvärt lugn! Jag kände att den var väl värd en blogg.. Man kanske skulle hänga på och åka mot Nilen.. :-) Tack! Lena.
Hälsn!
En fin liten bildberättelse om en av våra vanligaste flyttfåglar, för ett par veckor sedan hade jag också besök av ett par Ärlor på min gräsmatta, men snart är de kanske långt bort i Afrika.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-08-26 22:03
Hej! Ja, jag kände att den här unga ärlan stack ut en del med sin position så här mitt bland all trafik.. ändå höll den sig väldigt lugn, även när stora bussar och spårvagnar passerade så nära.. kände att den var väl värd en egen liten blogg! En fågel som verkar gilla oss människor, det måste man ju gilla! Om ett par månader är den väl nere bland sina Gnuer i Afrika och är väl lika förtrolig med dom som dom är med oss.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Ja vilken scenförändring Strandvägen vs Afrika, passande text till fina bilder! Förra helgen fans det Ladusvalor kvar i viken på Runmarö, frågan är om dom finns kvar kommande helg. Men snart kommer väl Strömstararna och Alfågel, dom nöjer sig med våra breddgrader på vintern! Hälsar Bertil
Svar från ehrsa 2019-08-29 20:40
Hej! Bertil. Ja, jag blev lite fascinerad av den här unga ärlan som stod där så nära den rätt så 'brutala' omgivningen, den bara stod där och tittade.. och verkade inte rädd heller! Kände att den var värd en egen lite blogg.. naturen är ju fantastisk det vet vi ju.. och om nån månad eller två kanske den är framme i Afrika, och går allt bra så kanske den syns här vid Strandvägen igen om ett år.. :-) Ja, Alfåglar och Strömstarar dom är lite bekväma.. flyttar inte längre än dom behöver.. fina fåglar de också! Tack!
Hälsn!