Att spegla det jag gillar.

Båten..

Ibland ser man båtar som verkar både extra välbyggda, stabila, och som dessutom ser nästan onödigt vackra ut! Det finns väl ofta också en korrelation mellan dessa parametrar. Den här låg förankrad vid Årsta Holmar under den stilla och dimmiga natten till lördagen, sedd på lördagsmorgonen från cykelbanan på "nya" tågbron över Årstaviken. Formen på båten känns snarlik de barkbåtar man täljde på en gång i tiden..

Båten:

Tack för mig!

Inlagt 2014-09-09 09:18 | Läst 1517 ggr. | Permalink
Härliga bilder på en vacker båt. Intressant att hon för unionsflaggan från före 1905 - det gör även fler veteranbåtar i våra vatten.
/Claes
Svar från ehrsa 2014-09-09 12:42
Hej! Tack för info om flaggan, det visste jag inte. Det kanske är en norsk båt till sitt ursprung..? Tycker att formen på båten inte riktigt är "Svensk", men jag är ingen expert på detta!
Mvh!
Skön gammal madam, personligen tycker jag att denna gamla täckta snipa / koster ser lite grotesk ut med sin överdrivna form. Precis som du säger så liknar den mest en täljd barkbåt;) Gissar att den är norsk.

/Stephan
Svar från ehrsa 2014-09-09 21:24
Hej! Ja, det är nog så, att den är Norsk!? Den har verkligen en ovanligt rundad form, måste vara bra med plats inuti. Tack för kommentaren!
Mvh!
Jag tycker det känns genuint och äkta med sådana här båtar i trä. Möjligen att hon känns lite sliten, i alla fall om man tittar på däcket?
Svar från ehrsa 2014-09-09 21:26
Ja, däcket har lite missfärgning, men båten verkar ändå fin i lacken. Gissar att den är rätt så gammal, med tanke på sin ovanliga form.
Mvh!