Att spegla det jag gillar.

Check..

Det är väl lite så det känns nu.. man 'bockar av' vårens framskridande med hjälp av nyutslagna blommor för året.. men även nyanlända vårfåglar som dyker upp 'art för art'.. visst är det härligt! I morse bockade jag av vårsjungande Rödhakar och de första Stararna.. Här är bilder på båda arterna fotade i mitt närområde Tantolunden och på Gräsytan nedanför 'Tantoberget' här på Södermalm.. Inom en vecka med någon dag hit och dit så lär även Sädesärlan ha dykt upp här.. den står på tur! Bilderna är fotade med 200-500 mm. + TC 1,4 II. = 280-750 mm.

           

Tack för mig!

Inlagt 2019-04-01 13:59 | Läst 565 ggr. | Permalink
Stararna i vårdräkt är också en sorts paradisfågel, och rödhaken är alltid värd en bild. Det var minus 4 hos mig i natt, men aprikosblommorna tål lite frost.
Svar från ehrsa 2019-04-01 18:46
Hej! Du har rätt, Staren förtjänar också att kallas 'paradisfågel'.. den är verkligen fin i starkt medljus när det 'metalliska' skimret med dess färger kommer fram! Kändes fint att få återse den igen.. Jag hörde Rödhake sjunga för ett par dagar sedan, men inte så synlig som denna individ! Det verkar ha flugit hit en del Rödhakar senaste nätterna, innan dess har jag inte sett någon på kanske ett par månader.. Aprikosblommor låter inte dumt! Här var också ett par minus i natt, såg is på en pöl uppe i 'lunden'.. Tog in mina nyplanterade blommor under natten, får göra samma kommande natt.. Tack! Stefan.
Hälsn!
När jag fotograferade vad jag trodde var en svart fågel och sedan kom hem och öppnade upp rawfilen i lightroom så såg jag att det var en Stare och vilken fantastisk vacker dräkt den har :)
Jättefina bilder igen Jan :)
Svar från ehrsa 2019-04-01 18:52
Hej! Ja, Staren är otroligt vacker när man får se/fota den i medljus! Den skimrar verkligen i sina metalliska färger, lite som Skator också gör i 'rätt' medljus.. Om inte solen lyser på fjäderdräkten så ser den verkligen bara mörk ut, precis som du skriver.. men drar man lite i 'spakarna' i Lightroom så kommer nyanserna plötsligt fram! Har man möjlighet att fota en Stare nära i medljus ska man gärna försöka ta en bra bild på den! Det blir väldigt roligt att redigera ett sånt motiv hemma i datorn, den blir så vacker! Tack! Joakim. Det är en hektisk tid nu..
Hälsn!
Du har lyckats fånga det fina glittret i stararna, snyggt.
Svar från ehrsa 2019-04-01 19:19
Hej! Ja, jag blev överraskad att jag skulle få se de första Stararna för året här i mitt närområde! Jag brukar se mina första Starar ute på Gärdet vid Djurgården, spanade efter dom där redan förra veckan ett par gånger, men jag såg inga.. istället så fanns dom nu här, nära mig! Dessutom i perfekt medljus, det bör man ha för att kunna se och även fota alla färgnyanser på denna vackra fågel! Tack! Peter.
Hälsn!
Staren är ju fantastiskt vacker i rätt ljus ! Och den lilla söta rödhaken glänser det om. Underbara bilder, man blir ju lycklig !
Svar från ehrsa 2019-04-01 19:28
Hej! Starar är lite som Skator, det måste helst vara fullt medljus för att få fram det här metalliska skimret, och här var det verkligen perfekta förhållanden för det! Den är verkligen vacker! Rödhaken gillar man ju också, dom tycks ha kommit hit nu allmänt, gissar att det dyker upp ännu mer Rödhakar i dagarna framöver nu.. Troligen är det början på en 'våg' av Rödhakar som väller in över Sverige nu.. Tror dom flyttar på nätterna, så plötsligt kan det finnas en Rödhake i var och varannan buske.. så var det förra året här, man kunde se/höra 10 Rödhakar bara på en liten promenad, under några dagar.. Snart är dom hos dig garanterat! Tack! Ing-Marie. Det är hektiskt nu.. :-)
Hälsn!
Oj så vackert fångat av stararna! Det verkligen gnistrar om dräkten.
Härliga vårtecken.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-04-01 21:20
Hej! Det är lite 'tropikfågel' över Staren.. I bra medljus så 'lyser' dom ordentligt! Om inte ljuset ligger rätt så känns den bara som en lite mörk fågel.. Staren tillhör verkligen 'vårfåglarna', en fågel man verkligen vill se.. varje vår! Tack! Johnny.
Hälsn!
Härligt med både rödhake och stare. Du har fått fram lystern i stararnas fjäderdräkter mycket bra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2019-04-01 21:22
Hej! Ja, dom glänser verkligen i rätt medljus! En fågel som sticker ut när man får se dom så här fint.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Tack Jan Fina bilder. Kul med stararna som har väldigt spännande sång eller läten när dom kommer
Dom har en förmåga att härmas, Men att härma dom här bilderna är är minsann inte lätt.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2019-04-02 09:41
Hej! Ja, man förundras varje år när man ser Stararna hur vackra dom är i 'rätt' ljus! Det blir härligt när dom också börjar sjunga framöver, som du säger så är dom ju riktigt bra härmare.. ibland hör man ett flertal andra fågelarter, tror man .. så visar det sig att det är en Stare som härmas.. Det är en fin tid nu och framöver, även på gatorna..! Tack! Bengt. Ha det så bra!
Hälsn!