Att spegla det jag gillar.

Att se upp med..

Fåglar har en hel del att se upp med.. Det är både andra fåglar och även fyrfota djur, och även vi 'två-beningar' som ibland är ute efter dom.. Sett och fotat i mitt närområde Tantolunden.. Fotat med 80-400 mm. + 1,4 x ext. = 112-560 mm.

Nötväcka

Men där finns också annat i träden 'att se upp med'.. jägaren..Men det gick bra.. såg inte att jägaren lyckades ta något byte denna gång i alla fall..

Fler 'mörkerbilder', men det är ju den årstiden..

Och så finns ju Rödhaken där så klart..

Ytterligare en individ..

Och den här trevliga individen bjöd på vårsång fullt ut.. trots att det är oktober.. Men Rödhakar kan göra så ibland även på hösten..Tack för mig!

Inlagt 2018-10-31 12:01 | Läst 494 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är sant Jan - man måste titta upp en gång i taget, och det är inte bara för fågelfotografering :-) Här har du tittat upp och fått några bra bilder ur ansträngningen. Jag tänker speciellt på nummer 2 och 3 med det ljus som fångas perfekt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa   2018-10-31 17:01
Hej! Ja, ljuset är viktigt! Här var det ganska nära efter gryningen som jag fotade dom bilderna, och det var innan 'vintertiden' så gryningen var inte så tidig som den är nu.. Tack så mycket! Erik.
Hilsen!
Mycket trevligt ljus i bilderna, höjer dem måleriskt spännande. Men katten blev nog mest speciell, påpassligt. Sant om rödhaken, min egen här hemma har sjungit för mig några gånger denna vecka, helt underbart. Sen försökte jag få den att sjunga mer genom att spela upp rödhakesång i mobilen, men det blev tvärtom, den skrämdes iväg. Tydligen förstår jag inte deras språk alls.
Svar från ehrsa   2018-10-31 21:25
Hej! Oktober har varit fint både väder och fågelmässigt här, så det är inte så konstigt att Rödhaken får lite 'feeling' ibland.. Har för mig att jag hade två Rödhakar förra hösten som verkade 'duellera' mot varann i sång.. och det låter verkligen precis som på våren! En massa toner som den kastar ur sig på en och samma gång.. Katten var rolig där den satt i skuggig miljö och spanade efter byten.. inte så ofta man ser en katt i ett träd så där.. Kanske din uppspelade sång av Rödhake upplevdes som att det var en extra stark individ.. så Rödhaken 'vek ner sig'.. :-) Tack! Stefan.
Hälsn!
Bilderna på Nötväckan och Rödhaken tilltalar nog mig mest men även din kavalkad av höstlöv är fin, men det blir nog bild nr. 1 på Nötväckan som får 1:a priset i dag.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa   2018-11-01 10:22
Hej! Ja, Rödhaken som sjöng var speciell, känns märkligt att höra rödhakens vårsång för fullt.. i oktober! Sånt är trevligt, och det har hänt andra höstar också.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Nötväckan är en trevlig fågel och du har fått bra lyster i motljuset i många av bilderna, både på röda löv och annan växtlighet som jag inte förmår identifiera.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa   2018-11-01 21:29
Hej! Ja, det har varit en bra tid för fina motljusbilder nu i oktober, det har varit fint väder och jag har varit ute på morgonen innan frukost ganska många gånger, det låga ljuset då ger lite extra lyster ibland! Men nu har många löv fallit.. Vi är väl på väg lite sakta in i ytterligare en årstid, men det såg ut på Tv-vädret ikväll som om hela nästa vecka bjuder på fortsatt milt väder och en hel del sol.. Vintern får vänta! Tack! Bjarne.
Hälsn!