Att spegla det jag gillar.

Börjar bli en vana..

att få se dessa näpna Stjärtmesar! Har sett dom vid tre tillfällen nu, på bara ett par veckor.. det känns väldigt trevligt! Igår tog jag en promenad på Djurgården, efter en busstur från city (69:an) så klev jag av vid Kaknäs och började min promenad, följde sedan Djurgårdsbrunnskanalen mot Isbladskärret. Utefter kanalen så dök dom upp, det lilla gänget Stjärtmesar på kanske 5 individer. Dom for som vanligt runt bland grenarna och satt sällan still i mer än 2 sekunder.. Även ett par Blåmesar höll sig intill dom, detta har jag sett förut också.

Fortsatte sedan till Isbladskärret som gjorde skäl för sitt namn.. annars är det en riktigt fin liten fågelsjö under vår och sommar, med besök av de flesta andarter. Även en stabil Hägerkoloni finns i träden där. Jag gick upp i skogen där i riktning mot Manillaskolan. En ganska fin liten skog med både barr och lövträd, bl.a. Bok som ofta har sina löv kvar och ger ett fint ljus om solen kommer åt. Sedan blev det Djurgårdsfärjan till Slussen för vidare promenad hemåt.

Bilder från igår:

I träden till höger om kanalen dök dom plötsligt upp, Stjärtmesarna! Varför hänger dom nästan alltid upp och ner..?

Isbladskärret. Hörde Steglits och Gärdsmyg, men såg dom aldrig..

Skogen mellan Isbladskärret och Manilla.

Så kom jag ner till strandpromenaden, i höjd med Manilla.

Waldemarsudde

I väntan på Djurgårdsfärjan. Ovanligt fin eftermiddagshimmel!

Slussen, stadens natthärbärgerande Kajor på väg mot Nordiska Museet där dom alltid övernattar..

Tack för mig!

Inlagt 2014-12-31 11:13 | Läst 2574 ggr. | Permalink
Trevliga foton!
/Erik
Svar från ehrsa 2014-12-31 11:32
Hej! Tack så mycket! Det var en fin promenad, som jag borde börjat lite tidigare och sträckt ut lite längre..
Hälsn!
Mycket fina promenadbilder med ett njutbart ljus verkligen! Gott Nytt År önskar jag
Svar från ehrsa 2014-12-31 12:01
Hej! Tack! Just kombinationen med "strandnära" och ändå lite skog också hittar man bra på Djurgården! Det finns mer skog där än man förväntar sig. GOTT NYTT ÅR!
Hälsn!
Trar aldrig jag sett en stjärtmes i hela mitt liv. Fint ljus du fått till bland löv och trädstammar.
Svar från ehrsa 2014-12-31 16:13
Hej! Ja, det är lustigt med Stjärtmesarna, det brukar gå många år mellan tillfällena som jag ser dom, men nu har jag sett dom vid tre tillfällen på bara ett par veckor.. Kanske att dom är fler än normalt, dom kanske hade en fin häckningssäsong under den varma sommar som var?

Jag kan säga att det var just ljuset som fick mig till den lilla skogen på Djurgården igår! Jag har råkat se vid tidigare besök under året på eftermiddagarna där, att det bjuds på ett fint ljus mellan trädstammarna, och så finns trädet Bok med sina orangea löv där, som ger en extra fin färg. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Så fantastiska bilder på stjärtmesarna, flera med vingarna i vacker display! Vilken anslutning på det nya året!
GOtt Nytt År Jan,
hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-01-01 10:10
Hej! Ja, nu har jag haft tur att få se dessa näpna fåglar hela tre gånger på ganska så kort tid! Undrar om dom kanske haft ett ovanligt bra häckningsår? Men det vet jag inget om, trevligt är det i alla fall! Tack! Lena. Ha en bra fortsättning på nya året!
Hälsn!